ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προημιτελικά: Νικήτρια η Αϊντραχτ στον ελληνικό “εμφύλιο”

Στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Γερμανίας πέρασε η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία επιδιώκει να πάρει ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα των Σωτήρη Κυργιάκου (αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο) και Γιάννη Αμανατίδη (δεν αγωνίστηκε) ξεπέρασε με επιτυχία τον ελληνικό "εμφύλιο" και πήρε το "εισιτήριο" για τη συνέχεια.

Προημιτελικά: Νικήτρια η Αϊντραχτ στον ελληνικό “εμφύλιο”

Στην ημιτελική φάση του
κυπέλλου Γερμανίας πέρασε η
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία επιδιώκει να πάρει ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα των
Σωτήρη Κυργιάκου (αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο) και
Γιάννη
Αμανατίδη (δεν αγωνίστηκε) ξεπέρασε με επιτυχία τον ελληνικό “εμφύλιο” και πήρε το “εισιτήριο” για τη συνέχεια.

Η Αϊντραχτ αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Οφενμπαχ, ομάδα της Zeiteliga και εδώ και λίγες εβδομάδες του Τάσου Αγρίτη, και η διαφορά της μιας κατηγορίας ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φινκ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Τακαχάρα στο 61’ και το 72’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο 77ο λεπτό, ο τεχνικός των γηπεδούχων αντικατέστησε τον Ζίγκερ και έβαλε στο παιχνίδι τον Αγρίτη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του και στο κύπελλο Γερμανίας (είχε ήδη αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μία φορά).

Το 1976-77, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Φράντισεκ Φάντροκ, είχε αντικαταστήσει τον Λάκη Στεργιούδα με τον Νίκο Χρηστίδη στην παράταση του αγώνα με την ΚΠΡ, στον επαναληπτικό του προημιτελικού του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (3-0 ο κανονικός αγώνας). Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας των “κιτρινόμαυρων” αναδείχθηκε ήρωας του αγώνα, αφού με τις αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι, η ΑΕΚ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού (η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία του συλλόγου).

Τριάντα ένα χρόνια αργότερα, ο Χανς Μέγερ θύμισε… Φάντροκ. Ο τεχνικός της Νυρεμβέγης αντικατέστησε τον Σέφερ με τον Κλέβερ στο 119’ της παράτασης του αγώνα με το Ανόβερο και ο δεύτερος τερματοφύλακάς του τον δικαίωσε. Με δύο αποκρούσεις, διαμόρφωσε το 4-2 υπέρ της ομάδας του (0-0 ο κανονικός αγώνας κι η παράταση) και η Νυρεμβέργη δίνει το “παρών” στα ημιτελικά μετά από 25 χρόνια.

Στο Βόλφσμπουργκ, η τοπική ομάδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στην Ααχεν, αν και αμφότερες βρίσκονται στο ίδιο βαθμολογικό επίπεδο στην Bundesliga. Οι “λύκοι” προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ του Κλίμοβιτς στο 12’ και του Μαρσελίνιο στο 25’ και αυτό το σκορ έμεινε μέχρι τέλους.

Η Στουτγάρδη απέφυγε το λάθος του πρωταθλήματος κόντρα στη Χέρτα και τελικά πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας. Οι Σουηβοί, οι οποίοι την Παρασκευή είχαν αναδειχθεί ισόπαλη 0-0 με τους Βερολινέζους, επικράτησαν με 2-0 και έγιναν η τελευταία ομάδα που “σφράγισαν” το εισιτήριο.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Νυρεμβέργη-Ανόβερο 4-2 πέν. (0-0 κ.α., 0-0 παρ.)

Βόλφσμπουργκ-Ααχεν 2-0
(12′ Κλίμοβιτς, 25′ Μαρσελίνιο)

Οφενμπαχ- Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-3
(11′ Φινκ, 61′, 72′ Τακαχάρα)


Στουτγκάρδη-Χέρτα 2-0

(38′ Κακάου, 73′ Χίτσλσμπεργκερ)

* Με έντονο χρώμαοι ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK