Πριν επτά χρόνια το ελληνικό κράτος ήταν μπ...έλο για τον Γιώργο Δώνη

Ο επεισοδιακός τελικός του Κυπέλλου του 2011 και η ατάκα-φωτιά του Γιώργου Δώνη σε ζωντανή μετάδοση. Αλήθεια, τι έχει πραγματικά αλλάξει από τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο; (VIDEO).

Πριν επτά χρόνια το ελληνικό κράτος ήταν μπ...έλο για τον Γιώργο Δώνη
Γιώργος Δώνης EUROKINISSI

Στις 30 Απριλίου του 2011, πριν ακριβώς επτά χρόνια δηλαδή, υποτίθεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γιόρταζε για τον τελικό του Κυπέλλου ο οποίος ήταν προγραμματισμένος ακριβώς για τότε μεταξύ του Ατρομήτου και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στην πράξη, όλα αποδείχθηκαν διαφορετικά. Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να νίκησε με 3-0 και να στέφθηκε Κυπελλούχος (στην τελευταία αναλαμπή της πριν από τον υποβιβασμό του 2013), ωστόσο το ποδόσφαιρο εκείνο το βράδυ δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα.

Το ξύλο έπεσε άφθονο τόσο στις εξέδρες όσο και στον αγωνιστικό χώρο εκεί που οι παίκτες του Ατρομήτου προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να γλιτώσουν τις οικογένειές τους από τις ορδές των φανατικών.

Κάπως έτσι προέκυψε και η ιστορική δήλωση του Γιώργου Δώνη περί κράτους-μπουρδέλου. Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε live στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης και επαναλήφθηκε στη συνέντευξη Τύπου όταν o επίμαχoς χαρακτηρισμός αποδόθηκε από τον τότε προπονητή του Ατρομήτου και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τι άλλαξε από τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Μεγάλη κουβέντα...Πάντως, εν έτει 2018, δεν είμαστε καθόλου, μα καθόλου σίγουροι ότι ο εφετινός τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί κάτω από συνθήκες ασφάλειας. Και αυτό ίσως να λέει πολλά.

Θυμηθείτε και το σχετικό άρθρο του Contra.gr.

News 24/7

24MEDIA NETWORK