Πόσες φιναλίστ του Champions League μπορείς να βρεις σε 9 λεπτά;

Με βοήθεια τη χώρα προέλευσής τους, ψάχνουμε τις 41 ομάδες που έχουν παίξει μέχρι σήμερα στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαιρικών συλλόγων. Η Μάντσεστερ Σίτι εξαιρείται μέχρι την 29η Μαΐου.

Το τρόπαιο του Champions League ποια ομάδα θα το κατακτήσει εφέτος;
Το τρόπαιο του Champions League ποια ομάδα θα το κατακτήσει εφέτος; AP PHOTO/MANU FERNANDEZ, POOL

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί 90 ολόκληρα λεπτά. Μαζί με τις καθυστερήσεις ξεπερνά συνήθως τα 95. Ιδίως αν ο διαιτητής, ως ο μοναδικός χρονομέτρης, είναι extra large. Τα οποία λεπτά θα γίνουν +120 σε περίπτωση παράτασης. Όχι ένα ενδεχόμενο απίθανο, εφόσον πρόκειται για μονό τελικό. Όπως ακριβώς αυτός του Champions League την 29η Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη. Ο 66ος από την καθιέρωση της διοργάνωσης στα μέσα των Fifties και την όποια δομή είχε έκτοτε. Με 42 πλέον διαφορετικές φιναλίστ, ύστερα από την πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι. Κι ας κουβαλά αυτό το 11% μαζί της.

Εμείς ζητάμε από εσένα τις προηγούμενες 41 που διεκδίκησαν το 'ιερό δισκοπότηρο' του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σε 9 λεπτά όμως. Αφαιρέσαμε το μηδέν, γιατί τα 90 θα ήταν πάρα πολλά για ένα βατό κουίζ, δεδομένου ότι δίνουμε τη χώρα καταγωγής καθεμιάς εκ των φιναλίστ. Μην είσαι πλεονέκτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK