Πρώτα ο Πανιώνιος και μετά η Ρόζενμποργκ

Ο Τροντ Σόλιντ θέτει τους στόχους της ομάδας εν όψει των αγώνων με Πανιώνιο και Ρόζενμποργκ. "Πρώτα η Ελλάδα και μετά το Τσάμπιονς Λιγκ", τόνισε χαρακτηριστικά ο Νορβηγός. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών. Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των 1350 φιλάθλων

Πρώτα ο Πανιώνιος και μετά η Ρόζενμποργκ


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μέγας

Η περιβόητη συνέντευξη Τύπου του Τροντ Σόλιντ την Παρασκευή, περιορίστηκε σε μια... κουβέντα στα όρθια, καθώς ο Νορβηγός τεχνικός προτίμησε να μιλήσει για λίγα λεπτά στους δημοσιογράφους μόνο για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη νίκης κόντρα στον Πανιώνιο στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο Καραϊσκάκη, αφήνοντας προσωρινά στην άκρη τον αγώνα της Τρίτης με τη Ρόζενμποργκ.

"Ελπίζω οι παίκτες να καταλαβαίνουν πως κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά. Ειδικά αυτό με τον Πανιώνιο που θα λείπει ο κόσμος. Είναι εύκολο να το λέμε στα λόγια, αλλά είναι δύσκολο να το κάνουμε στην πράξη".

Ο Σόλιντ θα ζήσει και μια πρωτόγνωρη εμπειρία το Σάββατο, αφού όπως τόνισε: "Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα που θα βρεθώ σε γήπεδο χωρίς κόσμο".

Σε ότι έχει να κάνει με την αναμέτρηση της Τρίτης απέναντι στη Ρόζενμποργκ: "Δεν εχω μιλησει στους παίκτες μου για τη Ρόζενμποργκ. Δεν εχω πει ουτε λέξη. Εχω μιλησει μόνο για τον Πανιώνιο. Αυτό το παιχνίδι σκεφτόμαστε τωρα".

Οσον αφορά, τέλος, την ενδεκάδα, ο Σόλιντ είπε: "Εχω αποφασίσει κατά 90% για τους 11 που θα ξεκινήσουν".

Πρώτα ο Πανιώνιος

Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Αντώνης Νικοπολίδης, Στέλιος Βενετίδης και Δημήτρης Μαυρογενίδης θέτουν τους στόχους της ομάδας εν όψει των αγώνων με Πανιώνιο και Ρόζενμποργκ ακολουθώντας την τακτική του Τροντ Σολιντ που διαβάσατε παραπάνω. "Πρώτα η Ελλάδα και μετά το Τσάμπιονς Λιγκ", τόνισαν οι τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού που βρέθηκαν σε εκδήλωση γνωστής αθλητικής εταιρείας .

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Πειραιά στο νεόκτιστο κατάστημα της NIKE, της εταιρείας που έχουν συμβόλαια οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές και το παρών έδωσαν δεκάδες φίλοι του Ολυμπιακού, από κάθε ηλικία. Την διαφορά έκαναν οι νεαροί φίλαθλοι της ομάδας που βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφα από τους παίκτες και να τραβήξουν τις απαραίτητες φωτογραφίες. Από την πλευρά τους οι "ερυθρόλευκοι" ποδοσφαιριστές δεν χάλασαν χατίρι σε κανέναν, δείχνοντας χαρούμενοι από τη λατρεία των παρευρισκομένων.

Κοινός παρονομαστής των δηλώσεων των Τζόρτζεβιτς, Νικοπολίδη, Βενετίδη και Μαυρογενίδη οι δύο αγώνες με τον Πανιώνιο και Ρόζενμποργκ, στους οποίους ο Ολυμπιακός εννοείται πως θέλει τους τρεις βαθμούς της νίκης: "Στόχος σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού είναι η νίκη", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόρτζεβιτς για να συμπληρώσει: "Εχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να βρισκόμαστε σε αυτό τον ρυθμό με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Πιστεύω πως και τώρα θα τα καταφέρουμε. Κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά".

*** Το πρωί της Παρασκευής εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα 1350 οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι διεκδικούσαν την παρουσία τους στους αγώνες που η ομάδα τους είναι τιμωρημένη. Το δικαστήριο, όπως αναμένονταν, τα απέρριψε και έτσι το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα είναι άδειο στις αναμετρήσεις με Πανιώνιο, Ακράτητο και ΠΑΟΚ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα της Σερβίας, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: "Πήραμε ένα σπουδαία αποτέλεσμα κόντρα στην Ισπανία. Εχουμε ακόμη δύο παιχνίδια και πλέον έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση. Ελπίζω να είμαστε εμείς οι πρώτοι του ομίλου. Πάντως, είναι δύσκολο να φτάσουμε σε ένα κατόρθωμα όπως η Εθνική Ελλάδας που κατέκτησε το Euro".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν σκέφτεται την αναμέτρηση με τη Ρόζενμποργκ, αφού προηγείται η αναμέτρηση με τους "κυανέρυθρους" στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο Καραϊσκάκη: "Πάντα τα παιχνίδια πριν και μετά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι περίεργα. Ειδικά τώρα που στον αγώνα με τον Πανιώνιο δεν θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας. Θέλει προσοχή ο Πανιώνιος. Πιστεύω πως με μια καλή απόδοση θα κερδίσουμε και από την Κυριακή θα μπορούμε να σκεφτόμαστε τη Ρόζενμποργκ. Είναι καλύτερα να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς του Σαββάτου".

Ο Στέλιος Βενετίδης μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να ζήσει την μαγεία των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ: "Δεν μπορώ να πω ότι ζηλεύω τους συμπαίκτες μου. Σίγουρα θα'θελα να ήμουν κι εγώ εκεί. Θέλω, όμως, να είμαι 100% έτοιμος. Πιστεύω πως σε περίπου 1 μήνα θα είμαι καλά. Αρχίζω και νιώθω δυνατός. Ελπίζω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μπω στους ρυθμούς της ομάδας".

Τέλος, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης στάθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού που θα απουσιάζει από το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Πανιώνιο: "Είναι ωραίο που είμαστε κοντά στον κόσμο σήμερα και υπογράφουμε αυτόγραφα. Δυστυχώς με τον Πανιώνιο δεν θα τους έχουμε δίπλα μας. Δεν είναι ευχάριστο να παίζουμε σε άδειες εξέδρες, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Θέλουμε πάντα τους φιλάθλους κοντά μας και το γήπεδο γεμάτο. Το παιχνίδι του Σαββάτου εξαρτάται από εμάς. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε τη νίκη".

Σε ότι έχει να κάνει με το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μαυρογενίδης υπογράμμισε: "Εχουμε μπροστά μας το Τσάμπιονς Λιγκ που γνωρίζουμε τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό. Κάνουμε πρεμιέρα στη διοργάνωση στο γήπεδό μας, μπροστά στον κόσμο μας και θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK