Πού παίζει ο Νεμπεγλέρας; 7 'χαμένοι' της Α' Εθνικής που παίζουν ακόμα

Γιάννης Ταραλίδης, Τάσος Κυριάκος και πολλοί ακόμα πασίγνωστοι ποδοσφαιριστές προηγούμενων δεκαετιών της Α' Εθνικής, που συνεχίζουν να παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο!

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας με τη φανέλα του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακο. Σεζόν 2004-2005
Ο Κώστας Νεμπεγλέρας με τη φανέλα του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακο. Σεζόν 2004-2005

Ένας στίχος των Goin' Through λέει "στα χαμένα μονοπάτια της ψυχής μου βαδίζω / και ξανά η αναζήτηση μέσα μου αρχίζει", από το κομμάτι 'Αναζήτηση' του 1996. Με αυτούς τους ήχους οφείλει να ξεκινήσει ένα κείμενο αναζήτησης ποδοσφαιριστών, που κάποτε δόξασαν με την παρουσία τους την Α' Εθνική.

Οι κομμένοι

Αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρξαν αρκετά ονόματα-ορόσημα του ελληνικού ποδοσφαίρου που οριακά δεν μπήκαν στην παρακάτω επτάδα, καθώς συνέχισαν μεν να παίζουν ποδόσφαιρο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '10, όμως αποσύρθηκαν πριν από την τρέχουσα σεζόν. Ο 45χρονος σήμερα Δημήτρης Γελαδάρης -πάλαι ποτέ στυλοβάτης του Ατρομήτου από την εποχή που ονομαζόταν Χαλκηδόνα- έπαιξε μέχρι και την περασμένη σεζόν στην Ασπίδα Ξάνθης, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος συλλόγων Ξάνθης, ενώ και ο Κώστας Κιάσσος στα 44 του, έκανε ένα τελευταίο πέρασμα από την ΑΕ Μυλοποτάμου το 2018. Ο Μάριο Μπρέσκα, αφού μας χάρισε εμφανίσεις που διέλυσαν το 'καλτόμετρο' στην A' Εθνική της περασμένης δεκαετίας, έκανε ένα πέρασμα από τον Πανθηραϊκό το 2016 και επέστρεψε στη Σλοβακία για να ολοκληρώσει την καριέρα του πριν από δυο χρόνια, στα 39.

Φίλιππος Δάρλας-Δόξα Καινουρίου

O Φίλιππος Δάρλας με τη φανέλα του Παναιτωλικού πριν από 4 χρόνια
O Φίλιππος Δάρλας με τη φανέλα του Παναιτωλικού πριν από 4 χρόνια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα ταλέντο από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού, ένας αριστερός μπακ που προσπάθησε να καθιερωθεί στον Παναθηναικό των αρχών της δεκαετίας του '00, φτάνοντας να περάσει ακόμα και από τον ΠΑΟΚ και τη γαλλική Μπρεστ, σήμερα, στα 37 του, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, κάνοντας κάποιες εμφανίσεις με την ερασιτεχνική Δόξα Καινουρίου.

Ηλιας Αναστασάκος-Άρης Σκάλας

Ο Ηλίας Αναστασάκος με τη φανέλα του Ατρομήτου, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, πριν από 13 χρόνια
Ο Ηλίας Αναστασάκος με τη φανέλα του Ατρομήτου, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, πριν από 13 χρόνια EUROKINISSI

Στα 42 του, ο Ηλίας Αναστασάκος έχει φορέσει τις φανέλες 17 ποδοσφαιρικών σωματείων, ξεκινώντας από τον Πανγυθεατικό, φτάνοντας στην ΑΕΚ -όπου δεν ευτύχησε να καθιερωθεί- περνώντας από τον Απόλλωνα, την Καλαμάτα, τον Αθηναϊκό, από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Θρασύβουλο Φυλής (57 γκολ σε 4 σεζόν) και φτάνοντας ξανά στα πάτρια εδάφη του, στη Λακωνία και τον Άρη Σκάλας.

Γιάννης Ταραλίδης-ΠΟ Ξυλοτύμπου

Ο Γιάννης Ταραλίδης πριν από 8 χρόνια, φορώντας τη φανέλα της Δόξα Δράμας, σε ματς της Β' Εθνικής
Ο Γιάννης Ταραλίδης πριν από 8 χρόνια, φορώντας τη φανέλα της Δόξα Δράμας, σε ματς της Β' Εθνικής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο παίκτης που έγινε γνωστός στην Α' Εθνική της προ-προηγούμενης δεκαετίας για το σουτ-οβίδα του, περνώντας ακόμα και από τον Ολυμπιακό, στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ και έφτασε ως και την Κύπρο. Στα 38 του, προσπάθησε να γίνει τεχνικός διευθυντής σε ομάδα της Λάρνακας (Ερμής Αραδίππου), για να καταλήξει τελικά στην ΠΟ Ξυλοτύμπου, επίσης επαρχιακή ομάδα της Κύπρου, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και τα τέλη του 2019.

Κώστας Νεμπεγλέρας-Ηρακλής Λάρισας

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας, σε στιγμιότυπο από το ένδοξο παρελθόν του Ηρακλή στην Α' Εθνική, ανατρέπεται από τον Φύσσα του Παναθηναϊκού
Ο Κώστας Νεμπεγλέρας, σε στιγμιότυπο από το ένδοξο παρελθόν του Ηρακλή στην Α' Εθνική, ανατρέπεται από τον Φύσσα του Παναθηναϊκού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

'Βιος και πολιτεία' του ποδοσφαίρου της Βορείας Ελλάδας είναι ο Κώστας Νεμπεγλέρας, ο οποίος αν και σταμάτησε προσωρινά το ποδόσφαιρό το 2018, συνέχισε να αγωνίζεται σε ομάδες όπως ο Ατρόμητος Παλαμά και η Δάφνη Γλαύκης, έχοντας στο ενεργητικό του άπειρα 'παράσημα' από συμμετοχές σε αξιόλογες ομάδες των 3 περασμένων δεκαετιών, όπως ο Ηρακλής (2001-2005), ο Άρης (2005-2009), η ΑΕΛ (2011-2015) και ο Πανηλειακός (1997-2001).

Χρήστος Μελίσσης-Θύελλα Σαρακηνών

Ο Χρήστος Μελίσσης, σέντερ μπακ του Πανθρακικού προ τετραετίας, κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Χρήστος Μελίσσης, σέντερ μπακ του Πανθρακικού προ τετραετίας, κόντρα στον Ολυμπιακό ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κόστισε 2.200.000 ευρώ η μετακίνηση του από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό της σεζόν 2008-2009, 'πακέτο' με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, σε μια εποχή που το Τριφύλλι σκόρπουσε λεφτά χωρίς δισταγμό. Ο συμπαθής κεντρικός αμυντικός πέρασε μέχρι και από την πορτογαλική Μαρίτιμο ως δανεικός, για να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να αγωνιστεί με τον Πανθρακικό και τον Ολυμπιακό Βόλου, καταλήγοντας αρχικά στο... Σουδάν (Αλ Χιλάλ Ομντουρμάν) και στη συνέχεια να χαρίζει την πολύτιμη εμπειρία του στη Θύελλα Σαρακηνών, ομάδα Γ' Εθνικής.

Τάσος Κυριάκος-Διαγόρας Στεφανοβίκειου

O Τάσος Κυριάκος πριν από 15 χρόνια, σε προπόνηση του Ολυμπιακού μαζί με τον Παντελή Καφέ
O Τάσος Κυριάκος πριν από 15 χρόνια, σε προπόνηση του Ολυμπιακού μαζί με τον Παντελή Καφέ EUROKINISSI

Από την Καλλιθέα βρέθηκε στον Ολυμπιακό, ύστερα πέρασε από τον Άρη, τον Αστέρα Τρίπολης, μέχρι και τον Ηρακλή και την Ομόνοια Λευκωσίας, ο 41χρονος σήμερα Τάσος Κυριάκος, παίκτης που αντιμετωπίστηκε ως σπουδαίο ταλέντο για την Α' Εθνική των mid-00s. Σήμερα βρίσκεται στη συμπαθή ομάδα της Γ' Εθνικής, έχοντας κάνει κι ένα επεισοδιακό πέρασμα λίγων μηνών στην αρχή της τρέχουσας σεζόν, από την Άνω Μέρα Μυκόνου.

Ειδική αναφορά: Πέτρος Κανακούδης - Ηρακλής

Με αρκετά χρόνια σε ομάδες της Super League (ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης), από τον Οκτώβριο του 2019, επέστρεψε στον Ηρακλή 'για να γράψει ιστορία' όπως είχε τότε δηλώσει.

Ποια διοργάνωση θα είναι προτεραιότητα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK