Άγγελος Ποστέκογλου: Το ρεκόρ ενός 'εξόριστου' κόουτς

Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι πολύ κοντά στο να γίνει ο πρώτος προπονητής ελληνικής καταγωγής που θα έχει σηκώσει κούπες σε Αυστραλία και Ιαπωνία. Δηλαδή, πολύ μακριά από την Ελλάδα.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου παρακολουθεί την ομάδα του (εθνική Αυστραλίας) καθώς αγωνίζεται κόντρα στην Ιαπωνία (Αύγουστος 2017)
Ο Άγγελος Ποστέκογλου παρακολουθεί την ομάδα του (εθνική Αυστραλίας) καθώς αγωνίζεται κόντρα στην Ιαπωνία (Αύγουστος 2017) AP PHOTO/SHUJI KAJIAYMA

Ο Άγγελος Ποστέκογλου γεννήθηκε στην Ελλάδα (Νέα Φιλαδέλφεια), τον Αύγουστο του 1965. Με την επιβολή δικτατορίας το 1967, η επιχείρηση της οικογένειας έβαλε 'λουκέτο' και η μετανάστευση στην Αυστραλία ήταν μονόδρομος. Ο Ποστέκογλου μεγάλωσε στην Μελβούρνη, έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Νότιας Μελβούρνης ως αμυντικός (1984-1993) και από το 1996 ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής. Ο 54χρόνος σήμερα Ποστέκογλου (Ange Postecoglou για τους Αυστραλούς), έχοντας διανύσει 12 χρόνια ως ομοσπονδιακός προπονητής σε ομάδες Νέων, Ελπίδων και Ανδρών της Αυστραλίας και άλλα 10 χρόνια σε συλλόγους του εθνικού πρωταθλήματος, βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο Ποστέκογλου, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του 7 τίτλους σε επίπεδο συλλόγων στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, βρίσκεται από το 2018 στην Ιαπωνία ως προπονητής της Γιοκοχάμα Μαρίνος. Η ομάδα του Ποστέκογλου τις τελευταίες 10 αγωνιστικές έχει ένα επικό ρεκόρ 9 νικών και μιας ισοπαλίας και βρίσκεται στην 1η θέση, με 3 βαθμούς διαφορά από τη διεκδικήτρια του τίτλου Τόκιο, την οποία και αντιμετωπίζει στην επερχόμενη, τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για να χάσει τον τίτλο η Γιοκοχάμα, θα πρέπει να ηττηθεί με 4 γκολ διαφορά!

Το ρεκόρ του Ποστέκογλου αποκτά μια νέα διάσταση, αν αναλογιστούμε πως τα μπάτζετ στο ποδόσφαιρο της Ιαπωνίας είναι αρκετά περιορισμένα και ο ίδιος κατάφερε να 'χτίσει' από το μηδέν μια πρωταθλήτρια ομάδα που παίζει σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν ο Ποστέκογλου πάρει θετικό αποτέλεσμα στον τελευταίο αγώνα της Γιοκοχάμα, θα είναι ο πρώτος Αυστραλός (ελληνικής καταγωγής) τεχνικός, που παίρνει πρωτάθλημα στην Ασία. Να σημειώσουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν είχε γίνει πρόταση στον Ποστέκογλου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, ενώ και το 2008 είχε περάσει από την Παναχαΐκή, όταν αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, μια εμπειρία που μάλλον θα προτιμούσε να απωθήσει στην μνήμη του.

Είναι ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ το next big thing του ποδοσφαίρου; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK