Πού βρίσκονται σήμερα οι παίκτες του νταμπλούχου ΠΑΟΚ

Αντελίνο Βιεϊρίνια από τη μία και Λέο Μάτος από την άλλη. Ο ένας έφυγε για να γυρίσει στην Τούμπα και ο δεύτερος έμεινε για να φύγει. Τι απέγινε, αλήθεια, καθένας εξ όσων πανηγύρισαν τον τίτλο του 2019; Ποιοι είναι ακόμη στον ΠΑΟΚ και ποια η συνέχεια όσων αποχώρησαν;

Ο Λέο Μάτος και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πήραν δρόμους αντίθετους τις προηγούμενες ημέρες
Ο Λέο Μάτος και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πήραν δρόμους αντίθετους τις προηγούμενες ημέρες MOTIONTEAM

Το γεγονός πως, μέσα από μια τρικυμιώδη περίοδο, το ρεύμα έφερε πίσω στην Τούμπα τον Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν αναιρεί την αφαίμαξη που υπέστη το ρόστερ του πρωταθλητή για το 2019 ΠΑΟΚ. Ο Λέο Μάτος, αναπόσπαστο στέλεχος εκείνης της πορείας ως την κορυφή, έγινε ο έσχατος κρίκος μιας αλυσίδας που έχει ήδη κοπεί σε διάφορα σημεία της. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κομψά, αναγκαστικά ή άγαρμπα, οι περισσότεροι εξ όσων ήταν παρόντες στη φιέστα της απονομής είτε αποτελούν παρελθόν είτε τούς έχουν ανατεθεί ρόλοι συμπληρωματικοί. Εξετάσαμε μία προς μία τις περιπτώσεις για να καταλήξουμε πως το νέκταρ της επιτυχίας σαν έπνιξε την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ως Superman στη φιέστα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ως Superman στη φιέστα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Από τις 49 συμμετοχές (τριάντα 90λεπτα στο πρωτάθλημα με 16 ανέπαφες εστίες) ξέπεσε στη σκιά του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, πληρώντας την αστάθειά του. Ούτε μία συμμετοχή στην τρέχουσα σεζόν, είχε αρχίσει να διαφαίνεται από πέρυσι πως ο Αμπέλ Φερέιρα προτιμά τον Σέρβο τερματοφύλακα.

Ροντρίγκο Ρέι

Εξακολουθεί ν' ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ ο 29χρονος Αργεντινός γκολκίπερ, με τη χρηματιστηριακή αξία του να έχει πλέον κατρακυλήσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Φυσικά δεν υπολογίζεται από το τεχνικό επιτελείο. Το 2018-19 ήταν ο αναπληρωματικός του Πασχαλάκη.

Παναγιώτης Γλύκος

Δεν είχε συμβάλει στην κατάκτηση του τροπαίου, αφού η τελευταία εμφάνισή του κατεγράφη στις 24 Μαΐου του 2017. Μετά από 3,5 χρόνια κατέληξε στον Απόλλωνα Λάρισας μήπως και ξεσκουριάσει.

Μάριος Σιαμπάνης

Ήταν ο τέταρτος στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, δεν ήταν καν στη φιέστα γιατί θα έφευγε (για τον Ολυμπιακό), πλέον ανήκει στο δυναμικό του Άρη.

Λέο Μάτος

View this post on Instagram

Hello Paokara family. Sorry for the small delay in saying goodbye to you. Really my life in the last 48 hours has gone crazy. First of all I would like to say that right now I am feeling a mixture of happiness and sadness in my heart. Sadness because I will leave PAOK, a club I love very much and I gave myself 100% to make history together with my teammates. And we managed to do it, it was 4 years, 3 cups of Greece, 2 Greek championships and lots of happiness. I lived in PAOK the best moments of my sports life. But I also have a feeling of happiness mixed with all that, with my departure from PAOK I will have the possibility to return to my city, play for one of the biggest clubs in Brazil and also for the reason that everyone knows that it dad's health problem. I will be able to be close to my family and especially close to my father, who is responsible with my mother, for everything I am today, as a person and athlete. So from that point of view let's say that my departure from PAOK becomes an easier decision. But for that my wish to come true, I needed the help of a very special friend. President Ivan: I am deeply grateful for everything you have done for me, I will always have wonderful memories of you. Thank you !! I leave a lot of friends at the club, in the city and I also crazy fans that I have never seen in my life. You call me El Loco but you are actually the El Loko you should be called Paokara El Loco. it was very good to be with you at Toumba in these 4 years. Thank you for everything, I love you !!!

