Πρωταθλήτρια Ασίας η Αλ Ιτιχάντ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αλ Ιτιχάντ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας.

Πρωταθλήτρια Ασίας η Αλ Ιτιχάντ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αλ Ιτιχάντ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας. Στον επαναληπτικό τελικό, η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία νίκησε με 4-2 την Αλ Αίν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε συνδυασμό με την ισοπαλία, 1-1 του πρώτου αγώνα, στέφθηκε πρωταθλήτρια της ηπείρου.

Μόλις στο 2’ ο Μοχάμεντ Καλόν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ανχελ Ιορντανέσκου. Στο 33’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με κεφαλιά του αρχηγού, Μοχάμεντ Νουρ.
Στο 54’ η Αλ Αιν μείωσε σε 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σεχάμπ Αλ Κουλάσι αλλά η Αλ Ιτιχάντ απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1, με κεφαλιά του Τζόσεφ Ντεζιρέ Τζομπ.

Η υπόθεση τίτλος κρίθηκε οριστικά στο 68’ όταν ο Αχμέντ Αλ Ντοσαρί βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή των φιλοξενούμενων και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 4-1. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στις καθυστερησεις του ματς ο Τεγιάδα Χάνσελ με κοντινό πλασέ.

Η Αλ Ιτιχάντ μαζί με τον τίτλο, απέκτησε και το δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Τόκιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK