Ποτουρίδης: "Δυνατοί μέχρι το τέλος"

Για την σημαντικότητα της νίκης στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όσον αφορά το κυνήγι της παραμονής, αναφέρθηκε ο αμυντικός του Πανθρακικού, Γιάννης Ποτουρίδης.

Ποτουρίδης: "Δυνατοί μέχρι το τέλος"

Ο αμυντικός του Πανθρακικού, Γιάννης Ποτουρίδης μίλησε στον Sport24 Radio και στην εκπομπή «Το 10 το κακό» με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Για την πορεία του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα : "Όσο δεν παίρναμε τα αποτελέσματα, έσφιγγαν τα πράγματα και ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη γιατί παραμείναμε στο κυνήγι για την παραμονή. Κοιτάμε το επόμενο ματς τώρα για να πάρουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε".

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται μια ομάδα σε αυτήν τη δύσκολη βαθμολογική θέση: "Καθημερινά συζητάμε οι παίκτες μεταξύ μας. Ο προπονητής είναι κοντά μας και μας βοηθάει. Συζητάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δε μιλάμε μόνο για αριθμούς. Θα δώσουμε ό, τι καλύτερο για να πετύχουμε το στόχο μας. Έρχονται δύσκολα ματς, αλλά θα τα δώσουμε όλα για τις νίκες που χρειαζόμαστε".

Για το πώς μια ομάδα με τόσο καλή έδρα φθάνει να κινδυνεύει: "Εκτός έδρας κάναμε καλά ματς αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Δεν είναι ότι δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Καλό είναι που δε χάνουμε στην έδρα μας, αλλά θα έπρεπε να παίρνουμε και εκτός έδρας βαθμούς για να μην φθάσουμε σε αυτή τη θέση".

Για το πόσους βαθμούς χρειάζεται ακόμα ο Πανθρακικός για τη σωτηρία: "Τη βαθμολογία τη μελετούν οι αρμόδιοι. Οι παίκτες δεν πρέπει να το κάνουμε, αλλά να κοιτάμε να ξεκουραστούμε, γιατί βγαίνει όλη η κούραση της χρονιάς. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξουμε το ματς της Τρίπολης, να μπούμε δυνατά, να βγάλουμε ψυχή και να πιέσουμε, όπως κάναμε με τον Παναθηναϊκό. Αυτά τα ματς κερδίζονται εκτός έδρας με τη ψυχή".

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: "Ήταν ό, τι καλύτερο για μας, που είχαμε την πίεση γιατί κυνηγούσαμε μόνο το τρίποντο. Δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, αλλά δώσαμε την ψυχή μας για τους τρεις πολύτιμους βαθμούς".

Για το πώς σχεδίασαν το ματς με τον Παναθηναϊκό: "Παίζαμε με ένα από τους καλύτερους αντιπάλους. Σε τέτοια ματς δε υπολογίζω την κούραση. Δουλέψαμε όλη τη βδομάδα πολύ για να κλείσουμε τους χώρους γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ποιοτικούς παίκτες. Θέλαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο με τη βοήθεια του κόσμου μας. Βγάλαμε τη ψυχή που έπρεπε και δημιουργήσαμε φάσεις. Ήταν λογικό να βρουν οι αντίπαλοι χώρους στο δεύτερο μέρος, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να σκοράρουμε στο 92' το νικητήριο γκολ ".

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ : "Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο γιατί πέφτουν τέσσερις ομάδες. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αποχώρησαν δύο ομάδες και κάποιοι ευνοήθηκαν, ενώ άλλοι όχι. Πρέπει να φανούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται ως το τέλος. Δίκαια είναι πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Μέχρι μια περίοδο δεν ήταν καλός και ήταν πρώτος ο ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια όμως, ο Ολυμπιακός ανέβηκε, πίεσε, μάτωσε στο γήπεδο και δίκαια πήρε τον τίτλο".

Για την προσωπική του απόδοση και το μέλλον του: " Όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον μου. Έδωσα και θα δώσω το καλύτερο γι' αυτήν την ομάδα γιατί οι άνθρωποι της με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Θα δώσω ό, τι καλύτερο για να μείνουμε στην κατηγορία".

Για τον πανηγυρισμό του στο γκολ του Τζάνη στο 92' κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Όλοι πήγαμε στον Τζάνη γιατί έβαλε και το νικητήριο γκολ, αλλά δε ξέραμε τι κάναμε. Ο προπονητής μας ήταν λογικό να ξεσπάσει, γιατί πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK