Πρόκριση επιβίωσης

Σπουδαία πρόκριση στη φάση των ομίλων του κυπέλλου UEFA εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρά πήρε "χρυσή" ισοπαλία 2-2 στην Ουκρανία απο τη Μέταλουργκ παρά το γεγονός πως έπαιζε με 9 παίκτες στα τελευταία λεπτά. Ο Φερναντέζ μορφή του αγώνα.

Πρόκριση επιβίωσης

Με περίσσια ψυχικά αποθέματα ο ΠΑΟΚ πήρε μια τεράστιας σημασίας πρόκριση στους όμιλους του κυπέλλου UEFA. Ο δικέφαλος του Βορρά έφυγε αλώβητος απο την έδρα της Μέταλουργκ με σκορ 2-2, παρά το γεγονός πως έπαιζε με 9 παίκτες στα τελευταία λεπτά. Μορφή του αγώνα ο Φερναντέζ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα του «έλυνε» τα πόδια. Οι παίκτες του «δικέφαλου» είχαν την κατοχή της μπάλας και με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Μέταλουργκ. Η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε στο 8ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης μπήκε από δεξιά στην περιοχή των Ουκρανών, έκανε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Τσέτσερ και πριν καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του ο πορτιέρο Βιρτ αποσόβησε τα χειρότερα.

Στο 13’ ο Σαλπιγγίδης κέρδισε ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Μέταλουργκ, ο Φουτσίνι ανέλαβε την εκτέλεση, όμως και πάλι ο Βιρτ μάζεψε την μπάλα στην αγκαλιά του. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη καλή τους ευκαιρία, όταν ο Ζακαρλιούκα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κοσίριν έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα κατέληξε στην οριζόντια δοκό του εμβρόντητου Φερνάντεζ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να χαμηλώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, με κοντινές μπαλιές στο κέντρο του γηπέδου και με γρήγορες αντεπιθέσεις, με κύριους εκφραστές τους Φουτσίνι, Μίετσελ και Σαλπιγγίδη. Μια αδράνεια της άμυνας στο 28’ επέτρεψε στον Κοσίριν να φύγει μόνος του απέναντι από τον Φερνάντεζ, όμως, ο Πορτογάλος πορτιέρο με το πόδι απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Ουκρανού επιθετικού.

Στο 38’ ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά με τον Χαραλάμπους, ο Μπαλάφας έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, η γηπεδούχος πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Ζακαρλιούκα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κοσίριν με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντεζ, γράφοντας έτσι το 1-0.

Η αντίδραση της ομάδας του Γιώργου Κωστίκου ήταν άμεση, καθώς στο 42’ ο Ζαγοράκης με πανέμορφη πάσα βρήκε στην πλάτη της άμυνας της Μέταλουργκ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ κέρδισε τον εξερχόμενο Βιρτ, πραγματοποιώντας έτσι το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την πλήρη ανατροπή του σκορ στο 44’, με τον Ζαγοράκη σε μια γρήγορη αντεπίθεση να κάνει την σέντρα από δεξιά, ο Σαλπιγγίδης στο πρώτο δοκάρι δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, όμως, ο Παντελής Κωνσταντινίδης εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή στην άμυνα των Ουκρανών και έγραψε το 2-1 υπέρ του «δικέφαλου».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να επιθυμεί εμφανώς να χαμηλώσει τον ρυθμό και την Μέταλουργκ να ψάχνει με κάθε τρόπο την γρήγορη ισοφάριση. Στο 50’ ο Κοσίριν με ωραία πάσα βρήκε τον Ζακαρλιούκα μέσα στην περιοχή της ομάδα του Γιώργου Κωστίκου, εκείνος ανενόχλητος έπιασε το δυνατό σουτ, όμως, το σουτ του Ουκρανού κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεζ.

Στο 54’ ο Ζακαρλιούκα έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Κοσίριν έπιασε την κεφαλιά χωρίς ιδιαίτερη πίεση από την άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Η πίεση της Μέταλουργκ απέφερε καρπούς στο 57’, όταν ο Ζακαρλιούκα έκανε νέα σέντρα και ο Σισένκο ανενόχλητος με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-2.

Στο 62’ ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στην επανάληψη, όταν ο Φουτσίνι από δεξιά έκανε την σέντρα, ο επερχόμενος Κωνσταντινίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βιρτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και σε μια οργανωμένη τους επίθεση έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν Κοσίριν και Σισένκο συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος βρήκε τον αφύλακτο Ζακαρλιούκα, όμως, το πλασέ του κατέληξε άουτ.

*100 ηρωικοί φίλοι του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν μέχρι το μακρινό Ντόνετσκ, προκειμένου να ενισχύσουν τον «Δικέφαλο» στη δύσκολη αποστολή του. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρόεδρος των Θεσσαλονικιών, Γιάννης Γούμενος.
* Με το σφύριγμα της λήξης από τον Πίτερ Βινκ ο Κυριάκος Τοχούρογλου έτρεξε στην μεριά του Φερναντέζ, τον αγκάλιασε και του έδωσε τα συγχαρητήρια του για την εμφάνιση του.
* Έξτρα πριμ 80.000 ευρώ θα μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με την Εγνατία να προσφέρει τα 50.000 ευρώ και η διοίκηση της ομάδας τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ.
* Το τελικό σκορ του αγώνα είχε προβλέψει πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, ο οποίος σε συζητήσεις με τους φιλάθλους της ομάδας μιλούσε για τελικό σκορ 3-1 υπέρ του «δικέφαλου» ή 2-2!


Στα τελευταία 20 λεπτά ο Γιώργος Κωστίκος αντικατέστησε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον Διονύση Χασιώτη, σε μια προσπάθεια του να ενισχύσει την αμυντική γραμμή της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε αισθητά, αναζητώντας μια καλή αντεπίθεση που θ

α απέφερε κάποιο γκολ. Στο 76’ ο Ρίστιτς με τον Ζότοφ άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, βρήκαν τον Ζακαρλιούκα στην περιοχή του «δικέφαλου», εκείνος έστρωσε στον Κοσίριν, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ,όμως, ο Φερνάντεζ με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε και διατήρησε το 2-2.

Στο 80’ οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν ένα βαθύ γέμισμα, ο Χρήστος Καρυπίδης έδειχνε να ελέγχει, ωστόσο μετά από κακό υπολογισμό έκοψε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής, Βινκ, έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΟΚ, αφήνοντας έτσι τους φιλοξενούμενους με 10. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γιασεμάκης (ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 79’) έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Ρίστιτς και ο Βινκ δεν δίστασε να του δείξει την κόκκινη κάρτα, γεγονός που άφησε τους Θεσσαλονικείς με 9!

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Μέταλουργκ εγκαταστάθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με συνεχείς επιθέσεις και προσπάθειες για το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Στο 86’ ο Ζακαρλιούκα έκανε την σέντρα και ο Τσέτσερ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φερνάντεζ. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων οι παίκτες του ΠΑΟΚ με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει διατήρησαν το σκορ πρόκρισης, πανηγυρίζοντας τελικά μια μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.


Οι συνθέσεις:

Μέταλουργκ: Βιρτ, Τσκατσένκο, Φλορέα, Τσέτσερ, Γκουζέλοφ (90' Γκρνάροφ), Αλιούτα, Ρίστιτς (83' Πριόμοφ), Ζακαρλιούκα, Ζότοφ, Κοσίριν, Σισένκο.
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Ουντέζε, Χαραλάμπους, Καρυπίδης, Μπαλάφας, Κωνσταντινίδης, Φουτσίνι, Ηλιάδης (54’ Ζωγραφάκης), Ζαγοράκης, Μίετσελ (79’ Γιασεμάκης), Σαλπιγγίδης (70’ Χασιώτης).


Διαιτητής: Πίτερ Βινκ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Αλιούτα-Μπαλάφας, Καρυπίδης
Κόκκινες: Καρυπίδης, Γιασεμάκης


News 24/7

24MEDIA NETWORK