Πρόκριση στα πέναλτι για την "αυτοκτονική" Γιουβέντους

Η Ίντερ, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, γύρισε από την... Κόλαση, έκανε την μεγάλη ανατροπή (3-0), αλλά τελικά η Γιουβέντους πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Coppa Italia με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι!

Πρόκριση στα πέναλτι για την "αυτοκτονική" Γιουβέντους

Το έργο της Ίντερ απέναντι στη Γιουβέντους, ύστερα από το 3-0 του πρώτου αγώνα, ήταν κάτι περισσότερο από δύσκολο. Παρόλα αυτά, η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς μόλις στο 16ο λεπτό ο Mαρτσέλο Μπρόζοβιτς άνοιξε το σκορ. Οι "νερατζούρι", με την ψυχολογία στα ύψη μετά το γρήγορο γκολ άρχιζαν να πιστεύουν στη μεγάλη ανατροπή. Παρόλα αυτά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0.

Όμως, με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 49' ο Ιβάν Πέρισιτς διαμόρφωσε το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μία... αγνώριστη Γιουβέντους, η οποία δεν έδειχνε ικανή να κοντράρει τους εξαιρετικούς Μιλανέζους. Οι "νερατζούρι" ολοκλήρωσαν την σπουδαία ανατροπή στο 82' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του μεγάλου πρωταγωνιστή Μπρόζοβιτς. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.

Εκεί, οι "μπιανκονέρι" αφυπνίστηκαν και βρέθηκαν σε τρεις περιπτώσεις πολύ κοντά στο γκολ της... λύτρωσης, αλλά τα σουτ των Σιμόνε Τζάτζα (110') και Πολ Πογκμπά (116') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, ενώ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Καρίσο πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή διπλή επέμβαση σε προσπάθεια του Αλβάρο Μοράτα. Τελικά, ο αγώνας κατέληξε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Ροντρίγκο Παλάσιο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και τη "Γιούβε" στον μεγάλο τελικό.

Δείτε τα γκολ:

Δείτε τη διαδικασία των πέναλτι:

Οι συνθέσεις

Ίντερ (4-3-3): Καρίσο, Σαντόν, Ντ' Αμπρόζιο, Ναγκατόμο, Μεδέλ, Μπρόζοβιτς, Κοντογκμπιά (46' Μπιαμπιανί), Πέρισιτς, Λιάγιτς (75' Παλάσιο), Έντερ (113' Έντερ).

Γιουβέντους (4-4-2): Νέτο, Λιχστσάινερ (55' Μπαρτζάλι), Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο, Στουράρο, Ερνάνες (71' Λεμινά), Κουαδράδο, Ασαμόα (86' Πογκμπά), Τζάτζα, Μοράτα.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Αλεσάντρια - Μίλαν 0-1

(43' πέν. Μπαλοτέλι)

Γιουβέντους - Ίντερ 3-0

(36' πέν., 63' Μοράτα, 83' Ντιμπάλα)

Επαναληπτικοί

Μίλαν - Αλεσάντρια 5-0

(20', 39' Μενέζ, 24' Ρομανιόλι, 80' αυτ. Σάμπατο, 89' Μπαλοτέλι)

Ίντερ - Γιουβέντους 3-0 (3-5 πέναλτι)

(16', 82' πεν. Μπρόζοβιτς, 49' Πέρισιτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK