Πού βρίσκονται σήμερα οι συμπαίκτες του Φορτούνη από το ντεμπούτο του

Έχουν περάσει περίπου 6 χρόνια από το ντεμπούτο του Φορτούνη στον Ολυμπιακό, σ' ένα σύνολο που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Επιχειρούμε να εντοπίσουμε ξανά τους παίκτες εκείνης της ομάδας. Τζίμι Ντουρμάζ, Ιμπραχίμ Αφελάι, πού βρίσκεστε;

O Κώστας Φορτούνης με την μπάλα στα πόδια, ενώ παρακολουθούν οι Κώστας Μήτρογλου-Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, κατά τη διάρκεια του Ατρόμητος-Ολυμπιακος 1-0 (27 Σεπτεμβρίου 2014).
O Κώστας Φορτούνης με την μπάλα στα πόδια, ενώ παρακολουθούν οι Κώστας Μήτρογλου-Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, κατά τη διάρκεια του Ατρόμητος-Ολυμπιακος 1-0 (27 Σεπτεμβρίου 2014). ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ντεμπούτο του Κώστα Φορτούνη έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, σε αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο για τη Super League, που έληξε με νίκη 1-0 της ομάδας του Περιστερίου και τον νεαρό μέσο να περνάει στο 82' ως αλλαγή στη θέση του Γιάννη Μανιάτη. Μπορεί να έχουν περάσει μόλις 5,5 χρόνια από εκείνον τον αγώνα, όμως αυτό το διάστημα μοιάζει με μια ολόκληρη ζωή. Πάμε να δούμε παρακάτω πού βρίσκονται οι συμπαίκτες του Φορτούνη από εκείνη την αναμέτρηση.

Ρομπέρτο

Δεν έφυγε με τις καλύτερες των αναμνήσεων από τη Γουέστ Χαμ. Η αγγλική ομάδα τον θεωρεί σχεδόν βασικό υπαίτιο για την αγωνιστική κατρακύλα της. Σήμερα ανήκει στο ρόστερ της Αλαβές ως δανεικός, προσπαθώντας να θυμίσει πως κάποτε υπήρξε ένας εκ των στυλοβατών της πορείας πρωταθλητισμού του Ολυμπιακού, που συνοδεύτηκε από θρυλικά ευρωπαϊκά βράδια.

Ομάρ Ελαμπντελαουί

Από την πρώτη κιόλας προπόνηση καθιερώθηκε στον Ολυμπιακό και αποτελεί μέχρι σήμερα έναν παίκτη-εγγύηση, τόσο στα μετόπισθεν, όσο και στις προωθήσεις του στην επίθεση. Ο Νορβηγός, που φοράει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αναμένεται να ολοκληρώσει το τρέχον συμβόλαιο του το καλοκαίρι, με τις Σειρήνες από αγγλικές ομάδες που τον καλούν να παίξει στην Premier League να είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντικές.

Αλμπέρτο Μποτία

Ο Ισπανός αμυντικός πήγε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014, έχοντας περάσει από το ρόστερ της Μπαρτσελόνα (2009) και της Σεβίλλης (2012) χωρίς να καθιερωθεί, αλλά και από τις Σπόρτινγκ Χιχόν, Έλτσε (δανεικός) όπου κατάφερε να αποδείξει την αξία του. Στον Ολυμπιακό ολοκλήρωσε το 4ετές συμβόλαιό του και σήμερα, έχοντας περάσει από την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, συνεχίζει να φορά τα ερυθρόλευκα, αυτήν τη φορά για την Αλ Γουαχντά Μέκκας, ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ερίκ Αμπιντάλ

Αναμφισβήτητα, επρόκειτο για μια μεταγραφή υψηλού πρεστίζ για τον Ολυμπιακό, καθώς στο παλμαρέ του Γάλλου αμυντικού βρίσκονταν δυο τρόπαια Champions League με την Μπαρτσελόνα, ενώ είχε προηγηθεί και μια ένδοξη πορεία με τη Λιόν. Σαφώς επηρεασμένος από την περιπέτεια με τον καρκίνο στο ήπαρ που βίωνε από τις αρχές της δεκαετίας, ο Αμπιντάλ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στις 19 Δεκεμβρίου 2014. Σήμερα εργάζεται ως technical secretary στο κλαμπ της Καταλονίας και πρόσφατα επέστρεψε στην επικαιρότητα, ύστερα από μια κόντρα του με τον Λιονέλ Μέσι, που εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό σίριαλ.

Αρτούρ Μαζουακού

Ταχύτατος και υπερδραστήριος ο Γάλλος αριστερός μπακ, αποδείχθηκε γρήγορα πως το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν 'μικρό' μπροστά στις δυνατότητές του. Το 2016 υπέγραψε στη Γουέστ Χαμ, της οποίας αποτελεί μέχρι σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι. Μαζί με τους υπόλοιπους Γάλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προσπαθεί να ξεκινήσει μια παράλληλη καριέρα ως ινφλουένσερ.

Γιάννης Μανιάτης

Σταντάρ Λιέγης, Ατρόμητος, Αλάνιασπορ, Πανιώνιος. Η ποδοσφαιρική διαδρομή του 33χρονου Μανιάτη ποτέ δεν υπήρξε βαρετή. Αν και από τα τέλη Νοεμβρίου του 2019 βρίσκεται χωρίς ομάδα, θα έχουμε για πάντα να θυμόμαστε εκείνο το εκπληκτικό -πίσω από τη σέντρα- γκολ του με την Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Αυστραλία.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Ξεχώρισε αμέσως στον Ολυμπιακό με το αρχοντικό παίξιμο και τη σιγουριά που προσέφερε στην οργάνωση του παιχνιδιού στο κέντρο. Σήμερα, ο 29χρονος αμυντικός χαφ, έχει μετρήσει 77 αγώνες σερί ως βασικός με την Κρίσταλ Πάλας και μια σταθερή παρουσία με την εθνική Σερβίας και συνεχίζει απτόητος.

Παϊτίμ Κασάμι

Ο Ελβετός μέσος με την αλβανική καταγωγή έκανε το ταξίδι Πειραιάς-Νότιγχαμ (Φόρεστ), αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις και στις δυο ερυθρόλευκες ομάδες, για το δημιουργικό παιχνίδι που συνδυάζεται με έφεση στο σκοράρισμα. Από το 2017 μέχρι και το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς αγωνίστηκε στην ελβετική Σιόν και σήμερα φημολογείται έντονα πως 'μαγειρεύεται' η επιστροφή του στο Λιμάνι.

Χόρχε Μπενίτες (αλλαγή, στη θέση του Κασάμι)

Διακαής πόθος του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, ο Παραγουανός φορ έγινε η 3η πιο ακριβή μεταγραφή της Κλουμπ Γκουαρανί, μετά τους Ρόκε Σάντα Κρουw και Όσκαρ Καρντόσο. Η μεταγραφή του κόστισε συνολικά 3.400.000 ευρώ. Ο νεαρός Παραγουανός δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του και το ταξίδι στην Ευρώπη έληξε άδοξα. Έπειτα από μια 3ετία στο πρωτάθλημα του Μεξικού με την Κρους Ασούλ, σήμερα αγωνίζεται στη Σέρο Πορτένιο της Παραγουάης.

Αλεχάντρο Ντομίγκες

Ρίβερ Πλέιτ, Βαλένθια, Ρούμπιν Καζάν, Ράγιο Βαγεκάνο και Ολυμπιακός! Ο Αργεντινός μέσος κατάφερε να γίνει αγαπητός σε κάθε ποδοσφαιρικό σταθμό του, αλλά για τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά απέκτησε status θρύλου. Σήμερα, ο 'Τσόρι' έχει ενταχθεί στο τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου και ερευνά νέους ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή, αλλά και από πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ιμπραχίμ Αφελάι

Άλλη μια μετακίνηση από το πάνω 'ράφι', που υποσχόταν να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός συνάντησε τον Ολυμπιακό ως το δεύτερο σταθμό στα ταξίδια των δανεισμών του από την Μπαρτσελόνα (είχε προηγηθεί η Σάλκε), αλλά τα ευάλωτα σε τραυματισμούς γόνατά του δεν σταμάτησαν να τον ταλαιπωρούν. Σήμερα, ο 34χρονος Αφελάι έχει επιστρέψει στις ρίζες του, στην Αϊντχόφεν και στο πρωτάθλημα Ολλανδίας.

Τζίμι Ντουρμάζ (αλλαγή στη θέση του Ντομίνγκες)

Ο 31χρονος Σουηδός πλάγιος χαφ έπαιξε δυο χρόνια στον Ολυμπιακό (43 συμμετοχές/9 γκολ), με θετικό πρόσημο, χωρίς να κάνει τη διαφορά. Συνέχισε στην Τουλούζ για 3 χρόνια και τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στο τούρκικο πρωτάθλημα με την φανέλα της Γαλατάσαραϊ.

Κώστας Μήτρογλου

Το ταξίδι του ύστερα από τον Ολυμπιακό περιλάμβανε μια εντυπωσιακή επέλαση από το στάδιο 'Λουζ' της Μπενφίκα, όπου σε μια σεζόν σκόραρε 16 φορές σε 28 εμφανίσεις και κάπου εκεί ξεκίνησε η πτώση. Ο επόμενος σταθμός του ήταν η Μασσαλία και η Μαρσέιγ, όμως η Ligue 1 δεν φάνηκε να τον 'χωράει'. Ακολούθησαν δύο δανεισμοί, στη Γαλατάσαραϊ και στην Αϊντχόφεν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK