Το νέο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ έχει χαλύβδινες βάσεις

Όπως πάει η δουλειά μέχρι τη στιγμή που η Τότεναμ θα μπει στο νέο 'σπίτι' της, είναι πιθανό η Λίβερπουλ να έχει ολοκληρώσει το νέο και υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο που θα στεγάσει ταυτόχρονα όλα τα τμήματα. Από το Μέλγουντ στο Κέρκμπι 20 λεπτά δρόμος...

Liverpool players celebrate after Liverpool's Sadio Mane scored his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield in Liverpool, England, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool players celebrate after Liverpool's Sadio Mane scored his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield in Liverpool, England, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Μόλις πριν από 8 μήνες ήταν που η Λίβερπουλ ενημέρωνε για την απόφαση της πλήρους μετακόμισης από το Μέλγουντ στο Κίρκμπι, προκειμένου κάτω από την ίδια στέγη να συνυπάρχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο κλαμπ: από τον βενιαμίμ ως το μεγαλύτερο.

Το ιστορικό προπονητικό κέντρο που οραματίστηκε ο Μπιλ Σάνκλι στα τέλη των 50s, αν και έχει αναβαθμιστεί ανά διαστήματα, θα πουληθεί, μια και δεν προσφέρει πλέον τις κατάλληλες συνθήκες δουλειάς. Μακριά πάντως οι 'κόκκινοι' δεν θα φύγουν, μόνο 15-20 λεπτά, μετακομίζοντας στις ολόφρεσκες εγκαταστάσεις, αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών. Εγκαταστάσεις που το καλοκαίρι του 2020 θα μυρίζουν... μπογιά, ξύλο και πλαστικό.

Το νέο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ έχει χαλύβδινες βάσεις

Η νέα βάση της κλαμπ θα είναι 9.200 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία θα περικλείουν εκτός από τα γηπεδικές εγκαταστάσεις που θα βελτιωθούν, δύο γυμναστήρια, πισίνα, ένα συγκρότημα υδροθεραπείας και εξειδικευμένες σουίτες αποκατάστασης, όπως επίσης μια υπερσύγχρονη αίθουσα προβολής για τις αναλύσεις των προπονητών, αίθουσα τύπου, γραφεία για κάθε ανάγκη, πάρκινγκ 110 θέσεων, πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο!

Το νέο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ έχει χαλύβδινες βάσεις

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε από το 2016 είχε μιλήσει για την πρόθεση των ανωτέρων του και τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου για την κατασκευή νέου κέντρο προπόνησης, διότι το Μέλγουντ είναι πλέον μικρό σε μέγεθος για ν' ανταποκριθεί στις πάγιες, αλλά πλέον αυξημένες, ανάγκες ενός ποδοσφαιρικού κολοσσού.

Το νέο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ έχει χαλύβδινες βάσεις

Ήταν ένας όρος εξ αυτών που έθεσε όταν υπέγραφε την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ ως το καλοκαίρι του 2022. " Είναι ολοφάνερο πλέον πως θα πρέπει να κοιτάς το μέλλον", έλεγε τότε παρομοιάζοντας τα 6 ποδοσφαιρικά χρόνια με 60 κανονικής ζωής για να εξηγήσει την ανάγκη μιας τέτοιας μεταβολής.

Από τότε οι άνθρωποι της Λίβερπουλ μελετούσαν τα δεδομένα και κατέληξε πως η μετακόμιση όλων των τμημάτων στην έκταση που ήδη δουλεύουν οι νέοι ήταν η λύση που θα βόλευε περισσότερο απ' όλες τις άλλες, χωρίς από τη μία ν' απομακρυνθούν πολύ από το Μερσεϊσάιντ και βοηθώντας από την άλλη μια περιοχή ν' ανασάνει οικονομικά. Δεν είναι τυχαίο πως ταυτόχρονα άρχισαν να μπαίνουν τα θεμέλια (από τις τοπικές αρχές) για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου στην ευρύτερη πόλη του Νόουσλι, αξίας 15 εκατομμυρίων λιρών.

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, η Λίβερπουλ είχε δώσει τις πρώτες εικόνες για το πώς θα εξελιχθεί το έργο στο Κέρκμπι.

Το έργο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η κατασκευαστική εταιρία 'McLaughlin and Harvey' και προσώρας προχωράει με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα και άνευ καθυστερήσεων. Ούτως ή άλλως η τοπική κοινωνία επικροτεί τις αλλαγές που θα συντελεστούν στην περιοχή και θα την αναβαθμίσουν.

" Το πρότζεκτ όχι μόνο θα παρέχει πρώτης τάξεως εγκαταστάσεις για τους παίκτες και το προσωπικό μας, αλλά θα συμβάλλει στη δημιουργία ποιοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων για την κοινότητα του Κέρκμπι", έλεγε ο Άντι Χιουζ πέρυσι το καλοκαίρι ανακοινώνοντας τα σχέδια της Λίβερπουλ.

Προ ημερών οι 'κόκκινοι' ενημέρωσαν για την εξέλιξη των εργασιών. Παρέχοντας στο κοινό τις φωτογραφίες προόδου.

Ήδη έχει τοποθετηθεί ο βασικός σκελετός από χάλυβα, ο οποίος χρειάστηκε 12 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, ενώ σταδιακά άρχισε η επίστρωση του οπλισμένου σκυροδέματος. Κατόπιν θ' αρχίσουν οι εξωτερικές εργασίες προκειμένου ο χώρος ν' αρχίσει να παίρνει την οριστική μορφή του. Ούτως ώστε το καλοκαίρι του 2020 η Λίβερπουλ θα βρεθεί με το κλειδί στο χέρι, εγκαινιάζοντας το νέο σπίτι της.

Το νέο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ έχει χαλύβδινες βάσεις
Το νέο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ έχει χαλύβδινες βάσεις

Μέχρι τότε το γεφύρι της... Τότεναμ, που ολημερίς το χτίζανε αλλά το βράδυ γκρεμιζόταν, ίσως έχει ανοίξει τις πύλες του. Ίσως!

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK