Προσωρινό “όχι” του Λίπι σε Αμάουρι
Το θέμα της κλήσης του Αμάουρι στην εθνική Ιταλίας απασχολεί έντονα τον ιταλικό Τύπο τον τελευταίο καιρό. Ο Μαρτσέλο Λίπι τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα, ξεκαθαρίζοντας πως ο Βραζιλιάνος δεν έχει-αυτή τη στιγμή-θέση στην εθνική Ιταλίας.
«Αμάουρι; Δεν μπορώ να τον καλέσω τώρα, ίσως στο μέλλον αν πάρει ιταλική υπηκοότητα. Μίλησα στον Αμάουρι πολλές φορές και γνωρίζει ότι τον θαυμάζω, αλλά τα χέρια μου είναι δεμένα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιταλών, σε ιταλικό site.
Ο τεχνικός των πρωταθλητών κόσμου δεν κρύβει τη συμπάθεια του προς το πρόσωπο του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, με τον επιθετικό της Φιορεντίνα να έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να δει τον Αμάουρι με τη φανέλα των «ατζούρι». « Δεν υπάρχει κανείς παίκτης στη Serie A, που να είναι τόσος σοβαρός, σεβαστός και «μορφωμένος» σαν τον Τζιλαρντίνο. Δεν μπορούμε να θέσουμε τη σοβαρότητα, την ειλικρίνεια και τον επαγγελματισμό του εν αμφιβόλω. Ο Τζιλαρντίνο είναι καλός εργάτης και νομίζω πως έπεσε «θύμα» ατυχών περιστάσεων», ήταν τα λόγια του Λίπι.
Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του ο
60χρονος τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος για το έμψυχο δυναμικό της εθνικής Ιταλίας και τα όσα έχει δει από τους παίκτες του, έπειτα από την επιστροφή του στους «ατζούρι».