Πώς ο Ροναλντίνιο έστησε την πιο τρολ μεταγραφή της Γιουνάιτεντ

"Στο λόγο μου, θα πάρουμε μεταγραφή στην ίδια ομάδα" είχε πει ο Ροναλντίνιο στον Κλέμπερσον. Την τελευταία στιγμή, όλα άλλαξαν.

Ροναλντίνιο και Κλέμπερσον στο τείχος, ενώ παίκτης της Νοτίου Κορέας ετοιμάζεται για απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ροναλντίνιο και Κλέμπερσον στο τείχος, ενώ παίκτης της Νοτίου Κορέας ετοιμάζεται για απευθείας εκτέλεση φάουλ. AP PHOTO/ YUN JAI-HYOUNG

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, ο Ροναλντίνιο και ο Κλέμπερσον ήταν δυο σημαντικές μονάδες μιας σπουδαίας Εθνικής Βραζιλίας: Οι σειρήνες μεταγραφών από τα μεγαλύτερα clubs της Ευρώπης, δεν άργησαν να έρθουν και για τους δυο παίκτες.

Ο Κλέμπερσον, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην εφημερίδα Metro, το καλοκαίρι του 2003 είχε σοβαρές προτάσεις από δυο ομάδες: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιντς. Στη συνέχεια, η απόφαση για την μεταγραφή του, πήρε μια παράξενη εξέλιξη, Ο ίδιος διηγείται:

"Ήταν εύκολο να αποφασίσω, αλλά πριν έρθω στη Γιουνάιτεντ, είχε συμβεί κάτι αστείο. Όταν έμαθα ότι με ήθελε η Γιουνάιτεντ, ήμουν με την Εθνική ομάδα στο FIFA Confederations Cup. Συγκεκριμένα, ήμουν μαζί με τον Ροναλντίνιο και τον αδελφό/μάνατζερ του, όταν μου είπαν: "Μας θέλουν και τους δυο στην ομάδα." κι εγώ αμέσως απάντησα: "Ωραία, ας πάμε στη Γιουνάιτεντ τότε!" Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος που θα πήγαινα σε μια νέα ομάδα μαζί του και γι`αυτό ξεκίνησα με θετική διάθεση τις διαπραγματεύσεις με τη Γιουνάιτεντ και πήρα τελικά μεταγραφή. Αλλά όταν υπέγραψα, έμαθα ότι τελικά ο Ροναλντίνιο είχε συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα! Προτίμησε τον ζεστό καιρό της Βαρκελώνης από το Μάντσεστερ. Αυτό είναι το αστείο μας μέχρι σήμερα. Το ξέρει πως μου χρωστάει χάρη!"

28 Σεπτεμβρίου 2004: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο πριν από το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε για το Champions League. Στη σύνθεση της ομάδας ο νεαρός Γουέιν Ρούνει και παίκτες όπως ο Γκάμπριελ Χάιντσε, ο Χοσέ Κλλέμπερσον και ο Ερικ Τζεμπά-Τζεμπά.
28 Σεπτεμβρίου 2004: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο πριν από το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε για το Champions League. Στη σύνθεση της ομάδας ο νεαρός Γουέιν Ρούνει και παίκτες όπως ο Γκάμπριελ Χάιντσε, ο Χοσέ Κλλέμπερσον και ο Ερικ Τζεμπά-Τζεμπά. AP PHOTO/JON SUPER

Για την ιστορία, ο Ο Κλέμπερσον πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Ατλέτικο Παρανένσε, με ένα ποσό που ξεπέρασε τ;α 6.5 εκατομμύρια λίρες. Αγωνίστηκε περίπου 20 φορές μέσα σε διάστημα δυο ετών με την κόκκινη φανέλα, προσφέροντας ελάχιστα, σε μια κακή εποχή για το σύλλογο. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Μπεσίκτας. Ο Ροναλντίνιο με την Μπαρτσελόνα κέρδισε δυο πρωταθλήματα σερί, ένα Champions League και μια Χρυσή Μπάλα.

Κόστισαν στον Άγιαξ οι πωλήσεις Ντε Γιονγκ-Ντε Λιχτ; Είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ; Όλες οι απαντήσεις στο νέο Pod-όσφαιρο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK