Πώς το WhatsApp 'έδεσε' την εθνική γυναικών του Phil Neville

H εποχή που η τεχνολογία κάνει πιο εύκολο και σίγουρα πιο αποτελεσματικό το 'δέσιμο' μεταξύ των μελών μιας αθλητικής ομάδας είναι εδώ. Απλά είναι πάντα διασκεδαστικό να μιλάει ο Phil Neville. Για οτιδήποτε.

Πώς το WhatsApp 'έδεσε' την εθνική γυναικών του Phil Neville
AP IMAGES

Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει ένα κινητό. Όσο περνούν τα χρόνια, η απολυτότητα αυτής της πρότασης μεγαλώνει και μεγαλώνει. Όσον αφορά τις αθλητικές ομάδες και όλες τις αρχέγονες διαδικασίας συναισθηματικού δεσίματος των μελών τους, είναι προφανές πια ότι υπάρχουν πολύ πιο αποδοτικές μέθοδοι από τις βραδιές καραόκε σε ξενοδοχεία στη μέση του πουθενά.

Το WhatsApp για παράδειγμα.

Μιλώντας στα αγγλικά μέσα πριν μερικές εβδομάδες, ο εκλέκτορας της εθνικής Γυναικών της Αγγλίας, Phil Neville, εξήγησε γλαφυρά πόσο τον βοήθησε το WhatsApp να χτίσει μια πιο βαθιά σχέση με τις παίκτριές του και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών του 2019.

"Ανά πάσα στιγμή, ξέρω τι κάνει κάθε μία από τις παίκτριες. Ξέρω κάθε κομμάτι της ζωής τους. Ξέρω ακόμα και τα κατοικίδιά τους. Αν μια παίκτρια έχει σκύλο, ξέρω το όνομά του. Μαθαίνω για τους συντρόφους τους, για το κάθε πότε πηγαίνουν σινεμά, για το αν έφαγαν παγωτό πριν κοιμηθούν". O Neville ακούγεται πράγματι λίγο creepy, αλλά η ουσία είναι τα γκρουπ στο WhatsApp δουλεύουν.

Δεν είναι απίθανο βέβαια να χρησιμοποιεί ο Neville 20 ξεχωριστές συνομιλίες, αντί να συμμετέχει απλά σε ένα γκρουπ με ολόκληρη την ομάδα.

Η μεγάλη εικόνα, κοιτώντας πέρα από την εθνική του Phil Neville, είναι πως το WhatsApp με ό,τι περιττό, αχρείαστο ή εκνευριστικό μπορεί να χωρέσει ένα ομαδικό τσατ με πάνω από τρεις ανθρώπους, είναι ένα εργαλείο 'δεσίματος'. Και πιθανότατα, το πιο σύγχρονο απ' όλα.

Μπορεί οι σπασίκλες που ενδιαφέρονται μόνο για την ακριβή ώρα της προπόνησης και του δείπνου να παρακαλάνε να βγουν από ένα γκρουπ στο οποίο ο χαβαλές της ομάδας ποστάρει ανέκδοτα και εικόνες από το Ancient Memes, αλλά αυτό δεν είναι η ομάδα έτσι κι αλλιώς; Ένα σύνολο ανθρώπων που χειρίζονται το WhatsApp τελειώς διαφορετικά.

Αν αυτοί οι άνθρωποι συνεργαστούν στο WhatsApp, πιθανότατα θα συνεργαστούν και στον αγωνιστικό χώρο. Ίσα ίσα, στο WhatsApp, οι συνθήκες είναι δυσκολότερες. Πλέον, κοιτώντας το μέλλον με ένα κινητό ενσωματωμένο στο χέρι, το να σε προσθέτει ο προπονητής μιας ομάδας στο γκρουπ της σε ένα τέτοιο μέσο μπορεί να αποτελεί τον καινούργιο τρόπο για να μάθεις αν είσαι μέλος της.

Το πρόβλημα θα προκύψει όταν δεις ότι ο διαχειριστής του γκρουπ σε έβγαλε από τη συνομιλία.

Ή όταν θα φύγεις από μόνος σου.

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Jay LaPrete)

News 24/7

24MEDIA NETWORK