A post shared by Matos (@matosleonardo3) on

Η Βάσκο ντα Γκάμα του Πορτογάλου Ρικάρντο Σα Πίντο κάλεσε τον 34χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ να γυρίσει στην πατρίδα του, ύστερα από μια γεμάτη 10ετία στην Ευρώπη και ο ΠΑΟΚ, που τον κρατούσε περισσότερο από ανάγκη, δεν του αρνήθηκε την προοπτική. Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει.

Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον

Ερχόμενος τον Γενάρη του 2019 από τη Ροστόφ για να προσθέσει ποιότητα στην αμυντική γραμμή, ο Ισλανδός στόπερ χρησιμοποιήθηκε μόνο σ' ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, γιατί το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο είχε τρομερή χημεία και αποτελεσματικότητα. Από τον Αμπέλ Φερέιρα έχει μονιμοποιηθεί στο κέντρο της άμυνας, ως μέρος των τριών στην οπισθοφυλακή και δεν του λείπει η σταθερότητα.

Φερνάντο Βαρέλα

Ο βετεράνος στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήριο, που θα κλείσει τα 33, παραμένει βασικός και αναντικατάστατος στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Δίχως αυτόν τα προβλήματα θα 'ταν, πιθανόν, περισσότερα απ' όσα είναι σήμερα.

Στέλιος Μαλεζάς

Είχε το ρόλο του υπαρχηγού και του ισορροπιστή στ' αποδυτήρια. Μεσολάβησε η σεζόν του στην Ξάνθη, προτού αποσυρθεί.

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο

Ο 33χρονος Ισπανός, ένας παίκτης-πασπαρτού στην άμυνα, εξακολουθεί να δίνει στον ΠΑΟΚ τις απαιτούμενες λύσεις στα μετόπισθεν. Όχι βέβαια με την ίδια συνέπεια που συνέβαινε προ 2ετίας.

Γεβγέν Χατσερίντι

Ο Γεβγέν Χατσερίντι στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι
Ο Γεβγέν Χατσερίντι στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι EUROKINISSI SPORTS

Παίκτης της λευκορωσιανής Ντιναμό Μπρεστ ο 33χρονος Ουκρανός στόπερ, θα μείνει στα τεφτέρια της ιστορίας ως μια μεταγραφή-φιάσκο που εξέθεσε τον Ιβάν (;) Σαββίδη για την επιμονή του να τον φέρει. Ούτε καν στο πάρτι της Τούμπας θέλησε να πάει.

Δημήτρης Γιαννούλης

Σήμερα είναι το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του υπάρχοντος ρόστερ, ο ποδοσφαιριστής που εξελίχθηκε περισσότερο τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Επιστρέφοντας από δανεισμό τον Γενάρη του ‘19 περισσότερο συμπλήρωνε τότε τους υπόλοιπους.

Στέλιος Κίτσιου

Πριν φύγει για την Ανκαραγκουτσού, είχε εμφανιστεί σε δύο παιχνίδια του Νοέμβρη. Στην τουρκική ομάδα βγάζει ακόμη το ψωμί του ως βασικός δεξιός μπακ.

Αλίν Τόσκα

Ο Ρουμάνος πολυθεσίτης αμυντικός είχε παίξει σε 16 ματς, τα 7 στο πρωτάθλημα. Σήμερα στην Γκαζιαντέπ, είναι παίκτης που σπανίως βγαίνει από την 11άδα.

Λευτέρης Λύρατζης

Ήταν για εβομάδες στη transfer list του 'Δικεφάλου'. Αν δεν είχαν προκύψει τα ζητήματα στα δεξιά της άμυνας, θα είχε βρεθεί η φόρμουλα να φύγει. Στην πρωταθληματική σεζόν του Λουτσέσκου είχε παίξει 12 λεπτά σε ματς με τον Πανιώνιο.

Μαουρίσιο

Ο Μαουρίτσιο πριν φύγει από τον ΠΑΟΚ
Ο Μαουρίτσιο πριν φύγει από τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού εδώ και λίγες ημέρες ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ που είχε φύγει πρώτος από την Τούμπα. Έκανε μάλιστα ντεμπούτο στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Βόλο.

Πόντους Βέρνμπλουμ

Ο Σουηδός ήρθε, είδε, έπαιξε ελάχιστα, τραυματίστηκε και απήλθε. Η Γκέτενμποργκ πόνταρε στην εμπειρία του και τον επαναπάτρισε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, αφού τον βρήκε ελεύθερο στην αγορά.

Σέρτζιο Ολιβέιρα

Ο Πορτογάλος μπαλαδόρος χαφ έκανε τη διαφορά με τις ενέργειές του από τον Φλεβάρη ως τον Μάη του '19. Γύρισε στην Πόρτο και είναι σήμερα από τους στυλοβάτες του πλάνου του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αν και δίνεται αμφίβολος για το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Ομάρ Ελ Καντουρί

Άλλον τέτοιον χαφ ο ΠΑΟΚ δεν έχει πια. Τραυματίας αυτήν την περίοδο ο Μαροκινός, η έλλειψή του είναι τρανταχτή στον τομέα της δημιουργίας. Είχε γίνει συζήτηση για την παραχώρησή του σε ιταλική ομάδα κι αν ήταν πιο αξιόλογη/δελεαστική η προσφορά θα ‘χε παραχωρηθεί.

Γεβγέν Σάκχοφ

Στην ΑΕΚ από τον Σεπτέμβριο ο Ουκρανός κεντρικός μέσος. Η μη ανανέωση του συμβολαίου του το καλοκαίρι του 2019 ήταν η αφορμή της αποχώρησης του Ραζβάν Λουτσέσκου, που τον θεωρούσε πολύτιμο.

Γιόζιπ Μίσιτς

Ο Γιόζιπ Μίσιτς κατά την πρώτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ
Ο Γιόζιπ Μίσιτς κατά την πρώτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Επειδή ο Λουτσέσκου σπανίως άλλαζε πρόσωπα ή σχέδιο, ο οξυδερκής Κροάτης δεν είχε, στο δεύτερο 6μηνο, το χρόνο να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά σε κυκλοφορία, οργάνωση, δημιουργία και ηγεσία. Συνέβη την επόμενη σεζόν. Αφού δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κατέληξε -περιέργως- στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αμρ Ουάρντα

Διασκεδάζει το ποδόσφαιρο στον Βόλο, ως ηγετικό στοιχείο μιας ομάδας που έχει ανάγκη από παίκτες του δικού του επιπέδου. Μέχρι τον Γενάρη του '19 να φύγει για τον Ατρόμητο είχε μετρήσει 22 συμμετοχές, οι 9 στο πρωτάθλημα.

Χοσέ Αντόνο Κάνιας

Στα 33 του πια ο Ισπανός χαφ, μετρά τις μέρες για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2021, μήπως και βρει κάπου να παίξει, έχοντας ξεμείνει χωρίς συμβόλαιο. Αφού αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, έπαιξε ένα χρόνο στον Ερυθρό Αστέρα, γιατί ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς πόνταρε στην εμπειρία του.

Δημήτρης Πέλκας

Το 'χει το όνομα ν' ακούει τα σχολιανά του. Δεν φορούσε το '14', αλλά ήταν μονίμως στο στόχαστρο της γκρίνιας για κάθε λανθασμένη πάσα του. Στη Φενέρμπαχτσε ζει πλέον μια διαφορετική κατάσταση, είναι απελευθερωμένος από το βάρος της φανέλας και την πίεση..

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Ελλείψει επιλογών κλήθηκε εφέτος να παίξει δεξιός μπακ-χαφ, σαν να του έλεγαν πως δεν υπολογίζεσαι για τη θέση σου. Είπε να μαζέψει τα μπαγκάζια του και να φύγει για Κατάρ. Έμεινε εν τέλει γιατί χάλασε η δουλειά. Μοιραία παραμένει δευτερότριτη λύση στο ροτέισον, όταν τέλειωνε το πρωτάθλημα του ‘19 ως ο δεύτερος πασέρ και σκόρερ της ομάδας.

Πέντρο Ενρίκε

Το μηνιάτικο από την Καϊσέρισπορ ζει πλέον τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, που είχε γυρίσει στο δεύτερο μισό της πρωταθληματικής σεζόν για να δώσει 3 γκολ σε 7 συμμετοχές. Τρομερή αναλογία για το χρόνο συμμετοχής του.

Λέο Ζαμπά

Εφόσον ο 22χρονος εκρηκτικός Βραζιλιάνος είχε όντως φύγει για τη Φλουμινένσε, θα 'ταν οριστικά ένα πρότζεκτ που ο ΠΑΟΚ θα 'χε παρατήσει άδικα. Αφού η μεταγραφή του χάλασε, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να επανακτήσει τη θέση του. Μόνο στην περίπτωση που φυσικά ο Φερέιρα επαναπροσδιορίσει τις απόψεις του και βρει ρόλο στον τότε δημιουργό 11 τερμάτων.

Δημήτρης Λημνιός

Έχει ήδη καταγράψει τρεις συμμετοχές στην Bundesliga από τη στιγμή που έφυγε από την Τούμπα. Ο Λουτσέσκου ήταν αυτός που είχε αρχίσει να πρωτοχρησιμοποιεί στα δεξιά της επίθεσης τον ταχύ και τεχνίτη εξτρέμ. Πάει όμως κι αυτός.

Βιεϊρίνια

Στην περίπτωσή του μέτρησε περισσότερο η ευαισθησία παρά η λογική. Όποιος άλλος δεν θα 'χε γυρίσει ποτέ με όσα μεσολάβησαν ούτε γι' άλλον θα γινόταν προσπάθεια επαναπροσέγγισης. Τα ζύγισαν από 'δω, τα ζύγισαν από 'κει οι δύο πλευρές και όντως αυτή ήταν η πιο δίκαιη εξέλιξη για μια υπόθεση που δεν θα έπρεπε να είχε τραβήξει σε τέτοιο μάκρος. Ο ηγετικός Πορτογάλος ήταν αυτός που είχε σηκώσει την κούπα στη φιέστα. Επιστρέφοντας βέβαια διαγνώστηκε με κορονοϊό και η επανένταξή του στο σύνολο θα καθυστερήσει δύο εβδομάδες.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Σέρβος φορ είχε αφήσει τον ΠΑΟΚ στα μέσα της χρονιάς, με παρακαταθήκη τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα, για το συμβόλαιο ζωής που του έδωσε η Αλ Ιτιχάντ. Ίσως γι' αυτό έκτοτε συμπεριφέρεται σαν παλαίμαχος, παρόλο που τον περασμένο Απρίλη έκλεισε μόλις τα 30.

Τσούμπα Άκπομ

Ο Άγγλος επιθετικός δεν ήθελε να χάσει τη δεύτερη ευκαιρία καθιέρωσης στη χώρα του και η βολική για όλους πρόταση της Μίντλεσμπρο έκανε τον ΠΑΟΚ να συναινέσει χωρίς ενστάσεις.

Κάρολ Σβιντέρσκι

Ο Πολωνός φορ είχε έρθει ως ο αντικαταστάτης του Πρίγιοβιτς τον Γενάρη του 2019, έγινε στο μεσοδιάστημα ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ, αλλά παρά τα πολύτιμα γκολ που πετυχαίνει ανά διαστήματα βλέπει προς το παρόν την πλάτη του Κροάτη Τσόλακ.

Νίκος Καρέλης

Προ ημερών έκανε την επανεμφάνισή του ως παίκτης της ολλανδικής Ντεν Χάαγκ. Στον ΠΑΟΚ είχε παίξει ως δανεικός από τη Γκενκ, προτού καταλήξει στην αγγλική Μπρέντφορντ για μόλις 4 ματς, καθώς στάθηκε εκ νέου άτυχος και τραυματίστηκε.

Ραζβάν Λουτσέσκου - προπονητής

Είναι μακράν του άλλου ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Κι όμως έφυγε γιατί η διοίκηση δεν φρόντισε να ικανοποιήσει τα «θέλω» του. Αντιθέτως οι Άραβες τον έλουσαν με χρυσάφι από την κορυφή ως τα νύχια για να κάνει την Αλ Χιλάλ πρωταθλήτρια Ασίας και αυτός ανταπέδωσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK