Πρώτη νίκη για τον Ιωνικό

Πρώτη νίκη για τον Ιωνικό

Βίοι αντίθετοι για Ιωνικό και Καλλιθέα. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν των φιλοξενούμενων με 2-1, χάρη στα γκολ του ποιοτικού Φιλίπε Ντα Κόστα και απέσπασαν το πρώτο τρίποντό τους στο πρωτάθλημα, την ώρα που διατηρούν το αήττητο με τρεις ισοπαλίες. Αντίθετα, η Καλλιθέα, παρά το ότι πίεσε μετά τη μείωση του σκορ, έμεινε για ακόμη μία φορά στην ισοπαλία της πρεμιέρας και το μέλλον του Στόικο Μλαντένοφ διαγράφεται δυσοίωνο...

Οι γηπεδούχοι του Σάκη Τσιώλη παρατάχθηκαν με το γνώριμο σχήμα τους. Κοΐμπρα στη κορυφή της επίθεσης και Κωνσταντινίδης στα πλάγια, συνεπικουρούμενοι από τον Μακόρ και τον Ντα Κόστα. Από την άλλη, ο Στόικο Μλαντένοφ προτίμησε ενδεκάδα τόσο με τον Λαζανά, όσο και με τον Κουτσοσπύρο.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο και ο πιο τεχνίτης μέσος τους, επιβεβαίωσε το προαναφερθέν. Ο Φιλίπε Ντα Κόστα, μόλις στο 10ο λεπτό, έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναγιώτη Μπαρτζώκα.

Οι φωνές του Μλαντένοφ έπιασαν τόπο και μετά το πέρας του εικοσάλεπτου, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, δίχως πάντως να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Αντίθετα, ο Ντα Κόστα και πάλι, οκτώ λεπτά πριν βγει το ημίχρονο, έκανε το 2-0. Πήρε την ασίστ από τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη και από απόσταση, πέτυχε ακόμη ένα ωραίο γκολ.

Η αντίδραση της Καλλιθέας δεν ήρθε στο πρώτο μέρος αλλά λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Γιάννης Λαζανάς μείωσε σε 2-1. Έγινε κάτοχος της μπάλας εντός της περιοχής του Αριάν Μπεκιάι και με ωραίο πλασέ δεν είχε πρόβλημα να αναπτερώσει τις ελπίδες της ομάδας του για κάτι καλό.

Όντως, η πίεση στα καρέ του Ιωνικού ήταν αισθητή αλλά δεν απέφερε το τέρμα της ισοφάρισης. Αντίθετα, το 3-1 θα μπορούσε να σημειώσει ο Περόνε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.


Οι συνθέσεις
Ιωνικός: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Τσιμπλίδης (71’ Κοτίτσας), Ντα Κόστα, Κοΐμπρα, Μακόρ, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Κωνσταντινίδης (65’ Περόνε), Γκούτμαν (56’ Παχουέλο), Λετιέρι
Καλλιθέα: Μπαρτζώκας, Μπελεγρίνης, Γκεοργκίεφ, Βόκολος, Μουζίρι, Τζωρμπατζάκης, Βενέτης, Γιάντσεφ (85’ Διαμαντής), Πασάς, Λαζανάς, Κουτσοσπύρος

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανία)

Σκόρερς: 10', 37'Ντα Κόστα - 59' Λαζανάς
Κίτρινες κάρτες: Ντα Κόστα - Μπελεγρίνης, Γιάντσεφ, Μουζίρι
Κόκκινες κάρτες: -
Εισιτήρια: 1.279
Εισπράξεις: 28.816






News 24/7

24MEDIA NETWORK