Ο προηγούμενος ΟΦΗ που σόκαρε τον Παναθηναϊκό είχε Γκατούζο προπονητή

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να νικήσει έναν κρητικό Όμιλο Φιλάθλων. Το ίδιο συνέβη και την τελευταία φορά που φιλοξένησε τέτοια ομάδα. Τώρα ήταν από Ιεράπετρα, τότε από Ηράκλειο με Τζενάρο Γκατούζο τεχνικό.

Ο προηγούμενος ΟΦΗ που σόκαρε τον Παναθηναϊκό είχε Γκατούζο προπονητή
EUROKINISSI

Panathinaikos - OFI. Τελευταία φορά που γράφτηκαν αυτά τα γράμματα σε μία στοιχηματική εταιρία ήταν πριν από 4 χρόνια και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου 2014. Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική της Super League και αποτύγχανε να φτάσει στη νίκη. Την επόμενη φορά που φιλοξένησε... OFI στην έδρα του, την Τετάρτη για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, συνέβη το ίδιο.

Ο Όμιλος Φιλάθλων Ιεράπετρας έκανε τη μεγάλη έκπληξη και παρότι αγωνίζεται στη Γ' Εθνική, έφτασε κοντά σε μία ιστορική νίκη, έστω κι αν 'λύγισε' στο 94'. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης είχε ανοίξει το σκορ στο 20ό λεπτό για τους 'πράσινους', που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, λόγω των συνθηκών.

Ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος νωρίτερα είχε εξάρει σε εκτενή συνέντευξη - αποκάλυψη στο Contra.gr, τόσο τους νεαρούς παίκτες που ήδη χρησιμοποιεί, όσο και αυτούς που έρχονται από πίσω στη σειρά, χρησιμοποίησε τη δεύτερη 'φουρνιά'. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο 'ψημένοι' για τέτοια παιχνίδια κι έκαναν την ανατροπή με τους Κέβιν Χίσι και Βαγγέλη Αναστασόπουλο.

Ο Δώνης έριξε στη μάχη τον Γιάννη Μπουζούκη, τον Αχιλλέα Πούγγουρα και τον Μαρκ Σιφναίο στο 2ο ημίχρονο, σε μία προσπάθεια να κάνει ανατροπή στην ανατροπή. Οι δύο ομάδες βρήκαν χώρους, έχασαν ευκαιρίες, με τη 'μερίδα του λέοντος' να ανήκει στους 'πράσινους' στα τελευταία λεπτά. Ο Αργύρης Καμπετσής κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στις καθυστερήσεις, ωστόσο δεν απέτρεψε την γκέλα, όπως συνέβη πριν από 4 χρόνια, στο ίδιο λεπτό.

Τέσσερα χρόνια πριν

Οι διαφορές σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι είναι τεράστιες. Δεν είναι μόνο η διοργάνωση διαφορετική. Ακόμα και η έδρα του Παναθηναϊκού έχει αλλάξει, αφού τότε ήταν το 'Απόστολος Νικολαΐδης', τώρα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο.

Προπονητής των 'πρασίνων' ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ εκείνος των Κρητικών πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Μίλαν. Ο λόγος φυσικά για τον Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος είχε αρχίσει τη σεζόν 2014-2015 στον πάγκο του ΟΦΗ, μέχρι τα οικονομικά προβλήματα να τον αναγκάσουν να φύγει τον Ιανουάριο του 2015.

Χαώδης είναι η διαφορά και στα ρόστερ των δύο ομάδων. Από την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα έχει μείνει μόνο ένας παίκτης, ο Χρήστος Δώνης. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι παίκτες συνέθεταν ένα ρόστερ με υψηλές βλέψεις. Ζέκα, Μλάντεν Πέτριτς, Ντάνιελ Πράνιτς, Γκόρντον Σίλντενφελντ, Λουκ Στιλ, Αμπντούλ Ατζαγκούν, Γιώργος Κουτρουμπής, Νίκος Καρέλης, Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι μερικοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν για το 'τριφύλλι' εκείνη τη μέρα.

Εκτός αποστολής για διαφόρους λόγους είχαν μείνει οι Μάρκους Μπεργκ, Χάρης Μαυρίας, Εμίρ Μπαϊράμι, Νταβίντ Μέντες, Στάθης Ταυλαρίδης, Βαλμίρ Μπερίσα και ο δεύτερος συνδετικός κρίκος με τη σημερινή ομάδα, ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Κότσαρης.

Ο προηγούμενος ΟΦΗ που σόκαρε τον Παναθηναϊκό είχε Γκατούζο προπονητή
EUROKINISSI

Στην αντίπερα όχθη, ο ΟΦΗ είχε παίκτες όπως ο Γκιόργκι Λόρια στο τέρμα, οι Ντέλε Αντελέγε, Μιλιάζες, Γιάννης Στάθης και Θοδωρής Τριποτσέρης στην άμυνα, ο Γιώργος Μακρής με τον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, Αμπντούλ Ραζάκ, στο κέντρο, ενώ στην επίθεση υπήρχε ο Αντώνης Πετρόπουλος και ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης.

Ο πολύπειρος Αμπντουλαγέ Μεϊτέ έμεινε στον πάγκο μαζί με τον Μανώλη Μονιάκη, ενώ ο Μίρνες Σίσιτς πέρασε αλλαγή.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιο έξυπνα και δη από τα πλάγια και προηγήθηκαν με τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι στο 21'. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο αυτό το έκανε κατά λάθος ένας πρώην παίκτης τους, ο Τριποτσέρης στο 77ο λεπτό. Παρ' όλα αυτά, ο Μακρής στο 94' ανέκτησε το προβάδισμα και έδωσε το 'τρίποντο' στον ΟΦΗ.

Μετά από τον αγώνα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έστησαν τα καθιερωμένα λαϊκά δικαστήρια ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που οι Κρητικοί πανηγύριζαν μια νίκη που θεωρούσαν σημαντική για το μέλλον τους. Εν τέλει δεν είχε κάποια βαθμολογική αξία, αφού η ομάδα υποβιβάστηκε για οικονομικούς λόγους.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK