"Πρέπει να πάει και ο Δήμος στη Βουλή για το γήπεδο"

Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο την ανησυχία του για την υπόθεση του άλσους σε περίπτωση που προχωρήσει το πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ.

"Πρέπει να πάει και ο Δήμος στη Βουλή για το γήπεδο"

Αυτή τη φορά, με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο νέος Δήμαρχος της πόλης ζήτησε να παρέμβει ο Δήμος στη Βουλή για να δείξει την αρνητική του στάση στην Επιτροπή που συζητά το ρυθμιστικό Αττικής-Θεσσαλονίκης, το οποίο αφορά άμεσα την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε: " Έχουμε ζητήσει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ από τις 8 Απριλίου. Δεν μπορεί στη Βουλή να καλούνται εκπρόσωποι εταιριών για το ρυθμιστικό σχέδιο και να μην είναι ο Δήμος. Ζητήσαμε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, να είναι εκεί η νυν Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Έχουμε ζητήσει να μπει στα θέματα, το είχα ζητήσει και εγώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Αποστολάκη.

Το ζητάμε και τώρα να μπει για να το συζητήσουμε.Στο αιτιολογικό μας λέμε ότι κινδυνεύει το άλσος με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο. Να βγει σύντομα από το Δημοτικό Συμβούλιο μια στάση απέναντι στο σχέδιο. Να κρατήσει το άλσος τον δασικό του χαρακτήρα.

Να μην φύγει από τα χέρια του Δήμου, να μην εμπορευματοποιηθεί. Να παραμείνει ως έχει. Να μην δώσουμε τίποτε. Έχει ανοίξει η συζήτηση στη Βουλή, πρέπει να πάει και ο Δήμος να παρέμβει. Να πούμε ότι διαφωνούμε με τις προτεινόμενες διατάξεις του ρυθμιστικού. Να ασκήσουμε έτσι και μια πολιτική πίεση. Να διασφαλίσουμε την Δημοκρατία, την ελευθερία του συναθροίζεστε και την ελευθερία της έκφρασης στη πόλη. Έχουμε γίνει μάρτυρες πολύ άσχημων πραγμάτων τον τελευταίο καιρό.

Πράγματα ανεπίτρεπτα, που θυμίζουν άλλες εποχές. Την Πέμπτη μάθαμε έχει συζήτηση κατοίκων για το θέμα και μαθαίνουμε κάποιοι θέλουν να την αποτρέψουν. Έχουμε την ευθύνη ως Δημοτικό Συμβούλιο την ευθύνη να διασφαλίσουμε την Δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης στην πόλη μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK