Πού είναι σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ του 2013;

Μια από τις πλέον 'μαύρες' αγωνιστικά σελίδες της ιστορίας της έγραψε η ΑΕΚ την σεζόν 2012-2013, όταν υποβιβάστηκε από την Super League. Πού βρίσκονται σήμερα οι παίκτες που συνέθεταν το ρόστερ εκείνης της περιόδου;

O Tαξιάρχης Φούντας ήταν έφηβος τη σεζόν 2012-13. Κατόπιν έφυγε για τη Ζάλτσμπουργκ, ακολούθησαν η Γκρόντιγκ, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης -ως δανεικός-, η Σόνενχοφ -ως ελεύθερος-, η αυστριακή Πόλτεν και σήμερα, στα 24 κάνει θραύση στη Ραπίντ Βιέννης
O Tαξιάρχης Φούντας ήταν έφηβος τη σεζόν 2012-13. Κατόπιν έφυγε για τη Ζάλτσμπουργκ, ακολούθησαν η Γκρόντιγκ, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης -ως δανεικός-, η Σόνενχοφ -ως ελεύθερος-, η αυστριακή Πόλτεν και σήμερα, στα 24 κάνει θραύση στη Ραπίντ Βιέννης EUROKINISSI

Η σεζόν 2012-2013 είναι ιστορική για την ΑΕΚ για όλους τους λάθους λόγους. Μια σεζόν όπου ο 'Δικέφαλος' υπέφερε διοικητικά και αγωνιστικά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα που έφεραν την πικρή αλήθεια του υποβιβασμού στο κατώφλι. Το Contra.gr θυμάται το ρόστερ εκείνης της περιόδου και παραθέτει συνοπτικά την καριέρα που ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εκείνης της σεζόν, αποκαλύπτοντας πού βρίσκονται σήμερα.

Γιάννης Αραμπατζής

Ο Γιάννης Αραμπατζής με τον Μανόλο Χιμένεθ τον Σεπτέμβριο του 2011
Ο Γιάννης Αραμπατζής με τον Μανόλο Χιμένεθ τον Σεπτέμβριο του 2011 EUROKINISSI

Ο 35χρονος σήμερα γκολκίπερ αγωνίζεται στον Άγιο Νικόλαο. Φεύγοντας από την ΑΕΚ έπαιξε στον Ερμή Αραδίππου, την Άστρα Γκιούργκιου, τον ΑΟ Κέρκυρας, ενώ επέστρεψε στον Ερμή τον Σεπτέμβριο του 2017, μένοντας ελεύθερος τον Μάρτιο του 2019.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Σατ 41 του χρόνια αισίως, ο πολύπειρος γκολκίπερ συνεχίζει την καριέρα του στην Αγγλία με την φανέλα της Χάρτλπουλ. Μετά την ΑΕΚ επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μίντλσμπρο, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε από τον Αύγουστο του 2013 ως τον Ιούλιο του 2019. Στις 2 του περασμένου Δεκέμβρη υπέγραψε ως ελεύθερος στη Χάρτλπουλ, σύλλογο στον οποίο είχε αγωνιστεί την τετραετία 2003-2007.

Θεόδωρος Μοσχονάς 

Αποχώρησε τον Αύγουστο του 2013 με προορισμό τον Φωστήρα και στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των Λεβαδειακού και Καλλιθέα. Οι τρεις τελευταίες εμφανίσεις του ήταν κόντρα στην ΑΕΚ, στις 10/12/2016, 25/01/2017 και 01/02/2017, ως παίκτης του Λεβαδειακού, όπου δέχθηκε συνολικά 11 γκολ. Μέσω του προγράμματος online academy της FIFPRO σπούδασε στο Πανεπιστήμιο UCN της Δανίας Sports Management, έχει ξεκινήσει τα διπλώματα της UEFA και είναι παράλληλα προπονητής τερματοφυλάκων.

Ηλίας Μακρυωνίτης 

Φεύγοντας από την ΑΕΚ φόρεσε αγωνίστηκε σε Ιωνικό, Γλυφάδα, Χανιά, Ηλυσιακό, ΑΕ Ηρακλείου, Μεγαλόπολη, Πανελευσινιακό, Σπάρτη, Κερατσίνι. Από το καλοκαίρι του 2019 ο 30χρονος σήμερα γκολκίπερ ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού Βόλου.

Γιάγκο Φερνάντες Πριέτο

Πού είναι σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ του 2013;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον Ισπανό στόπερ ακολούθησαν οι Χάκεν, Σαχτιέρ Καραγκάντα, Οριένταλ, Λα Ρόδα και Λεϊρία. Στην πορτογαλική ομάδα ολοκλήρωσε και την καριέρα του σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Μαυρουδής Μπουγαΐδης

Η Γρανάδα ήταν η επόμενη ομάδα του, επέστρεψε στην Ελλάδα ως δανεικός για τον Άρη και έφυγε ξανά στο εξωτερικό για την Λέχια Γκντάνσκ, επίσης ως δανεικός. Το 2015 πραγματοποίησε μια ακόμη επιστροφή στα πάτρια εδάφη, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Πανθρακικού. Έπαιξε σε Χανιά και Κισσαμικό πριν δοκιμάσει την τύχη του στην Γκάις και πάει για 2η φορά στην Πολωνία για την Ποντμπεσκίντζιε. Από τον Σεπτέμβρη του 2019 ο 26χρονος στόπερ ανήκει στον ΠΑΟ Κουφαλίων.

Γιώργος Κουτρουμπής

Ο Γιώργος Κουτρουμπής σε μια μονομαχία με τον Νίκο Γεωργέα της Βέροιας, τη σεζόν 2012-13
Ο Γιώργος Κουτρουμπής σε μια μονομαχία με τον Νίκο Γεωργέα της Βέροιας, τη σεζόν 2012-13 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό για μια πενταετία, πριν έρθει η εμπειρία του εξωτερικού με την φανέλα της Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο τον Ιανουάριο 2018. Περιπέτεια που αποδείχθηκε σύντομη, καθώς το καλοκαίρι του ίδιου έτους έμεινε ελεύθερος. Τον Φλεβάρη του 2019 πήγε στην ρουμανική Τσιάνα και από τον περασμένο Αύγουστο ο 28χρονος μεσοαμυντικός ανήκει στον ΟΦΗ.

Κωνσταντίνος Βλάχος

Φεύγοντας από την ΑΕΚ βρέθηκε στην U20 του Ολυμπιακού, από εκεί δανεικός στον Φωστήρα και το 2015 ως ελεύθερος στον Πανιώνιο. Με τον ίδιο τρόπο πήγε στον Παναιγιάλειο και ακολούθως στην Καλλιθέα, για να επιστρέψει στον Παναιγιάλειο τον Ιανουάριο του 2019, ομάδα στην οποία αγωνίζεται και σήμερα ο 24χρονος στόπερ.

Κωνσταντίνος Τσούπρος

Τον Σεπτέμβρη του 2014 αποχώρησε ως ελεύθερος για τον Αστέρα Μαγούλας. Έπαιξε στον Ηρακλή Ψαχνών, την Χαλκίδα, τον Πανελευσινιακό και τον Ιάλυσο, πριν γίνει παίκτης του Αστέρα Βαλχιώτη τον Σεπτέμβρη του 2019, ομάδα στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο 28χρονος στόπερ.

Αναστάσιος Τσουμάγκας

Ο Τσουμάγκας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ Κρούσωνα-ΑΕΚ
Ο Τσουμάγκας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ Κρούσωνα-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ τον πήρε από την Λεϊσόες τον Ιανουάριο του 2013 ως ελεύθερο κι ενάμιση χρόνο αργότερα τον άφησε να φύγει για τον Πανελευσινιακό. Πιερικός, Βιανένσε, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ιάλυσος και Εδεσσαϊκός ως τον Ιανουάριο του 2019 ήταν οι επόμενες ομάδες του αγωνίστηκε. Τα ποδοσφαιρικά ίχνη του 29χρονου σήμερα αριστερού μπακ έχουν χαθεί.

Χρήστος Παπαδημητρίου

Το καλοκαίρι του 2013 τον απέκτησε η Λειψία αντί 50 χιλιάδων ευρώ. Έπαιξε δανεικός στην Λίφερινγκ, πήγε ελεύθερος στην Ίντερ Λειψίας, δανεικός στην Άιντραχτ Τρίερ, ακολούθησε η Κότμπους και από τον Ιούλιο του 2018, ο 25χρονος αριστερός μπακ-χαφ παίζει με τα χρώματα της Μάουρβερκ στην Αυστρία.

Νίκος Κουρέλλας 

Καβάλα, Έβρος Σουφλίου, Αγροτικός Αστέρας, Ζάκυνθος, Κισσαμικός, Χανιά, Καλαμάτα, Ηρακλής, ΑΟ Κατασταρίου ήταν η διαδρομή του μετά την ΑΕΚ. Σήμερα ο 26χρονος αριστερός μπακ αγωνίζεται στον ΠΟ Τρίγλιας.  

Γιάννης Κοντοές

Τον Ιανουάριο του 2013 έφυγε ως ελεύθερος για τον Αστέρα Τρίπολης. Τον Σεπτέμβρη του 2014 πήγε στον Ατρόμητο, όπου έμεινε μια τριετία πριν υπογράψει ως ελεύθερος στον Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτή ήταν και η τελευταία του ομάδα μέχρι σήμερα, στα 33 του χρόνια.

Χρήστος Αρκούδας

Πού είναι σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ του 2013;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την ΑΕΚ έπαιξε στον Ατρόμητο και την Λαμία. Από το καλοκαίρι του 2015 αγνοείται η τύχη του. Σήμερα είναι 29 ετών.

Βαλεντίνος Βλάχος

Τον Σεπτέμβρη του 2013 βρέθηκε στην Μπριζ, έξι μήνες αργότερα υπέγραψε δανεικός στον Άρη και από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Ιούλιο του 2018 αγωνίστηκε στον Πανιώνιο. Έκτοτε ανήκει στο δυναμικό του Αστέρα Τρίπολης, ο 27χρονος σήμερα στόπερ.

Σωκράτης Τσουκαλάς

Το 2014 αποχώρησε για τον Φωκικό, έπαιξε στον Πανσερραϊκό, την Χαλκίδα, την Σπάρτη, την ΑΕ Ηρακλείου, τον Αστέρα Βλαχιώτη και τον Ασπρόπυργο. Από το καλοκαίρι του 2019, ο 27χρονος σήμερα δεξιός μπακ είναι ελεύθερος.

Αντώνης Ρίκκα

Πού είναι σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ του 2013;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Ερυθρό Αστέρα της Γαλλίας, τον Αιγινιακό, τα Χανιά και τον Ιάλυσο έπαιξε κατά σειρά ο Ρίκκα μετά την ΑΕΚ. Ο 33χρονος σήμερα κεντρικός χαφ φοράει την φανέλα του ΑΟ Σύμης από τον Οκτώβρη του 2017.

Παύλος Μητρόπουλος

Παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου ο 29χρονος σήμερα κεντρικός μέσος. Αποχωρώντας από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019, φόρεσε τις φανέλες των Παναιτωλικού, Πανιωνίου, Ακρόπολις (Σουηδία), ΟΦΗ, Λεβαδειακού. Από την 1η Ιανουαρίου ανήκει στη νυν ομάδα του.

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Τον Ιούλιο του 2013 έφυγε με προορισμό την Γερμανία και την Γιαν Ρέγκενσμπουργκ. Εκεί αγωνίστηκε για έξι μήνες και επέστρεψε στην Ελλάδα, υπογράφοντας στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Ακολούθησαν τα Σούρμενα και ο Χαραυγιακός. Ο 28χρονος χαφ είναι δίχως ομάδα από τον Σεπτέμβρη του 2018.

