Πού και πώς θα βρει 700 χιλιάρικα σε 72 ώρες;

Τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού, αυτά που περιμένει ως "βοήθεια" απ' τον Αλαφούζο, η ταμειακή διευκόλυνση από τρίτους, το ισόποσο "μοίρασμα" και η τελευταία κίνηση πριν απ’ την... ημερομηνία των προσφυγών.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στους τρόπους διαχείρισης της πλέον "καυτής πατάτας", δηλαδή της πληρωμής της δόσης Οκτωβρίου προς τους ποδοσφαιριστές, επικεντρώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού στη μάζωξη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (27/11), αφού ο χρόνος λιγοστεύει και τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο "ασφυκτικά". Διότι εφόσον δεν εξοφληθεί το 1,3 εκατ. ευρώ που οφείλεται προς τους παίκτες, απ' την προσεχή Παρασκευή (1/12), κάθε "πράσινος" θα έχει πλέον δικαίωμα προσφυγής.

Με βάσει τις κινήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, ο Παναθηναϊκός περιμένει εντός του επόμενου διημέρου, τα εξής χρήματα:

- Ένα ποσό περίπου 150.000 ευρώ από προεισπράξεις χορηγιών και μικρές συνεργασίες.

- Άλλες περίπου 400.000-450.000 ευρώ οι οποίες αναμένεται να προέλθουν απ' τον Γιάννη Αλαφούζο. Με τον τελευταίο υπήρξε σειρά επαφών του Βασίλη Κωνσταντίνου απ' τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, κατά τις οποίες ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΠΑΕ, ζήτησε απ' τον ("εξαφανισμένο" εδώ και δύο μήνες) μεγαλομέτοχο να δώσει ένα ποσό, για να μην ανοίξει η... πόρτα των προσφυγών, να μπορέσει να φτάσει η ομάδα χωρίς απώλειες ως τον Γενάρη για να γίνουν κάποιες έξτρα πωλήσεις και να αποφευχθεί έτσι η οικονομική κατάρρευση.

Ο Αλαφούζος -που επιστρέφει την Τρίτη 28/11 από ταξίδι στο εξωτερικό- αναμένεται να δώσει την απάντησή του ως το απόγευμα της Τετάρτης (29/11) κι ακολούθως θα γίνει νέο Δ.Σ, για να ζυγιστούν εκ νέου τα οικονομικά δεδομένα. Θεωρείται πάντως εξαιρετικά δύσκολο να προσφέρει ο Mr. ΣΚΑΪ πάνω από 450.000 ευρώ, αφού όπως έχει ειπωθεί προς τους συνεργάτες του, η οικονομική κατάστασή του στην παρούσα φάση δεν του επιτρέπει να δώσει άλλα χρήματα.

Υπήρξε εντούτοις μία "υπόσχεση" απ' την πλευρά του ότι θα προσπαθήσει να βρει άλλους, "τρίτους" επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μπορούσαν να διευκολύνουν ταμειακά στην παρούσα φάση τον Παναθηναϊκό μ' ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα πάρουν πίσω τους επόμενους μήνες, είτε απ' τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, είτε απ' τις δύο δόσεις της μεταγραφής του Μπεργκ στην Αλ Αΐν (οι "πράσινοι" έχουν λαμβάνειν άλλο 1.550.000 ευρώ "σπαστά" σε δόσεις τον Γενάρη και τον Φλεβάρη).

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά, οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" θα έχουν έως τη Πέμπτη (30/11) περίπου 600.000 ευρώ στη διάθεσή τους για τις δόσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Και θα ψάχνουν γι' άλλες 700.000, προκειμένου να καλύψουν το σύνολο της οφειλόμενης δόσης.

Αυτό πάντως που έχει ξεκαθαριστεί προς όλους τους τόνους, είναι πως όλα τα χρήματα που θα υπάρχουν διαθέσιμα, θα μοιραστούν ισόποσα (βάσει συμβολαίων) προς τους παίκτες.

Δεν θα εξοφληθεί π.χ. ο Χουλτ (125.000 ευρώ) για να αποφευχθεί ο κίνδυνος προσφυγής του και να πάρουν πολύ λιγότερα οι υπόλοιποι. Κι αυτό είχε ζητήσει να ισχύσει πάση θυσία κι ο Ουζουνίδης, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στ' αποδυτήρια. Διότι εάν γινόταν το αντίθετο, όλο αυτό θα ήταν πολύ άδικο προς όσους μείνουν εντέλει πίσω. Όσα χρήματα συγκεντρωθούν δηλαδή, θα μοιραστούν εξίσου προς όλους, με τους παίκτες να λαμβάνουν σχεδόν τη μισή δόση του συμβολαίου τους.

Στη δε προπόνηση της Πέμπτης (30/11) σκοπεύει να βρεθεί αντιπροσωπεία της διοίκησης σκοπεύει να βρεθεί στο Κορωπί για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές, να εξηγήσει αναλυτικά την κατάσταση και να τους ζητήσει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο έτσι ώστε να πάρουν τα υπόλοιπα χρήματά τους. Κι από εκεί και πέρα, είναι καθαρά θέμα του καθενός το πώς θα το χειριστεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK