"Πρώτα το πρωτάθλημα" τονίζει ο Μαλεζάνι

"Πρώτα το πρωτάθλημα" τονίζει ο Μαλεζάνι

Ρεπορτάζ: Πάνος Κιαπεκάκης


Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, η αναμέτρηση της Τρίτης με τη Βέρντερ Βρέμης στο ΟΑΚΑ φαντάζει μονόδρομος σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτειά του πέρα από τους ομίλους. Ο Αλμπέρτο Μαλεζένι -στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τους αγώνες- εμφανίστηκε αισιόδοξος, πρωτίστως για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα του και εν συνεχεία για το αποτέλεσμα, τονίζοντας εμφανώς πως πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

" Πρώτα από όλα μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα. Έπειτα ακολουθεί το Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία το Κύπελλο. Η σειρά είναι απόλυτα λογική, αφού το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο εύκολο από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφερόμαστε για τη νίκη σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αν παίρνουμε μέρος " σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός.

Πριν αρχίσει η συνέντευξη Τύπου, ο συντονιστής της ΟΥΕΦΑ, Γιόν Χόιμαν, τόνισε πως θα είναι επί των διαδικαστικών θεμάτων και για τα τρία παιχνίδια του ΟΑΚΑ, τα οποία... " εύχομαι να γίνουν πολύ περισσότερα ", όπως είπε. Κέρδισε συμπάθειες με το "καλημέρα"...

Αναφορικά με το ματς της Τρίτης, ο τεχνικός των πράσινων θεωρεί πως " το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο του αντίστοιχου με την Βίσλα. Η Βέρντερ μετέχει σε ένα εγνωσμένη αξίας πρωτάθλημα, ενώ έχει πολλούς διεθνείς παίκτες που αποδεικνύουν την ποιότητά της. Ένας από αυτούς είναι ο Μικού, ο οποίος με τη φαντασία στο παιχνίδι του δημιουργεί εξαιρετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είμαι πάντως βέβαιος πως θα παίξουμε καλύτερα από όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Έχουμε άλλωστε βελτιωθεί και παίζουμε στην έδρα μας. Για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τη Βέρντερ θα πρέπει να είμαστε δυνατοί στη μεσαία γραμμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να εμφανιστούμε καλοί στις άλλες γραμμές (άμυνα-επίθεση) ".

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει πως ανήμερα του αγώνα με την Βέρντερ Βρέμης θα λειτουργήσουν τα κάτωθι σημεία πώλησης εισιτηρίων με τα εξής ωράρια:

Λ. Αλεξάνδρας

Κινητά εκδοτήρια στις Θύρες 5 & 6, 9:00 – 15:00

OAKA
Είσοδος Ειρήνης (σταθμός ΗΣΑΠ) & είσοδος Λ. Κύμης: 12:00- 21:30
Β.Α. είσοδος: 18:00 – 21:30

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει, τότε οι πιθανότητες να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση λιγοστεύουν πάρα πολύ. Ο εκ Βερόνας τεχνικός, ωστόσο, δεν δείχνει να συμμερίζεται την παραπάνω άποψη. " Και με ισοπαλία θα έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Ωστόσο εμάς πρώτος στόχος είναι η νίκη, αν και οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα είναι άλλωστε ένα καλό τεστ για την ομάδα προκειμένου να διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με το παιχνίδι στο Ούντινε ".

Η συνέχεια περιείχε ανάλυση του τρόπου που σκέπτεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό. " Θα μείνουν αρκετοί από όσους αγωνίστηκαν κόντρα στον Πανιώνιο. Όμως από εκεί και πέρα έχω να επιλέξω ανάμεσα στο σύστημα που παίξαμε το Σάββατο και σε αυτό με έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό ".

Σε ερώτηση για την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του ο Μαλεζάνι δεν θέλησε να επεκταθεί ιδιαίτερα κάνοντας αναφορά στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. " Είμαι αισιόδοξος πως θα βρούμε λύσεις, καθώς στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (Λεβαδειακός, Πανιώνιος) διατηρήσαμε το μηδέν στην άμυνα ".

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον κόσμο: " Τον κόσμο τον θέλουμε κοντά μας. Το χρειαζόμαστε πάντα δίπλα μας, ειδικά σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια".

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Λουκάς Βύντρα. Ο νεαρός αμυντικός έδειξε να γνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να επιτύχει η ομάδα την πρώτη νίκη της στο θεσμό. " Το παιχνίδι της Τρίτης είναι πολύ δύσκολο. Γι' αυτό και πρέπει δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Θέλουμε όλοι να παίζουμε καλά και να παίρνουμε νίκες. Ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου, όμως το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα παλέψουμε μέσα στο γήπεδο και όχι μέσα από τα λόγια ".

** Στην εθνική Σουηδίας κλήθηκε και πάλι ο Μίκαελ Νίλσον από τον Λαρς Λάγκερμπακ για τα παιχνίδια της Σουηδίας απέναντι σε Κροατία και Ισλανδία.



News 24/7

24MEDIA NETWORK