Προχώρησαν οι Πατρινοί

Ο Ηρακλής έγινε ο έκτος εκπρόσωπος της Α’ Εθνικής που υποτάσσεται σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Η Παναχαϊκή κατάφερε να πάρει μία μεγαλειώδη πρόκριση στην αναμέτρηση της Πάτρας, κερδίζοντας με 4-2 στα πέναλτι και ενώ το κανονικό παιχνίδι και η παράταση είχαν λήξει με σκορ 1-1.

Προχώρησαν οι Πατρινοί
Ο Ηρακλής έγινε ο έκτος εκπρόσωπος της Α’ Εθνικής που υποτάσσεται σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Η Παναχαϊκή κατάφερε να πάρει μία μεγαλειώδη πρόκριση στην αναμέτρηση της Πάτρας, κερδίζοντας με 4-2 στα πέναλτι και ενώ το κανονικό παιχνίδι και η παράταση είχαν λήξει με σκορ 1-1.

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι, ωστόσο αυτό δεν ήταν πανάκεια για την δημιουργία ευκαιριών. Ο αγώνας ήταν υποτονικός και σπάνια οι δύο τερματοφύλακες είχαν δουλειά. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως, σε μία σέντρα από τα δεξιά, ο Κομπέλι πήρε την κεφαλιά και άφησε εμβρόντητο τον Αμπάρη, ο οποίος είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν αδιαμφισβήτητα ο τεχνικός της Παναχαϊκής, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πέρασε σημαντικό κομμάτι της ποδοσφαιρικής του ζωής στον Ηρακλή, στον οποίο έχει θητεύσει και ως προπονητής.

Όπως ήταν φυσικό, ο "γηραιός" ανέβηκε για να διεκδικήσει την ισοφάριση, αλλά η άμυνα των Πατρινών τον δυσκόλευε αρκετά. Χρειάστηκε, έτσι, μία εκπληκτική προσπάθεια του Κώστα Καπετάνου στην περιοχή της Παναχαϊκής, και ένα πολύ όμορφο σουτ του Μουράτι, ώστε το ματς να έρθει στα ίδια στο 80ό λεπτό. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά ούτε στην ημίωρη παράταση, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Ερέρα.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο μορφή του Κύπριου Παναγιώτου "έλαμψε". Ο διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε τα πέναλτι των Ερέρα (1ο Ηρακλή) και Κατσαμπή (3ο Ηρακλή) και έτσι κατάφερε να ισορροπήσει το χαμένο του Τζιουλιάνο (3ο Παναχαϊκής) που προσέκρουσε στη συμβολή των δοκών. Από εκεί και πέρα, για τους γηπεδούχους ευστόχησαν οι Στούπας (1ο) και Σισμανίδης (3ο), ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μουράτι (2ο) και ο Πρίττας (4ο) και στο ένατο χτύπημα και πάλι ο Κομπέλι, έδωσε τη λύση για τους γηπεδούχους.


Οι συνθέσεις

Παναχαϊκή: Παναγιώτου, Αργυρόπουλος, Γκάτζης, Κόλτσης, Αϊλτον (67’ Σισμανίδης), Ενκβιστ (79’ Γραβανής), Κομπέλι, Φερέιρα, Τζουλιάνο, Φούφουλας (46' Γκίτσης), Στούπας

Ηρακλής: Αμπάρης, Αλεμάο (71’ Κ. Καπετάνος), Σνάουτσερ, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Πουρσανίδης, Λαβάλ, Μουράτι, Λαγός (71’ Πρίττας), Π. Καπετάνος (83’ Δρούγας), Ερέρα


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Σάββας Κωφίδης: "Δεν πήραμε το μήνυμα των χθεσινών εκπλήξεων στο Κύπελλο. Ήμασταν αδικαιολόγητοι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ κάτι πήγαμε να παίξουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Έφτασε το παιχνίδι στα πέναλτι όπου εκεί είναι και θέμα τύχης. Δεν υποτιμήσαμε την Παναχαϊκή, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος για τα νοκ άουτ παιχνίδια και εμείς αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν ήμασταν".

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: "Για την Παναχαϊκή ήταν ένα παιχνίδι για το γόητρο. Έχουμε άλλωστε δρόμο μπροστά μας, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Καλαμάτα. Ενιωσα περίεργα. Δέκα χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας στον Ηρακλή δεν ξεχνιούνται εύκολα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK