Ψάχνεται για τον "νέο Μαρσέλο Σάλας" της Χιλής!

Ο Φελίπε Μόρα της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε εξετάζεται από τον Ολυμπιακό και στην πατρίδα του κάνουν λόγο για έναν "μπόμπερ". Τι ακούγεται στην Χιλή και από πότε φέρονται να τον παρακολουθούν οι "ερυθρόλευκοι".

Chile's Marcelo Salas celebrates after scoring during a World Cup 2010 qualifying soccer match against Uruguay in Montevideo, Sunday, Nov. 18, 2007. (AP Photo/Marcelo Hernandez)
Chile's Marcelo Salas celebrates after scoring during a World Cup 2010 qualifying soccer match against Uruguay in Montevideo, Sunday, Nov. 18, 2007. (AP Photo/Marcelo Hernandez) AP

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται για έναν επιθετικό που θα «ενοχλεί» για τα καλά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στη… διαδρομή προς την ενδεκάδα. Αυτό είναι δεδομένο και είναι κάτι που επιβεβαιώνεται σε διάφορα μανατζερικά γραφεία στο εξωτερικό.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο Φρανσουά Μοντέστο προσπαθούν να βρουν το καλύτερο δυνατό για το επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού και φαίνεται πώς ένας από τους παίκτες που έχουν απασχολήσει τους Πειραιώτες είναι ο «νέος Μαρσέλο Σάλας», Φελίπε Μόρα της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.

Είναι 23 ετών, Χιλιανός, διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, έχει κάνει «παπάδες» τη φετινή σεζόν, έχει σκοράρει 19 φορές σε 29 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της πατρίδας του και ψάχνεται για το ευρωπαϊκό άλμα!

Futbol, Palestino vs Universidad de Chile 
Quinta fecha, campeonato de Clausura 2016/17
El jugador de Universidad de Chile Felipe Mora celebra su gol contra Palestino durante el partido de primera division disputado en el estadio Nacional de Santiago, Chile.
05/03/2017
Ramon Monroy/Photosport
*************

Football, Palestino vs Universidad de Chile
Fifth date, Clousure Championship 2016/17
Universidad de Chile's player Felipe Mora celebrates after scoring against Palestino during the first division football match at the National stadium in Santiago, Chile.
05/03/2017
Ramon Monroy/Photosport
Futbol, Palestino vs Universidad de Chile Quinta fecha, campeonato de Clausura 2016/17 El jugador de Universidad de Chile Felipe Mora celebra su gol contra Palestino durante el partido de primera division disputado en el estadio Nacional de Santiago, Chile. 05/03/2017 Ramon Monroy/Photosport ************* Football, Palestino vs Universidad de Chile Fifth date, Clousure Championship 2016/17 Universidad de Chile's player Felipe Mora celebrates after scoring against Palestino during the first division football match at the National stadium in Santiago, Chile. 05/03/2017 Ramon Monroy/Photosport RAMON MONROY/PHOTOSPORT

Θυμίζει κάτι από… Χόρχε Μπενίτες. Και ο Παραγουανός φορ δεν είχε περάσει ποτέ τον Ατλαντικό, αλλά στον Ολυμπιακό τον παρακολουθούσαν ένα τετράμηνο και είχαν αποφασίσει να τον αποκτήσουν γύρω στα τελειώματα του Αυγούστου του 2014.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στη Χιλή, ο Φελίπε Μόρα βρίσκεται στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων» εδώ και 4-5 μήνες. Το κακό στην όλη ιστορία είναι όμως ότι είναι και λίγο… αλμυρός.

Πρώτα απ’ όλα υπάρχει η ρήτρα των 4εκ. ευρώ και η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με λιγότερα χρήματα. Πρώτα απ’ όλα ήδη σκέφτονται να την ανεβάσουν κι άλλο, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν φτάσει διάφορα στα αυτιά τους.

Οι «σειρήνες» από ευρωπαϊκές ομάδες ηχούν όλο και περισσότερο στο μακρινό Σαντιάγκο για τον Μόρα και είναι λογικό η Ουνιβερσιδάδ να προσπαθήσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τα ταμεία της.

Η Ουνιβερσιδάδ τον είχε αποκτήσει πέρσι από την Άουδαξ Ιταλιάνο (ομάδα α’ κατηγορίας της Χιλής), βγάζοντας από τα ταμεία της περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Μέσα σε έναν χρόνο έχει τετραπλασιάσει την αξία του και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Άλλωστε εδώ και δύο σεζόν έχει… ερωτική σχέση με τα δίχτυα. Και πέρσι 19 γκολ πέτυχε σε 36 αγώνες.

Ο Μόρα από την πλευρά του είναι θετικός στο να περάσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και να έρθει προς την Ευρώπη. Απλώς, αν έχουν μπλεχτεί γερμανικές και ιταλικές ομάδες, καταλαβαίνετε ότι ο Ολυμπιακός πέρα από το οικονομικό κομμάτι, θα κληθούν να ξεπεράσουν και άλλα εμπόδια για να τον κάνουν δικό τους.

Εν κατακλείδι, τα 4 εκατομμύρια ευρώ που είναι η ρήτρα του, στο τέλος μπορεί να αποδειχθούν και λίγα. Η Ουνιβερσιδάδ είναι έτοιμη να του κάνει νέο συμβόλαιο και να αυξήσει τη ρήτρα του…

Η είδηση πάντως είναι ότι αποδεδειγμένα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση ενός επιθετικού που θα κοιτάξει να «απειλήσει» τον Ανσαριφάρντ. Και το «σαφάρι» των Πειραιωτών φτάνει μέχρι την Λατινική Αμερική…

News 24/7

24MEDIA NETWORK