Ξενοφών Φέτσης

ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (SUPERLEAGUE - 22ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ)

(EUROKINISSI/REPORTER IMAGES)
EUROKINISSI

Δόξα Βύρωνα, Εθνικός, ΑΕ Κηφισιάς, ΑΕ Καραϊσκάκης, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαγκαδάς, Τυληκράτης ήταν η διαδρομή του από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2013. Σήμερα ο 28χρονος κεντρικός χαφ αγωνίζεται στον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο

Έφυγε από την ΑΕΚ τον Αύγουστο του 2016 ως ελεύθερος, επιστρέφοντας στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ταραγόνα. Έναν χρόνο μετά πήγε στην Καρταχένα, ομάδα στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο 32χρονος Ισπανός χαφ.

Κωνσταντίνος Κωτσαρίδης

Έφυγε τον Ιανουάριο του 2013 για τον Άρη και ακολούθησαν οι Νίκη Βόλου, Γάνδη, Εθνικός Νέου Αγιονερίου, Πανελευσινιακός, Σπάρτη, Διγενής (Κύπρος), Λύση (Κύπρος), Γιαννιτσά. Από το καλοκαίρι του 2019, ο 27χρονος αριστεροπόδαρος χαφ ιδρώνει τη φανέλα του ΠΑΟ Κουφαλίων.

Αλέξανδρος Νικολιάς

Πού είναι σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ του 2013;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Προϊόν των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ, αποχώρησε για τον ΑΟ Γλυφάδας τον Σεπτέμβρη του 2013, πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου τον Γενάρη του 2014 από τον χειμώνα του 2016 ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ομάδα στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο 25χρονος κεντρικός μέσος.

Παναγιώτης Λαγός

Τον Γενάρη του 2013 έφυγε για την Ουκρανία και την Βόρσκλα Πόλταβα. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης τον Ιούλιο του 2014. Εκεί αγωνίστηκε για μια διετία, μέχρι που αποσύρθηκε σε ηλικία 31 ετών το 2016.

Ρότζερ Γκερέιρο 

Γκουαρατινγκέτα, Κομέρσιαλ, Ρίο Μπράνκο, Άρης Λεμεσού, Βίλα Νόβα, Ερσίλιο, Ρίο Βέρντε, ήταν οι ομάδες που ακολούθησαν την έξοδο του Βραζιλιάνου από την ΑΕΚ το 2013. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2017, σε ηλικία 35 ετών.

Γιώργος Κατίδης

Δοκίμασε την τύχη του στη Νοβάρα, γύρισε στην Ελλάδα για την Βέροια και έπαιξε σε Λεβαδειακό και Παναιγιάλειο πριν δοκιμάσει ξανά στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στην Φινλανδία με την φανέλα της Γιάρο και στην Τσεχία με την Ολύμπια και την Πρίμπραμ. Από το καλοκαίρι ο 26χρονος επιτελικός μέσος είναι free agent.

Δημήτρης Ανάκογλου

Πού είναι σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ του 2013;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έμεινε στην ΑΕΚ ως τον Φλεβάρη του 2016, όταν και αποχώρησε ως δανεικός για την Βέροια. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήγε στον Άρη ως ελεύθερος και έμεινε για τρία χρόνια. Από το καλοκαίρι του 2019 ανήκει στην Λαμία, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο 29χρονος επιτελικός χαφ.

Δημήτρης Γροντής

Τον Ιανουάριο του 2016 αποχώρησε από την ΑΕΚ για να πάει ελεύθερος στον Ατρόμητο. Ηρακλής, ΑΕΛ, Τρίκαλα, Αήττητος Σπάτων και Εργοτέλης η διαδρομή που ακολούθησε. Από τις 3 Ιανουαρίου του 2020 ανήκει στην Λύση (Κύπρος) ο 25χρονος σήμερα μέσος.

Γιάννης Καραλής

Μετά την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε Καλλιθέα, Χανιά, Λαμία, Ιωνικό, Εθνικό Πειραιά, Στυλίδα, Ασπρόπυργο. Ο 31χρονος σήμερα εξτρέμ ανήκει στην Θύελλα Καμαρίου από το καλοκαίρι του 2019. 

Αντώνης Πετρόπουλος

Βρήκε καταφύγιο στον Απόλλωνα Σμύρνης φεύγοντας από την ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2013. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ΟΦΗ, Καλλονή, Μπάρι, ξανά στον Απόλλωνα, Δόξα Δράμας, Πλατανιάς, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω. Ο 33χρονος αριστεροπόδαρος στράικερ ανήκει στον Εθνικό Πειραιά από τις 3 Ιανουαρίου.

Νίκος Κατσικοκέρης

Ο Πανθρακικός ήταν η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε μετά την ΑΕΚ. Ακολούθησαν οι Παναιγιάλειος, Παναργειακός, Ερμής Ζωνιανών, Εργοτέλης, Εθνικός Πειραιώς και Επισκοπή. Από το καλοκαίρι του 2019 ο 31χρονος φορ είναι παίκτης του ΟΦ Ιεράπετρας.

Εμίλιο Φουρτάδο

Πού είναι σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ του 2013;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πορτογάλος επιθετικός έφτασε στην Ρουμανία για λογαριασμό της Τιμισοάρα, αμέσως μετά την φυγή του από την ΑΕΚ. Γύρισε στην χώρα μας για τον Παναιγιάλειο και έβαλε την φανέλα των Πανσερραϊκού, Ανγέννηση Δερυνείας (Κύπρος), Ολίμπια Γκρούτσιατζ (Πολωνία), Σπάρτης και ξανά Παναιγιάλειου, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα σε ηλικία 36 ετών.

Θωμάς Τσίτας

Από την ΑΕΚ στη Νίκη Βόλου και από εκεί σε Πανηλειακό, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕΕΚ (Κύπρος), Ένωση Παραλιμνίου (Κύπρος), Ομόνοια Αραδίππου (Κύπρος), Οθέλλος Αθηαίνου (Κύπρος) και Ολυμπιακός Βόλου, όπου αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2019. Ο Τσίτας σήμερα είναι 28 ετών.

Ταξιάρχης Φούντας

Πού είναι σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ του 2013;
Ο Ταξιάρχης Φούντας στα χέρια των οπαδών της Ραπίντ Βιέννης

Ο παίκτης εκείνης της ομάδας που σήμερα κάνει ίσως την πλέον αξιόλογη καριέρα. Σε εφηβική ηλικία τότε ήταν δύσκολο να παίξει στην ΑΕΚ των τόσων προβλημάτων. Έφυγε ως ελεύθερος για την Ζάλτσμπουργκ, έπαιξε στην Γκρόντιγκ, τον Πανιώνιο, τον Αστέρα Τρίπολης ως δανεικός, πήγε ως ελεύθερος στη Σόνενχοφ το 2017, ακολούθησε η αυστριακή Πόλτεν και σήμερα, στα 24 του χρόνια, κάνει θραύση με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, όπου αγωνίζεται κυρίως ως φορ. Ο φετινός του απολογισμός είναι 12 γκολ και 2 ασίστ σε 17 συμμετοχές.

Ανδρέας Σταματής

Πανηλειακός, Ηρακλής Ψαχνών, Πιερικός, Χανιά, Ζάκυνθος, Παναιγιάλειος ήταν οι ομάδες που ακολούθησαν στην καριέρα του, όταν έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ το 2013. Τον Σεπτέμβρη του 2018 τον πήρε ο Άρης και έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε στα Τρίκαλα, ομάδα στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο 26χρονος επιθετικός.  

Μιχάλης Παυλής

Από τα πλέον αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση από τον Ιανουάριο του 2014 εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας. Ασχολείται με την προπονητική και εργάζεται στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Ποιες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός; To νέο Pod-όσφαιρο έχει τις απαντήσεις!

News 24/7

24MEDIA NETWORK