Πόσο άλλαξες; Η Εθνική του Euro και η Εθνική του Μουντιάλ

Πέρασαν δύο χρόνια και η Εθνική του Παγκοσμίου Κυπέλλου διαφοροποιήθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε στο Euro 2012.

Πόσο άλλαξες; Η Εθνική του Euro και η Εθνική του Μουντιάλ
INTIME SPORTS

Συγκριτικά με την ομάδα που έπαιξε στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας το 2012 και έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, o Φερνάντο Σάντος διαφοροποίησε τις επιλογές του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κατά τα 11/23.

Συγκεκριμένα από την αποστολή του Euro ταξιδεύουν και στη χώρα της σάμπα οι: Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Χοσέ Χολέμπας, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Τζαβέλλας, Γιάννης Φετφατζίδης, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γιώργος Σαμαράς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Κώστας Μήτρογλου, Φάνης Γκέκας.

Οι αλλαγές

Αντίθετα δεν βρίσκονται πλέον στα πλάνα του ομοσπονδιακού προπονητή -για διάφορους λόγους- οι: Κώστας Χαλκιάς, Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Στέλιος Μαλεζάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Μάκος, Γιώργος Φωτάκης, Κώστας Φορτούνης, Σωτήρης Νίνης, Νίκος Λυμπερόπουλος.

Αναλυτικά όλα τα νέα πρόσωπα της Εθνικής: Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Γλύκος, Στέφανος Καπίνο, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Λουκάς Βύντρα, Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Γιάννης Φετφατζίδης, όπως και οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Παναγιώτης Κονέ οι οποίοι είχαν κοπεί την τελευταία στιγμή από την αποστολή του Euro.

Άλλοι τερματοφύλακες, ίδια επίθεση

Όπως προκύπτει η τριάδα των τερματοφυλάκων αλλάζει πλήρως, καθώς δεν βρίσκεται κανένας από τους γκολκίπερ που βρέθηκαν στο Euro 2012. Τις θέσεις των Τζόρβα, Σηφάκη και Χαλκία, έχουν κληθεί οι Γλύκος, Καρνέζης και Καπίνο.

Από την άλλη πλευρά παραμένει ίδια και απαράλλαχτη η 4άδα των επιθετικών, καθώς και οι τέσσερις εκλεκτοί του Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ, ήτοι οι Γιώργος Σαμαράς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Φάνης Γκέκας και Κώστας Μήτρογλου, βρίσκονταν και στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμη:

Η ελληνική 23άδα που πάει Βραζιλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK