Πού παίζουν οι ξενιτεμένοι της Εθνικής: Πρόκληση το 18/18 χωρίς βοήθειες

Το κουίζ για τους 18 ποδοσφαιριστές συλλόγων του εξωτερικού που έχει συμπεριλάβει στην παρούσα αποστολή της Εθνικής ομάδας ο Τζον Φαν'τ Σχιπ έχει αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας.

Η ενδεκάδα της Εθνικής στο φιλικό με την Κύπρο είχε 6 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού
Η ενδεκάδα της Εθνικής στο φιλικό με την Κύπρο είχε 6 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού EUROKINISSI SPORTS

Πάει ο καιρός που μετρούσαμε πόσους διεθνείς έδιναν κάθε φορά στην Εθνική ομάδα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Όχι ότι δεν διαθέτουν την ελίτ τους, ωστόσο το status έχει μεταβληθεί ολοκληρωτικά και σχεδόν σταθερά πια τα 2/3 της εκάστοτε αποστολής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, χωρίς να είναι κακό αυτό, απαρτίζονται από ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε κλαμπ του εξωτερικού, πρώτης ή δεύτερης ταχύτητας, και επιστρέφουν πίσω μόνο όταν κληθούν από τον εκάστοτε εκλέκτορα.

Τούτη τη φορά, για τους τελευταίους δύο αγώνες στον όμιλο του Nations League απέναντι σε Μολδαβία και Σλοβενία, οι 'λεγεωνάριοι' του Τζον Φαν'τ Σχιπ είναι 18 (από τους συνολικά 26). Στους πρώτους 17 προστέθηκε εκ των υστέρων ο Μπάμπης Λυκογιάννης, καθώς έπρεπε να καλυφθεί το κενό του τραυματία (και άρρωστου εν τέλει) Γιαννούλη στ' αριστερά της άμυνας. Θα 'ταν ενδεχομένως περισσότεροι, αν ο Σταφυλίδης δεν ήταν λαβωμένος, όπως επίσης ο Ταξιάρχης Φούντας, ή ο Σιόβας δεν είχε τεθεί εκτός πλάνων.

Όπως και να 'χει καταμετρούνται ως πλειοψηφία στ' αποδυτήρια και... βγάζουν κυβέρνηση. Άλλους τους γνωρίζεις καλύτερα κι άλλους όχι τόσο. Θυμάσαι, αλήθεια όμως, πού αγωνίζεται ο καθένας τους εφέτος; Αν είχες βγάλει άκρη με το προηγούμενο κουίζ που αφορούσε την αρχική αποστολή του Ολλανδού, μάλλον σ' αυτό το τεστ θα πάρεις άριστα! Μην κλέβεις, σε βλέπουμε...


News 24/7

24MEDIA NETWORK