Πόσο κοστίζει ένα instagram post του Κριστιάνο Ρονάλντο

Μια δημοσίευση στο Instagram του Κριστιάνο Ρονάλντο χρεώνεται όσο ολόκληρο το συμβόλαιο ενός βασικού ποδοσφαιριστή της Super League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γιορτάζει την κατάκτηση του Καμπιονάτο με τη σύντροφο του Τζορτζίνα
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γιορτάζει την κατάκτηση του Καμπιονάτο με τη σύντροφο του Τζορτζίνα AP

O Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αυτή τη στιγμή ο πιο δημοφιλής ποδοσφαιριστής παγκοσμίως. Πρόκειται για έναν αθλητή με 176.709.627 followers στο Instagram, έναντι 126.450.038 του Λιονέλ Μέσι, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο. Φυσικά, το ζήτημα της δημοφιλίας στην προκειμένη περίπτωση, αφορά αποκλειστικά τα social media και όχι τις επιδόσεις του 34χρονου Πορτογάλου εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς αυτή είναι μια τελείως διαφορετική, ατόφια ποδοσφαιρική συζήτηση.

Τα social media είναι μια κορυφή που ο Ρονάλντο την έχει κατακτήσει και δεν δείχνει εφικτό να πέσει από αυτήν. Γι' αυτό και οι δημοσιεύσεις στη σελίδα του στο Instagram ισοδυναμούν περίπου με φλέβα χρυσού. Ακόμα και τα ερωτικά σκάνδαλα δεν δείχνουν ικανά να κόψουν κάτι από την παγκόσμια απήχηση του Πορτογάλου σταρ. Σίγουρα, ο εξωπραγματικά χλιδάτος τρόπος ζωής του δείχνει να συγκινεί αρκετούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό social media agency Hopper HQ, μια δημοσίευση στο Instagram του Κριστιάνο Ρονάλντο κοστίζει 975.000 δολάρια (875.000 ευρώ), με τον Νειμάρ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα με 722.000 δολάρια (647.000 ευρώ) και τον Λιονέλ Μέσι στην τρίτη θέση, με 581.000 ευρώ. Ο μοναδικός μπασκετμπολίστας που πλησιάζει τους παραπάνω σταρ του ποδοσφαίρου είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς με περίπου 244.000 ευρώ κόστος ανά social post.

λίστα του agency Hopper HQ με τα πιο ακριβά social media pages αθλητών παγκοσμίως
λίστα του agency Hopper HQ με τα πιο ακριβά social media pages αθλητών παγκοσμίως

Οι συγκρίσεις με την ελληνική πραγματικότητα προκαλούν δέος. Αρκεί ν' αναφέρουμε ότι η αξία παικτών όπως ο Μπρούνο του Ολυμπιακού ή ο Μακέντα του Παναθηναϊκού κυμαίνονται περίπου στα 800.000 ευρώ, σύμφωνα με τοtransfermarkt.de, δηλαδή οριακά χαμηλότερα από την αξία ενός insta post του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Κριστιάνο πάντως, δεν είναι ψηλά μόνο στη λίστα των σταρ του αθλητισμού. Σε σχετική κατάταξη του Hopper HQ για τους πιο δημοφιλείς ανθρώπους στα social media παγκοσμίως, ο Πορτογάλος σταρ βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τις Κάιλι Τζένερ και Αριάνα Γκράντε.

λίστα του agency Hopper HQ με τα πιο ακριβά social media pages ανθρώπων παγκοσμίως
λίστα του agency Hopper HQ με τα πιο ακριβά social media pages ανθρώπων παγκοσμίως

Η λίστα αυτή αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να είσαι εν ενεργεία αθλητής για να διατηρείς ένα δημοφιλές προφίλ στα social media, καθώς και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ροναλντίνιο φαίνεται πώς έχουν σταθερά ανεβασμένες μετοχές στο χρηματιστήριο της ψηφιακής επικοινωνίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK