Πόσοι πέφτουν, ποιοι ανεβαίνουν

Μπέρδεμα στην υπόθεση μη αδειοδότησης. "Πέφτουν όσοι δεν πάρουν άδεια", λένε από την Λίγκα. "Προσφυγή στα πειθαρχικά όργανα και παραμονή", λένε νομικοί κύκλοι. Τι ισχύει για τις ομάδες της Stoiximan.gr Football League; Μπορούν να πάρουν τη θέση αντίστοιχης της Super League;

Πόσοι πέφτουν, ποιοι ανεβαίνουν

ΗSuperLeagueμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 11/4 επανέλαβε ότι όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια θα υποβιβάζονται ακόμη και αν είναι περισσότερες από αυτές που προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, δύο δηλαδή.

Τι θα γίνει, όμως, αν δεν πάρουν άδεια περισσότερες από δύο ομάδες ( τόσες προβλέπεται να υποβιβαστούν για αγωνιστικούς λόγους); Σύμφωνα με την ανακοίνωση όποιος δεν πάρει άδεια, υποβιβάζεται ( αυτός και όχι οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει στις δύο τελευταίες θέσεις). Αυτό που δεν αναφέρεται είναι ότι από τη Football League θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχος αριθμός ομάδων με άδεια για να παίξουν στη Super League.

Για παράδειγμα, αν δεν πάρουν άδεια από τη Super League τέσσερις ομάδες και από τη Football League έχουν άδεια για άνοδο τρεις ομάδες, τότε θα υποβιβαστούν τρεις από τους τέσσερις της μεγάλης κατηγορίας και όποιος έχει την καλύτερη βαθμολογία θα σωθεί.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!

Η απόφαση για υποβιβασμό σε περίπτωση μη αδειοδότησης ( με κατάληψη της τελευταίας θέσης στην βαθμολογία) για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, το αθλητικό προσωπικό ή άλλα σωματεία, άλλες ΠΑΕ και εταιρίες, εστάλη στην ΕΠΟ στις 25/11/2015. Από την Ομοσπονδία εγκρίθηκε στις 17/12/2015, κοινοποιήθηκε στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, τέσσερις ημέρες αργότερα αλλά δεν υπάρχει ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, ούτε στον ΚΑΠ. Στην Λίγκα θέλουν σε περίπτωση που επαναληφθεί το… βατερλό του Μαϊου του 2013 που δεν είχαν πάρει άδεια σε πρώτο βαθμό οχτώ από τις 16 ομάδες τις κατηγορίας, να μπορούν να μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με μία χαλαρότητα.

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια και προσφύγει στα πειθαρχικά όργανα θα δικαιωθεί και δεν θα υποβιβαστεί. Με την άποψη αυτή πάντως, δεν συμφωνούν οι νομικοί εκπρόσωποι του συνεταιρισμού. Όπως και να έχει η εξέταση των φακέλων από τα αρμόδια όργανα αδειοδότησης, εντός του Μαϊου πλησιάζει και το καλοκαίρι προμηνύεται… καυτό.

24MEDIA NETWORK