Πρώτα βρίσκει ομάδα και μετά φεύγει ο Σπαντάσιο
Εξασφαλισμένος επαγγελματικά θέλει να είναι ο Τζουλιάνο Σπαντάσιο προτού λύσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και γι' αυτό είναι ακόμη επιφυλακτικός.
Με λίγα λόγια, αν και επιμένει να φύγει από τη στιγμή που δεν αγωνίζεται, περιμένει πρώτα να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και μετά να λύσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Εξ ου και δεν ανακοινώθηκε ακόμα η αποδέσμευσή του, παρότι θεωρείται διαδικαστικού χαρακτήρα.
Η τοποθέτηση του προέδρου της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι, σε ρουμανική ιστοσελίδα (“βλέπουμε πιο σοβαρά το θέμα απόκτησης του Τζουλιάνο Σπαντάσιο και είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να έρθει στην Στεάουα”) δηλώνει πιθανότητα εξέλιξης στο θέμα και όχι βεβαιότητα. Συνεπώς, η εκκρεμότητα υφίσταται και το ζήτημα είναι ακόμα ρευστό.
Σίγουρα, πάντως, δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ να μην βρει ομάδα ο Βραζιλιάνος χαφ και για να μην χάσει τα 300.000 ευρώ το χρόνο να “καθίσει” πάνω στο συμβόλαιό του.
Μέχρι τώρα, στις δυο πρώτες αποχωρήσεις των Ζέσους Λεονάρντο και Ντιέγκο Αρίας, δεν υπήρξαν προβλήματα και εμπόδια και το ίδιο εύχονται στον ΠΑΟΚ ότι θα συμβεί και με την αποδέσμευση του Σπαντάσιο. Διότι τα 300.000 ευρώ λιγότερα στο μπάτζετ είναι πολύ σημαντικότερα από έναν δυσαρεστημένο παίκτη που θα κάθεται στον πάγκο ή στην κερκίδα και θα πληρώνεται αδρά.
Η εξοικονόμηση πόρων για τη μείωση του μπάτζετ είναι μια επείγουσα διαδικασία για τη διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία δεν διαθέτει χρόνο για παιχνίδια τακτικής με ποδοσφαιριστές. Έχει επικεντρωθεί στην αναδιάταξη του ρόστερ τον Ιανουάριο, με ταυτόχρονη οικονομική ελάφρυνση, η οποία θα προέρχεται από την αντικατάσταση ξένων καλά αμειβομένων από νέους Έλληνες των ακαδημιών κυρίως.
Τέλος, μέχρι τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Πάμπλο Κοντρέρας και οποιαδήποτε άλλη μη αναμενόμενη αποχώρηση, από πώληση παίκτη μέχρι και άλλες λύσεις συμβολαίων κοινή συναινέσει. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα είναι σε θέση να προσδιορίσει το ύψος του μεταγραφικού μπάτζετ του χειμώνα.