Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι: Δράμα 83 δευτερολέπτων για τον τίτλο της ζακέτας

83''. Τόσα χρειάστηκαν μέχρι ο Γκουαρδιόλα να βγάλει σαστισμένος την ζακέτα του και ο Αγκουέρο να ισοφαρίσει το γκολ του Μάρεϊ. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Κανείς δεν άκουσε τον Κλοπ και η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Manchester City players celebrate at the end of the English Premier League soccer match between Brighton and Manchester City at the AMEX Stadium in Brighton, England, Sunday, May 12, 2019. Manchester City defeated Brighton 4-1 to win the championship. (AP Photo/Frank Augstein)
Manchester City players celebrate at the end of the English Premier League soccer match between Brighton and Manchester City at the AMEX Stadium in Brighton, England, Sunday, May 12, 2019. Manchester City defeated Brighton 4-1 to win the championship. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Στο 27' ο Μάρεϊ νίκησε στον αέρα τον Ζιντσένκο και άνοιξε το σκορ για την Μπράιτον στο "Amex Stadium". Όλο το "Anfield" σηκώθηκε στο πόδι. Κανείς δεν άκουσε τον Γιούργκεν Κλοπ. "Αν δεν είναι 3-0 στο 88', μην πανηγυρίζετε", είχε συστήσει σε όλους ο Γερμανός τεχνικός... Και πόσο δίκιο είχε.

Ο Γκουαρδιόλα σαστισμένος έβγαλε την κλασική ζακέτα του και γύρισε προς τον πάγκο, έχοντας μια σύντομη συνομιλία με τον βοηθό του, Μικέλ Αρτέτα. Μέχρι να στρέψει το βλέμμα του ξανά στον αγωνιστικό χώρο, ο Σέρχιο Αγκουέρο πανηγύριζε το 1-1!

83'', τόσο κράτησε το δράμα τίτλου της τελευταίας αγωνιστικής στην Premier League. Από τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε με την σέντρα την Μπράιτον, όλα τα υπόλοιπα έμοιαζαν να είναι θέμα χρόνου.

Και ήταν. Δέκα λεπτά μετά, ο Λαπόρτ με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους "πολίτες", που δεν ξανακοίταξαν πίσω. Ο Μαχρέζ στο 63' και ο Γκιουντογάν στο 72' απλά έστρωσαν το κόκκινο χαλί για τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Στο "Anfield" η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της απέναντι στην Γούλβς, αλλά δεν αρκούσε. Τα δύο γκολ του Μανέ υπέγραψαν το τελικό 2-0 υπέρ των "κόκκινων", που για 83'' πρόλαβαν να βάλουν τα χέρια τους στον τίτλο, για να ολοκληρώσουν τελικά την προσπάθεια τους με 97 βαθμούς στην 2η θέση.

Η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κέρδισε 30 παιχνίδια και 97 βαθμούς αλλά όχι τον τίτλο. Ποτέ κανείς δεν ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μια μόλις ήττα, χωρίς να κερδίσει τον τίτλο!

Τουλάχιστον θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Champions League, στον τελικό της 1ης Ιουνίου απέναντι στην Τότεναμ....

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για 4η φορά την Premier League και το πέτυχε για δεύτερη φορά την τελευταία αγωνιστική. Ξανά με ανατροπή, μόνο που αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, όπως στο δραματικό παιχνίδι με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς το 2012, όταν ο Τζέκο στο 92' και ο Αγκουέρο στο 94' σκόραραν για το 3-2.

Τώρα αρκούσαν 83''. Μέχρι ο Γκουαρδιόλα να βγάλει την ζακέτα του, να την αφήσει στον πάγκο και να στρέψει ξανά το βλέμμα του στον αγωνιστικό χώρο του "Amex Stadium".

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

Οι εντελώς λάθος προβλέψεις του Pod-όσφαιρο επισκιάζονται από τη φρενίτιδα των ημιτελικών του Champions League. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι το μέλλον του Κώστα Φορτούνη (και ο Νταμίρ Κάναντι).

Pod-όσφαιρο #17: Πρέπει να φύγει ο Φορτούνης για το εξωτερικό;

News 24/7

24MEDIA NETWORK