Πρωτοβουλία ζωής

Πρωτοβουλία ζωής
Ο Ολυμπιακός όπως είναι γνωστό σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, θα προχωρήσει μέσα στο Φεβρουάριο στη διενέργεια αιμοδοσίας, που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των 21 νεκρών της θύρας 7. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα από 14 έως 22 Φεβρουαρίου και θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Το μεσημέρι της Τρίτης ο Ολυμπιακός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ, κοινοποιώντας όλες τις λεπτομέρειες αυτής της αν μη τι άλλο ευγενούς και σπάνιας κίνησης.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης, που είπε: «Αποφασίσαμε τη διοργάνωση της πρώτης πανελλήνιας αιμοδοσίας, μια προσπάθεια που θα γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, αλλά και για την κινητοποίηση του κόσμου του Ολυμπιακού στην αιμοδοσία καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην κοινωνία για αίμα. Είναι μια ανάγκη ζωής την οποία μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Με τη συνεργασία του πανελλήνιου συνδέσμου θα διοργανώσουμε όλη την επόμενη εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα αιμοδοσία. Το Σάββατο από τις 12.00 ως τις 19.00 θα υπάρχουν στο Ρέντη τρεις κινητές μονάδες και παράλληλα θα διεξαχθούν διάφοροι αγώνες στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ομάδας μας με ομάδες βετεράνων, εφήβων, της ΠΕΦΟ και της Θύρας 7 αλλά και θα γίνουν επιδείξεις ακαδημιών. Καλούμε τον κόσμο να είναι εκεί. Αθλητές από όλα τα τμήματα θα είναι εκεί για να προσφέρουν. Ελπίζουμε να καθιερωθεί αυτός ο θεσμός και να τονίσει το μήνυμα πως ο αθλητισμός δίνει ζωή. Θα συμμετέχει και ο σύνδεσμος των βετεράνων. Θα είναι λοιπόν εκεί όχι μόνο τα νέα αλλά και τα παλιά αστέρια του Ολυμπιακού μας. Οσον αφορά στην επαρχία, Θα υπάρχουν 80 κέντρα αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα και η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Ολυμπιακές Επιτροπές».


Ο Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, Σπύρος Γραμμένος, είπε: «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα ακόμη και σήμερα δεν είναι αυτάρκης σε αίμα. Το αίμα που έχει ανάγκη η χώρα μας είναι περίπου 600.000 μονάδες. Το περισσότερο, δηλαδή κάτι παραπάνω από το 50%, συγκεντρώνεται από συγγενείς. Οπως καταλαβαίνετε, υπάρχει ανάγκη και δυσκολία για να συγκεντρωθεί το αίμα. Το υπόλοιπο συγκεντρώνεται από εθελοντές, οργανώσεις, τις ένοπλες δυνάμεις και λίγο από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη όπως και η αγωνία μας. Ο Ολυμπιακός στα πλαίσια της προσφοράς του αναδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία. Μετά τη συνεργασία με την UNICEF, ήρθε σε επαφή μαζί μας για να κάνουμε αυτή την αιμοδοσία. Ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας προσφέρει και προβάλλει την αναγκαιότητα για αιμοδοσία. Η προσπάθεια αυτή ενόψει και του 2004 είναι πολύ σημαντική. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τον κ. Πέτρο Κόκκαλη γι'αυτή την πρωτόγνωρη συνεργασία. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε καταφέρει τίποτα σχετικό παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Χάσικο, τον κ. Μώραλη και όλους όσοι βοήθησαν. Θέλω να σημειώσω, πως όποιος θέλει να δώσε αίμα θα πρέπει να είναι από 18 ως 65 ετών. Να έχει φάει και να έχει κοιμηθεί περισσότερες από επτά ώρες».


Ο Στέλιος Χάσικος, είπε: «Θέλω να προσθέσω ότι η πανελλαδική αιμοδοσία είναι μια συντονισμένη προσπάθεια στον τομέα της υγείας. Είναι ένας πανελλήνιος ανθρωπιστικός μαραθώνιος εννέα ημερών, και σ'αυτόν καλούνται να λάβουν μέρος αθλητές, στελέχη, μέλη και φίλαθλοι, μια πραγματική ομάδα αίματος. Οπως προαναφέρθηκε οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα είναι πολύ μεγάλες και η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που οι ανάγκες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις καρδιάς και να συμβάλλουμε με την συμμετοχή μας. Ηρθε πλέον η στιγμή στο πλαίσιο του ήθους και της κοινωνικής αλληλεγγύης να πάρουμε αποφάσεις καρδιάς και να συμβάλουμε με τη συμμετοχή μας. Ο ενιαίος Ολυμπιακός θέλει έναν αθλητικό πολιτισμό στην κοινωνική διάσταση του οποίου δεν συμμετέχουν οι άλλοι για εμάς, αλλά πρώτα εμείς για τους άλλους και επιλέγει έμπρακτα, προσφορά. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία των αθλητών σε αυτή την εκδήλωση γιατί μόνο και μόνο με την παρουσία τους κάνουν την ομάδα αίματος πιο δυνατή. Θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες».


Ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ, Κώστας Μπαρμπής, είπε: «Εγώ θα προτιμούσα να μιλήσω από την πλευρά και την άποψη του φίλαθλου κόσμου του Ολυμπιακού που είναι ενιαίος και αδιάσπαστος. Αυτός ο κόσμος, συμμορφώνεται με τις προβλέψεις του καταστατικού. Ελπίζω στον όρο μεγαλύτερη αθλητική παράταξη της χώρας, όπως μας αποκάλεσε ο κ. Γραμμένος, να περιλαμβάνει όχι μόνο τον όγκο αλλά και τη δόξα, την αίγλη και τα επιτεύγματά μας. Θέλω να πω πως επειδή έχουμε έρθει σε επαφές με συνδέσμους της επαρχίας, πραγματικά η ανταπόκριση θα είναι ίδια με την παρουσία των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους».


Το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ Ολυμπιακός και εκπρόσωπος της Θύρας 7, Βασίλης Καραμανλής, είπε: «Θα βοηθήσουμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός κι εμείς. Θα καλέσουμε τα μέλη μας να είναι στο Ρέντη και κοντά σ'αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός και δείχνει στην πράξη πως θυμάται και τιμά τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7».


Ο βολεϊμπολίστας, Κώστας Χριστοφιδέλης, συμπλήρωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και αποδεικνύει με την κίνηση αυτή πως είναι μεγάλος όχι μόνο στα γήπεδα αλλά και εκτός αυτών. Ελπίζω και πιστεύω πως ο κόσμος θ' ανταποκριθεί».


Ο καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Σκλάβος, είπε σχετικά: «Πρέπει να βρει μιμητές η προσπάθεια αυτή. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό. Θα δώσεις πέντε ή δέκα λεπτά από το χρόνο σου για να προσφέρεις ζωή στους συνανθρώπους σου. Νομίζω πως η ζωή είναι παράμετρος του αθλητισμού.


Η Τζίνα Σεντούκα, εκπρόσωπος της εταιρίας που επιμελήθηκε τη σηματοποίηση της προσπάθειας, σχολίασε: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Ολυμπιακό που μας δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε για τόσο σημαντικούς σκοπούς».








News 24/7

24MEDIA NETWORK