Πώς ο Πογέτ "άρπαξε" τον γυμναστή της ΑΕΚ

Δεν έφυγε από την ΑΕΚ με τον καλύτερο τρόπο, όμως φάνηκε ότι κάτι ήθελε πάντα από αυτή. Τον Σιμόες δεν κατάφερε να τον πάρει στην Μπέτις, αλλά στη νέα του ομάδα στην Κίνα, ο Γκουστάβο Πογέτ πήρε μαζί του τον γυμναστή του "δικεφάλου".

Πώς ο Πογέτ "άρπαξε" τον γυμναστή της ΑΕΚ

Ο Γκουστάβο Πογέτ "κράτησε" κάποιες περιπτώσεις που του έκαναν… γκελ στο πέρασμά του από την ΑΕΚ. Αρχικά ήρθε το ενδιαφέρον για τον Σιμόες που δεν ευοδώθηκε και στη συνέχεια το deal με τον πρώην -πια- γυμναστή της "Ένωσης", Παναγιώτη Βούλγαρη.

Το πέρασμα του Γκουστάβο Πογέτ από την ΑΕΚ είχε θετικά και αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είχε πράγματα, πάντως, είχε πράγματα αρκετά για να τα κρατήσει σημειωμένα σε περίοπτη θέση στο μπλοκάκι του ο Ουρουγουανός κόουτς.

Αρχικά το περασμένο καλοκαίρι ως προπονητής της Μπέτις τότε, ο Πογέτ πρότεινε την απόκτηση του γνωστού του από την ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες. Ο Γκας ήταν ο προπονητής που έβαλε τον Πορτογάλο σε θέση κόφτη την περασμένη σεζόν, καμουφλάροντας την αδυναμία του να παίξει κάθετα με σκοπό να εκμεταλλευτεί τα πολλά τρεξίματα και τις μεγάλες αντοχές του προς όφελος του ανασταλτικού κομματιού της ομάδας, κάτι που συνέβη σε μεγάλο βαθμό.

Ο Σιμόες ένιωθε άνετα μαζί του, ο Πογέτ τον θεωρούσε παίκτη-κλειδί, με αποτέλεσμα να μην το… πολυσκεφτεί να εισηγηθεί την αγορά του από την "Ένωση". Τελικά, η συγκεκριμένη ιστορία δεν προχώρησε αφενός γιατί η ΑΕΚ κοστολογούσε κοντά στα 3 εκατ. τον Σιμόες και αφετέρου γιατί οι Ισπανοί κοίταξαν κάποιες άλλες περιπτώσεις.

Βέβαια η περίπτωση του Σιμόες δεν ήταν η μοναδική που σημείωσε στο μπλοκάκι του ο Πογέτ. Η δεύτερη περίπτωση ανθρώπου που ο Ουρουγουανός "κράτησε" και επανήλθε στην πορεία δεν είχε να κάνει με ποδοσφαιριστή, αλλά με συνεργάτη του στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον γυμναστή Παναγιώτη Βούλγαρη. Αυτή τη φορά το deal έγινε, αφού η πρόταση για τη Σαγκάη ήταν κάτι παραπάνω από συμφέρουσα για την ενδιαφερόμενο, κάτι που τον οδήγησε στο happy end για τον Πογέτ σε αντίθεση με το θέμα του Σιμόες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης προστέθηκε στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ πριν τη χρονιά της Β' Εθνικής επί Τραϊανού Δέλλα. Αφού η συνεργασία με τον Αντώνη Κέζο ολοκληρώθηκε, η "Ένωση" προχώρησε στην αντικατάσταση του Κύπριου γυμναστή από τον Βούλγαρη μετά από εισήγηση του "Τράι".

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα σεμινάρια προπονητικής για το UEFA PRO στη Ρόδο, δίπλωμα για το οποίο η περίπτωση του Βούλγαρη έγινε πιο ελκυστική για την ΑΕΚ λόγω της ποδοσφαιρικής εξειδίκευσης. Σημειολογικά αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες επισκέψεις του Βούλγαρη στο αθλητικό κέντρο των Σπάτων, είχαν γίνει πριν αναλάβει πόστο στην ομάδα. Συγκεκριμένα ο πρώην γυμναστής της "Ένωσης" είχε πάρει άδεια από τον Δέλλα για να παρακολουθεί και να παρατηρεί τις προπονήσεις τη σεζόν 2014-15, όταν η ομάδα αγωνιζόταν ακόμα στη Γ’ Εθνική.

Μετά την αποχώρηση του Δέλλα ο Βούλγαρης συνυπήρξε με τον Πογιέτ παραμένοντας στο τιμ καθώς ο Ουρουγουανός επέλεξε να μη φέρει δικό του γυμναστή και έπειτα από της πολύ καλής άποψης του κλαμπ για τον γυμναστή της ομάδας. Τελικά η πολύ καλή άποψη υιοθετήθηκε και από τον ίδιο τον Πογιέτ, σε σημείο που έφτασε να τον κάνει συνεργάτη του στην πρώτη του προπονητική πρόκληση εκτός Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν ήρθε η αναγέννηση για την ΑΕΚ
Τα έβαλαν με την ροζ φανέλα της ΑΕΚ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK