Πρόσωπο της αγωνιστικής ο Γκέκας
Στην καλύτερη ενδεκάδα του Kicker για τέταρτη φορά στην τρέχουσα σεζόν βρίσκεται ο Φάνης Γκέκας, ενώ αναδείχθηκε και ως το πρόσωπο της 22ης αγωνιστικής (Mann des Tages) από το γνωστό γερμανικό περιοδικό.

Kicker για τέταρτη φορά στην τρέχουσα σεζόν βρίσκεται ο
Φάνης Γκέκας, ενώ αναδείχθηκε και ως το πρόσωπο της
22ης αγωνιστικής (Mann des Tages) από το γνωστό γερμανικό περιοδικό.
Το κείμενο που αιτιολογεί την κρίση του Kicker είναι ότι “με τα δύο γκολ στο ξεκίνημα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ και βοήθησε ώστε στην πορεία, με ανεβασμένο ηθικό, οι συμπαίκτες του να ανταπεξέρθουν στην πίεση της Μπίλεφελντ, φτάνοντας στο υπερπολύτιμο τρίποντο που έβγαλε την Μπόχουμ από τις τρεις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην β’ κατηγορία”.
Χαρακτηριστική η ατάκα του Kicker “ο Γκέκας άναψε για την Μπόχουμ το φως στο υπόγειο της βαθμολογίας”.
Για την απόδοση του Ελληνα επιθετικού, που βαθμολογείται με 1,5 (με άριστα το 1) ως σχεδόν άριστος, μιλά στο Kicker και ο μάνατζερ της Μπόχουμ, Στέφαν Κούντζ: “Ακόμη κι όταν δεν έβρισκε στόχο, είχε την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη μας, γιατί δημιουργούσε ευκαιρίες και δύσκολες καταστάσεις για τους αντιπάλους αμυντικούς. Μερικές φορές τρελαίνει τους αντιπάλους με τις κινήσεις του“.
Οσο για τον Ζοέλ Επαλέ, από τον οποίο ο Κουντζ είχε ζητήσει να είναι λιγότερο ομαδικός και περισσότερο εγωιστής στο παιχνίδι του, έκανε την καλύτερη εμφάνισή του ως τώρα στην Μπόχουμ και παραλίγο να χριστεί σκόρερ, όταν στο πρώτο ημίχρονο το σουτ του βρήκε την έξω πλευρά των διχτύων. Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός βαθμολογήθηκε από το Kicker με το πολύ καλό 2, όπως και ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, που στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πίεζε η Μπίλεφελντ, επενέβη τρεις φορές σωτήρια.
Οι υπόλοιποι Ελληνες δεν πήγαν καλά. Στο ίδιο ματς (Μπίλεφελντ-Μπόχουμ), ο Μασμανίδης έμεινε επί ενενήντα λεπτά στον πάγκο. Στο 0-4 της Φρανκφούρτης κατά της Στουτγκάρδης, ο Κυργιάκος που είχε ευθύνη σε δύο γκολ της ομάδας του Αρμιν Φε, βαθμολογήθηκε από το Kicker με 5 (κάκιστος το 6), ενώ ο Αμανατίδης, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε το επίσης κακό 4,5, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση.
Τέλος, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων SID συμπεριλαμβάνει επίσης τον Γκέκα στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής.