Πόσα χρήματα χρειάζεται η Λίβερπουλ για να πάρει τον Ρούμπεν Αμορίμ και ο συνδετικός κρίκος των δύο

Ο Ρούμπεν Αμορίμ αποτελεί το νούμερο ένα στόχο της Λίβερπουλ -βάσει δημοσιευμάτων- και οι Κόκκινοι θα χρειαστεί να κάνουν μία σοβαρή επένδυση για να τον πάρουν από την Σπόρτινγκ, ίσως και όχι.

Sporting's head coach Ruben Amorim gestures during the Champions League group D soccer match between Tottenham Hotspur and Sporting CP at Tottenham Hotspur Stadium in London, Wednesday, Oct. 26, 2022. (AP Photo/Ian Walton)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ AP PHOTO/IAN WALTON

Ο Ρούμπεν Αμορίμ είναι από τους "most wanted" προπονητές στην Ευρώπη. Η θέση στην Λίβερπουλ αδειάζει λόγω της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ και από τη στιγμή που δεν θα αναλάβει ο Τσάμπι Αλόνσο ο Πορτογάλος έχει ανέβει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Όποιος, πάντως, θέλει τον Ρούμπεν Αμορίμ θα χρειαστεί να κάνει σοβαρή επένδυση, μπορεί βέβαια και όχι ανάλογα δηλαδή τι ισχύει με ρήτρα της αποδέσμευσής του. Παρακάτω θα αναλύσουμε όλες τις περιπτώσεις που... ελευθερώνουν τον ταλαντούχο προπονητή από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

  • Σενάριο 1ο: Μια μερίδα των Μέσων που ασχολούνται με το θέμα Αμορίμ σημειώνουν με τον πιο απλό τρόπο τις παραμέτρους, δηλαδή πως μία ομάδα εκτός Πορτογαλίας θα χρειαστεί να πληρώσει 20.000.000 ευρώ για τον Αμορίμ ενώ για οποιοδήποτε κλαμπ της χώρας ισχύουν 30.000.000 ευρώ.
  • Σενάριο 2ο: Από εκεί και πέρα κυκλοφορεί και μια άλλη ιστορικά σχετικά με τη ρήτρα του Αμορίμ. Αυτή τη φορά τα νούμερα είναι διαφορετικά καθώς τα ΜΜΕ σε αυτή την περίπτωση αναφέρουν ότι ο 39χρονος αποχωρεί με 15.000.000 ευρώ το καλοκαίρι και όταν ο προπονητής μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (2025) τότε τα 15.000.000 ευρώ γίνονται 10.000.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο συνδετικό κρίκο που υπάρχει ανάμεσα στην Λίβερπουλ και τον Αμορίμ αυτός έχει όνομα και επίθετο. Λουίς Ντίαζ. Ο Κολομβιανός winger είναι ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στο πελατολόγιο των εκπροσώπων του τεχνικού της Σπόρτινγκ.

Οπότε οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα συμφέροντα του Αμορίμ και του Ντίαζ είναι οι ίδιοι, άρα έχουν ήδη δουλέψει με την Λίβερπουλ και υπάρχει επαφή και συνεργασία μεταξύ τους. Για την ιστορία οι Κόκκινοι είχαν αγοράσει τον 27χρονο επιθετικό Γενάρη του '22 αντί 47.000.000 ευρώ από την Πόρτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK