Πόσες μέρες είναι συνολικά τραυματίας ο Ντεμπελέ

"500 μέρες στα αποθεραπευτήρια", θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της βιογραφίας του Ουσμάν Ντεμπελέ, ύστερα και από τον νέο, τον 9ο κατά σειρά, τραυματισμό του, που θα τον αφήσει για άλλους 6 μήνες εκτός δράσης.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ αποσύρεται από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να έχει καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του, Μπαρτσελόνα
Ο Ουσμάν Ντεμπελέ αποσύρεται από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να έχει καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του, Μπαρτσελόνα AP PHOTOS

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι ένα στοίχημα που μοιάζει να χάνεται για την Μπαρτσελόνα, όπως έχει γράψει εδώ ο Θανάσης Κρεκούκιας. Συνήθως, η μυθολογία του σύγχρονου ποδοσφαίρου υπαγορεύει πως όταν γράφονται τέτοιοι τίτλοι στα media παγκοσμίως, αυτό λειτουργεί ως ένα 'καύσιμο' στην ψυχολογία του αθλητή, ένα πείσμα που αναπτερώνει το ηθικό του και τον οπλίζει με αυτοπεποίθηση, ώστε να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση. Αντ' αυτού, οι "500 ημέρες στα αποθεραπευτήρια" (παράφραση της ταινίας '500 ημέρες με τη Σάμερ') είναι η νέα συνθήκη της καθημερινότητας του 22χρονου διεθνή, ύστερα και από τον νέο τραυματισμό του.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος επιθετικός τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού ποδιού και τα νεότερα από το ιατρικό επιτελείο των 'μπλαουγκράνα' κάθε άλλο παρά θετικά ήταν. Ο Ντεμπελέ θα λείψει από τη δράση για 6 μήνες, χάνοντας και το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν αλλά και την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

Ο Ντεμπελέ, ένας παίκτης του οποίου η μεταγραφή από τη Ντόρτμουντ κόστισε παραπάνω από 120.000.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους, σε 74 ματς από τη σεζόν 2017-2018 ως και σήμερα έχει πετύχει 19 γκολ, ενώ έχει απουσιάσει -μέχρι στιγμής- από 63 αναμετρήσεις, ένα αρνητικό ρεκόρ που έπειτα και από τον νέο τραυματισμό του, αναμένεται να αυξηθεί δραματικά. Ο 9ος τραυματισμός του σε 2,5 χρόνια θα αυξήσει τις μέρες που ήταν νοκ άουτ και που μέχρι στιγμής φτάνουν τις 323, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Equipe.

Ο πρωταθλητής κόσμου με τους 'μπλε', που δεν είχε παρουσιάσει τέτοια ευπάθεια στις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκε (Ρεν, Ντόρτμουντ), μοιάζει να κατοικεί στο σύμπαν της απόλυτης ποδοσφαιρικής αδράνειας, αργώντας στις προπονήσεις, όντας ξένο σώμα στην ομάδα του, με τους συμπαίκτες του να τον αποκαλούν "empanao" (σε ελεύθερη μετάφραση "αυτός που είναι στον κόσμο του") και με τον ίδιο να μην κάνει κάποια προσπάθεια να αποδείξει το αντίθετο. Ο Ντεμπελέ δείχνει να είναι η ενσάρκωση 120 εκατομμυρίων πεταμένων σε ένα μαύρο πηγάδι, ένας παίκτης που έχει καταργηθεί από το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Πρέπει να φύγει ο Λιονέλ Μέσι απ' την Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK