Πώς ένας νικητής λαχείου αγόρασε την αγαπημένη του ομάδα για να τη σώσει

Η Πάρτικ Θιστλ βρίσκεται στα χέρια του νικητή λαχείου, εκατομμυριούχου Κόλιν Γουίαρ. Η σωτηρία της μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

Ομάδες του σκοτσέζικου πρωταθλήματος σε πλήρη αγωνιστική δράση
Ομάδες του σκοτσέζικου πρωταθλήματος σε πλήρη αγωνιστική δράση AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Πριν από 8 χρόνια, ο Κόλιν Γουίαρ κέρδιζε 161.000.000 λίρες στο λαχείο. Πρώτο μέλημά του δεν ήταν να πάει ταξίδια, να αγοράσει ενα εστιατόριο και να τρώει κάθε μέρα εκεί με χρυσά κουτάλια, αλλά να αγοράσει την αγαπημένη ομάδα του στο ποδόσφαιρο, την Πάρτικ Θιστλ, που βρίσκεται σήμερα στον πάτο της σκοτσεζικης Championship.

Όμως ο 71χρονος δεν πτοήθηκε ποτέ από τα στραβά αποτελέσματα. Έμεινε πιστός σε όσα του πρόσταζε η αγνή, φίλαθλη ψυχή του. Αρχικά, επένδυσε περίπου 8.500.000 λίρες σε πρωτοβουλίες όπως η ανέγερση ενός νέου προπονητικού κέντρου. Η εμπλοκή ενός επενδυτικού fund από το εξωτερικό στα δρώμενα της σκωτσέζικης ομάδας φάνηκε να τον κρατά ανενεργό για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, όμως ο Γουίαρ δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Ο Σκοτσέζος αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (55%) και σημαντικό μερίδιο της έκτασης όπου εδρεύει το στάδιο 'Φίρχιλ', όπου αγωνίζεται η Πάρτικ Θιστλ. Οι μετοχές πρόκειται να μεταβιβαστούν σε μια εταιρεία λαϊκής βάσης, συμφερόντων του ίδιου, τον Μάρτιο του 2020, κάνοντας πράξη το όνειρο της επιστροφής της ομάδας στους οπαδούς της.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία που δημιούργησε ο Γουίαρ αποτελείται από ένα συμβούλιο στελεχών διοίκησης και μια ομάδα εργασίας. Τα δύο γκρουπ θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της διαχείρισης του πακέτου των μετοχών, την ανάκαμψη εντός κι εκτός γηπέδου της σκοτσέζικης ομάδας. Η διοίκηση της ομάδας αποτελείται από 'εκπροσώπους των οπαδών', όπως ο Ινδός επιχειρηματίας εστίασης Τσαράν Γκιλ, το στέλεχος τραπέζης Άντριου Μπάιρον, το πρώην στέλεχος δημόσιας διοίκησης Άλαν Κάλντουελ και ο γνωστός Σκοτσέζος δημοσιογράφος Τζον Πένμαν. Αναμένεται να δούμε αν το πείραμα του Γουίαρ ξεπεράσει και τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά όνειρα ή έστω τα πλησιάσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK