Πως ο Χισάι εξόργισε τη μερίδα ακροδεξιών οπαδών της Λάτσιο

Ο Ελσίντ Χισάι θέλησε να συστηθεί στους νέους συμπαίκτες του στην Λάτσιο τραγουδώντας το "Bella Ciao" και προκάλεσε την οργή μερίδας οπαδών της με ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις, που ανέβασαν μέχρι και πανό υπέρ του φασισμού σε γέφυρα της Ρώμης.

Οπαδοί της Λάτσιο χαιρετούν φασιστικά πριν από την αναμέτρηση με τη Νις για τη φάση των ομίλων του Europa League 2017-2018 στην 'Άλιαντς Ριβιέρα', Νίκαια | Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
Οπαδοί της Λάτσιο χαιρετούν φασιστικά πριν από την αναμέτρηση με τη Νις για τη φάση των ομίλων του Europa League 2017-2018 στην 'Άλιαντς Ριβιέρα', Νίκαια | Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 © 2017 CLAUDE PARIS/ASSOCIATED PRESS

Η Λάτσιο άρχισε την προετοιμασία της ενόψει της νεάς σεζόν με όνειρα και φιλοδοξίες έχοντας νέο προπονητή στο τιμόνι της, τον Μαουρίτσιο Σάρι, όμως από τις πρώτες ημέρες κιόλας, η ατμόσφαιρα στους λατσιάλι μυρίζει μπαρούτι: με τον Ελσίντ Χισάι από τη μία πλευρά του σχοινιού, ακροδεξιούς οπαδούς από την άλλη και τη διοίκηση στη μέση προσπαθώντας να κάνει ό,τι μπορεί για να μην σπάσει το σχοινί.

Όλα άρχισαν όταν το νέο απόκτημα των λατσιάλι (έμεινε ελεύθερος από την Νάπολι) Ελσίντ Χισάι θέλησε να "συστηθεί" στους νέους συμπαίκτες του (όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις) επιλέγοντας να τραγουδήσει το "Bella Ciao", ένα διάσημο τραγούδι που στην Ιταλία θεωρείται ο ύμνος των Παρτιζάνων που πολέμησαν το φασιστικό καθεστώς του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '40 στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα τελευταία χρόνια το εν λόγω τραγούδι έχει ταυτιστεί ουσιαστικά με αριστερά πολιτικά κόμματα και η αντίδραση από πλευράς οπαδών της Λάτσιο, με μεγάλη μερίδα τους να ανήκει σε ακροδεξιά πολιτικά σχήματα, ήρθε σε χρόνο dt.

Η κατάσταση έχει "ξεφύγει" από τα χέρια της διοίκησης

Αρχικά, η οργή τους διοχετεύτηκε μέσω των social media που απαίτησαν από τον 27χρονο διεθνή Αλβανό αμυντικό να ζητήσει συγγνώμη, στη συνέχεια επιχείρησε αντιπροσωπεία τους να τον συναντήσει σε εστιατόριο που δειπνούσε όλη ομάδα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ενώ το αποκορύφωμα των αντιδράσεων έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας.

Τότε, που κρεμάστηκε σε γέφυρα της Ρώμης ένα τεράστιο πανό το οποίο έγραφε τα εξής: "Χισάι σκουλήκι, η Λάτσιο είναι φασιστική". Την ώρα μάλιστα που η διοίκηση προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά (έφτασε στο σημείο να κατεβάσει το video με το τραγούδι του Χισάι από τον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Twitter) και να φέρει την εκτόνωση, οι οπαδοί μοιάζουν αδιάλλακτοι ως προς τη στάση τους.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση ενός των αρχηγών των ultras της Λάτσιο, Φράνκο "Φρανκίνο" Κονσταντίνο, ο οποίος δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων "Adnkronos":

"Ιστορικά, οι οπαδοί μας ήταν πάντα κοντά στην ακροδεξιά και το λέω αυτό με υπερηφάνεια. Το να τραγουδάει κάποιος το "Bella Ciao" φορώντας τη φανέλα της Λάτσιο είναι απολύτως τρελό. Ο Χισάι έκανε λάθος, δεν υπάρχουν δικαιολογίες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK