Προπονητής του αιώνα ο Μουρίνιο
Φορώντας το σμόκιν του και παίζοντας σαν μεγάλος ηθοποιός με το φακό, ο Ζοζέ Μουρίνιο παρέλαβε την Τετάρτη το βραβείο του καλύτερου Πορτογάλου τεχνικού των τελευταίων 100 χρόνων.
Ιδιαίτερα κεφάτος και φανερά ικανοποιημένος για τη διάκριση, ο Μουρίνιο τόνισε ότι ο τίτλος που δεν πρόκειται να ξεχάσει και για τον οποίο είναι περισσότερο υπερήφανος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ που πήρε με την Πόρτο τον Μάιο του 2004.
Ιδού και η εξήγηση: ” Με την Πόρτο ήταν μία μοναδική περίπτωση. Πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ και είχαμε 9 Πορτογάλους παίκτες. Με ρωτάτε αν θέλω αυτό να συμβεί ξανά; Ναι, και φυσικά το θέλω”.
Ο Μουρίνιο βέβαια δεν τιμήθηκε μόνο γι’ αυτόν τον τίτλο αλλά και για όλους τους άλλους της καριέρας του η οποία τον έχει βρει πρωταθλητή σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Πορτογαλία,Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία).