Premiership: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι

Premiership: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι

Στο κυνήγι των πρωτοπόρων έμεινε η Τσέλσι. Οι "μπλε" μπορεί να δυσκολεύτηκαν αλλά επικράτησαν με 1-0 της Τσάρλτον. Στο άλλο ματς που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική, η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 0-0 με την Μπέρμιγχαμ. Το Σάββατο, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησανμενίκη ενώ άλμα Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Νιουκάστλ

Το ματς της αγωνιστικής


(Stamford Bridge)

Τσέλσι-Τσάρλτον 1-0

(28' πεν.Χάσελμπαϊνκ)


Σε τροχιά τίτλου παρέμεινε η Τσέλσι που δεν στραβοπάτησε απέναντι στην Τσάρλτον. Οι "μπλέ" με πέναλτι του Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ επικράτησε με 1-0 και διατηρεί στο ακέραιο τις λίγες ελπίδες της για το πρωτάθλημα. Η νίκη των γηπεδούχων μπορεί να ήταν φτωχή, αλλά πέρα για πέρα δίκαιη αφού οι "addicks" δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η Τσέλσι άρχισε εντυπωσιακά το ματς καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Γιέσπερ Γκρόνχερ είχε σουτ στο δοκάρι του Κίλι. Η ευκαιρία του Δανού ήταν η προειδοποιητική βολή καθώς στο 28ο λεπτό, ο Χάσελμπαϊνκ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ολλανδός ανατράπηκε από τον Μαρκ Φις και με πέναλτι άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα γκολ πριν το ημίχρονο.
Στην επανάληψη, ο Αλαν Κούρμπισλι έριξε στον αγώνα τον Πάολο Ντι Κάνιο με την προσδοκία να κάνει ότι κάνει συνήθως εναντίον της Τσέλσι. Εν μέρη ο Αγγλος τεχνικός δικαιώθηκε αφού η ομάδα του βελτιώθηκε. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε τίποτα παραπάνω από το να φύγει με μία τιμητική ήττα. Πάντως παραμένει πάντα μέσα στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Να τονίσουμε πως η Τσέλσι τα κατάφερε έχοντας σημαντικότατες απουσίες.

Οι συνθέσεις

Chelsea: Sullivan, Melchiot, Huth, Gallas, Bridge, Johnson, Nicolas, Lampard, Gronkjaer, Mutu, Hasselbaink (74' Gudjohnsen).
Charlton: Kiely, Kishishev, Fish, Perry, Hreidarsson, Stuart (41' Young), Holland, Jensen, Konchesky (75' Bartlett), Johansson, Di Canio.



Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Ενα καταπληκτικό παιχνίδι είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο "Γκούντισον Παρκ". H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντεπικράτησε με 4-3 της Εβερτον η οποία όμως ήταν αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις. Τα "ζαχαρωτά" με δύο γκολ του Λουίς Σαχά και ένα του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ μπήκαν στα αποδυτήρια με τρία τέρματα εις βάρος τους αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν στο δεύτερο μέρος να ισοφαρίσουν. Τελικά όμως, ο Φαν Νίστελροϊ με κεφαλιά στο 89' χάρισε τους βαθμούς της νίκης στην ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Τραγική η άμυνα των φιλοξενούμενων, το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μόγιες έκανε ότι ήθελε στην επανάληψη. Αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα είναι ο Σαχά ο οποίος πέτυχε άλλα δύο γκολ. Τα 101 γκολ έφτασε ο Νιστελροϊ στην Πρέμιερσιπ και έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφτασε αυτό τον αριθμό σε μικρότερο διάστημα.
Πιο εύκολο απόγευμα είχε η Αρσεναλ στο "Μολινό". Οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν με 3-1 της Γουλβς. Επέστρεψε στα γκολ ο Ντένις Μπέργκαμπ ενώ δεν έχασε την επαφή του με αυτά ο Τιερί Ανρί.
Ματς-θρίλερ
και στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Τότεναμ και Πόρτσμουθ εναλλάσσονταν στα γκολ με τους "spurs" να παίρνουν σπουδαία νίκη με 4-3. Ντεμπούτο με γκολ ο Ζερμέν Ντεφόε.
Εύκολοέργοείχε καιη Νιουκάστλ που διατηρήθηκε σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ανθρακωρύχοι επικράτησαν με 3-1 της Λέστερ η οποία δεν είχε στην σύνθεση της τον Νίκο Νταμπίζα. Ο Ελληνας αμυντικός δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής καθώς υπήρχε σχετικός όρος στην μετεγραφή του. Εχασε έδαφος η Λίβερπουλ που έμεινε στο 2-2 με την φορμαρισμένη Μπόλτον. Εκτός ο τραυματίας Γιαννακόπουλος, επέστρεψε στην ενδεκάδα και στα γκολ ο Γιούρι Ντζορκαέφ. Η τραγική πορεία της Λιντς συνεχίστηκε και στο Μπέρμιγχαμ. Τα "παγώνια" έχασαν με 2-0 από την φορμαρισμένηΑστον Βίλα του Ντέιβιντ Ο' Λίρι και πλησίασαν ακόμα περισσότερο την 1η κατηγορία. Αντίθετα, μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού βρέθηκε η Μπλάκμπερν η οποία πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο "Ρίβερσαϊντ".Ιδανική πρεμιέρα για τον Τζον Στιντο οποίος πέτυχετο μοναδικό γκολ του αγώνα.Τέλος, στο Σάουθαμπτον, η ομώνυμη ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Φούλαμ που ψάχνει τον ευατό της μετά την φυγή του Σαχά.

Την Κυριακή, εκτός από το λονδρέζικο ντέρμπι, η Μάντσεστερ Σίτι και Μπέρμιγχαμ έμειναν στο 0-0. Για τους "Citizens" ήταν ακόμα μία απογοήτευση αφού έχουν ξεχάσει εδώ και μήνες πως είναι η νίκη στην Πρέμιερσιπ.


Συνοπτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

(Molineux)
Γουλβς-Αρσεναλ 1-3

(26' Γκανέα - 9' Μπέργκαμπ, 58' Ανρί, 63' Τουρέ)

(Villa Park)

Αστον Βίλα-Λιντς 2-0

(45'πεν. Ανχελ, 59' Γιόνσεν)

(Reebok Stadium)
Μπόλτον-Λίβερπουλ 2-2

(11' Χαντ, 58' Ντζορκάεφ- 51' Χίπια, 69' Τζέραρντ)

(Goodison Park)

Εβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-4

(49' Ανσγουορθ, 65' αυτ.Ο' Σι, 75' Κιλμπέιν- 9' 29' Σαχά, 24' 88'Φαν Νίστελροϊ)

(Riverside Stadium)

Μίντλεσμπρο-Μπλάκμπερν 0-1

(39' Στιντ)

(St Mary's)

Σάουθαμπτον-Φούλαμ 0-0

(St James's Park)

Νιουκάστλ-Λέστερ 3-1

(30' Αμεόμπι, 37' αυτ. Τάγκαρτ, 59' Τζένας - 80' Φέρντιναντ)

(White Hart Lane)

Τότεναμ-Πόρτσμουθ 4-3

(13' Ντεφόε, 42' 79'Κιν, 89' Πογιέτ- 39' Μπέρκοβιτς, 73' Λούα Λούα, 84' Μόρναρ)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

(City of Manchester Stadium)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρμιγχαμ Σίτι 0-0

(Stamford Bridge)

Τσέλσι-Τσάρλτον 1-0

(28' πεν.Χάσελμπαϊνκ)


Δείτε την βαθμολογία της Premiership

News 24/7

24MEDIA NETWORK