Πρώτος για μία μέρα ο Θρασύβουλος

Στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής βρέθηκε το Σάββατο, έστω και προσωρινά, ο Θρασύβουλος. Η ομάδα του Λύσανδρου Γεωργαμλή, επικράτησε το δημοτικό στάδιο της Φυλής του Χαϊδαρίου με 1-0 και κετέκτησε τους τρεις βαθμούς.

Πρώτος για μία μέρα ο Θρασύβουλος

Θρασύβουλος – Χαϊδάρι 1-0
(67' Αθανασιάδης)

Στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής βρέθηκε το Σάββατο, έστω και προσωρινά, ο Θρασύβουλος. Η ομάδα του Λύσανδρου Γεωργαμλή, επικράτησε το δημοτικό στάδιο της Φυλής του Χαϊδαρίου με 1-0 και κετέκτησε τους τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά και από τις δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να κάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αθανασιάδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από σουτ του Λεονάρντο, στέλνοντας την στα δίχτυα. Ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ που καταλόγισε ο κ. Δαλούκας. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Χαϊδαρίου να απειλήσει την εστία του Τζόρβα. Ο Πετρόπουλος έκανε την συρτή σέντρα, αλλά ο Τζόρβας μπλόκαρε την μπάλα προτού φτάσει στα πόδια του Τσουκαλά.

Στο 9ο λεπτό το αστέρι του Θρασύβουλου, Λεονάρντο βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κοτταρά. Στο 22ο και πάλι ο Τσουκαλίδης, για λογαριασμό του Χαϊδαρίου, απείλησε τον Τζόρβα, ο οποίος απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του έμπειρου ποδοσφαιριστή.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό σε ποιότητα, αφού στα υπόλοιπα 23 λεπτά σημειώθηκαν άλλες τρεις πολύ καλές φάσεις, όλες για λογαριασμό του Θρασύβουλου. Στο 30ο λεπτό ο Άγγος εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Κοτταράς είπε και πάλι όχι, διώχνοντας την μπάλα με υπερένταση σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πλιάγκα. Ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων επιχείρησε το σουτ, αλλά και πάλι ο Κοτταράς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του. Η τελευταία φάση έγινε τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Λεονάρντο σε μια ίδια φάση με την προηγούμενη που είχε ο ίδιος στο ένατο λεπτό, σούταρε, αλλά για μια ακόμα φορά ο Κοτταράς που αποδείχθηκε σωτήριος για την ομάδα του απέκρουσε σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης δεν ήταν το ίδιο ενδιαφέρον με το πρώτο. Και οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα και σε μια φάση όπου κανείς δεν περίμενε τίποτα ο Θρασύβουλος προηγήθηκε. Σε κόρνερ του Παπαθανασίου, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Χαϊδαρίου και νίκησε για μοναδική φορά τον Κοτταρά.

Μετά την επίτευξη του γκολ το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο αργό ρυθμό, αλλά από στο τελευταίο δεκάλεπτο το Χαϊδάρι έγινε πιο πιεστικό προκειμένου να πάρει έστω και έναν βαθμό από τη Φυλή. Οι προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Παπακώστα σταματούσαν στα πόδια των αμυντικών των γηπεδούχων, αλλά και μια φορά στο δοκάρι του Τζόρβα. Στο 83΄ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά. Ο Τζόρβας με τις άκρες των δακτύλων του απέκρουσε την μπάλα η οποία χτύπησε στη ρίζα του δοκαριού και στη συνέχεια βρέθηκε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Θρασύβουλου.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Παπαθανασίου έκλεψε την μπάλα στην άμυνα του και έκανε μια καταπληκτική κούρσα. Στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Κοτταρά ο αμυντικός του Θρασύβουλου έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Με αυτή τη νίκη ο Θρασύβουλος έφτασε τους 18 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα της Κέρκυρας και του Εργοτέλη.


Θραύβουλος: Τζόρβας, Παπαθανασίου, Αποστόλου, Σύρος, Τσβετάνοφ, Άγγος, Πορτουλίδης, Πλιάγκας (70΄Αλ Τζάχερ), Λεονάρντο (69΄Χαλιμούρδας), Γιαννακίδης (62΄Λαζάρου), Αθανασιάδης

Χαϊδάρι: Κοτταράς, Μπελεγρίνης (70΄Κιούρκος), Κριπιντήρης, Πυρένης, Κουκουτσέλας, Μουρούτης (76΄Κατσαρός), Τσουκαλίδης, Χωριανόπουλος, Πετρόπουλος, Φρίνμποργκ (61΄Μούνγκουε), Υφαντής

Διαιτητής: Δαλούκας

Κίτρινες: 20΄Παπαθανασίου, 52΄Άγγος – 35΄Πυρένης


"Ευχάριστη έκπληξη ο Ολυμπιακός"

Μπορεί στο πρωτάθλημα ο Θρασύβολος μέχρι στιγμής να πηγαίνει πολύ καλά, αλλά στο Κύπελλο τον περιμένει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Ο Ολυμπιακός θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομαδας του Λύσανδρου Γεωργαμλή, μια είδηση που αποτέλεσε μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη στους ανθρώπους της ομάδας. Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον σημαντικότερο αντίπαλο στην ιστορία του Θρασύβουλου και οι παίκτες περιμένουν πως και πως την συγκεκριμένη αναμέτρηση, όχι μόνο για τις εμπειρίες αλλά και για να κοιτάξουν στα μάτια την ομάδα του Πειραιά.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του Σπυρίδωνα Στάμου. Ο πρόεδρος των «πράσινων» τόνισε για την κλήρωση: «Είναι η μεγαλύτερη μέρα για την ιστορία της ΠΑΕ Θρασύβουλος, η κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό. Θεωρώ το γεγονός αυτό ύψιστη τιμή και -συγχρόνως- χαρά που θα υποδεχτούμε στο γήπεδό μας τον ένδοξο σύλλογο του Πειραιά. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο αγώνας να γίνει σε μια θαυμάσια, εορταστική ατμόσφαιρα, αντάξια του θεσμού του Κυπέλλου».


News 24/7

24MEDIA NETWORK