Πώς θα γίνει η επιστροφή του κόσμου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Σε ποιους αγώνες θα επιστρέψουν οι θεατές στην κερκίδα; Πόσοι φίλαθλοι θα μπορούν να μπουν στο γήπεδο και ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας;

Στιγμιότυπο από το Ολυμπιακό Στάδιο στο περιθώριο του Ελλάδα-Κόσοβο για τη φάση των ομίλων του Nations League 2020-2021, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020
Στιγμιότυπο από το Ολυμπιακό Στάδιο στο περιθώριο του Ελλάδα-Κόσοβο για τη φάση των ομίλων του Nations League 2020-2021, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κορονοϊός δεν έχει φύγει από τη ζωή μας. Τουναντίον, στην Ελλάδα καθημερινά καταρρίπτονται ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών. Παρ' όλα αυτά, κάθε έκφανση της κοινωνίας προσπαθεί να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο κανονικότητας και αυτό επιχειρείται να συμβεί και με τον αθλητισμό.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ύστερα από την προ ημερών συνάντηση των εκπροσώπων της Super League 1, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατέληξε σε απόφαση για επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες, αλλά σταδιακά και με μέτρα. Μάλιστα, οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί και σκέφτονται να ανάψουν 'πράσινο φως' για 5% της χωρητικότητας των γηπέδων, την ώρα που η λίγκα πιέζει για τουλάχιστον 10%.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων ίσων με το 10% της χωρητικότητας των γηπέδων στα δύο εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και από εκεί και πέρα θα υπάρξει πιλοτική εφαρμογή ανοίγματος των θυρών και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια, το Ολυμπιακός-Μαρσέιγ την προσεχή Τετάρτη για το Champions League πιθανότατα θα διεξαχθεί με 3.200 φιλάθλους στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' και το ΠΑΟΚ-Ομόνοια την προσεχή Πέμπτη για το Europa League με 2.900 φιλάθλους στο γήπεδο της Τούμπας.

Με αυστηρά μέτρα προστασίας

Ακόμα κι έτσι, το άνοιγμα των θυρών, εφόσον και όποτε αποφασιστεί, θα συνοδεύεται με ανακοίνωση αυστηρών μέτρων προστασίας. Ήδη στη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας η διοργανώτρια αρχή της Super League Interwetten κατέθεσε φάκελο με λεπτομερείς προβλέψεις αυστηρής εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων, για κάθε επιμέρους στάδιο της διαδικασίας. Από την ηλεκτρονική παραγγελία του εισιτηρίου μεσοβδόμαδα μέχρι την ασφαλή προσέλευση, είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από τα γήπεδα μετά τη λήξη του αγώνα, καθώς και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τους κανόνες παρουσίας στα γήπεδα.

Κατά συνέπεια, η επιστροφή στις κερκίδες αναμένεται να γίνει με αποστάσεις και άδεια καθίσματα μεταξύ φιλάθλων, χωρίς εξαίρεση ακόμα και σε περιπτώσεις μεγάλων γηπέδων, όπως το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου δεν θα επιτρέπεται είσοδος άνω των 3.500 θεατών, παρότι ο αριθμός είναι μικρότερος του 10% της χωρητικότητάς του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK