Ψωνίστε από τη Μπάγερν… Συμφέρει

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα-θέλγητρο για το επόμενο μεταγραφικό παζάρι. Δύο τερματοφύλακες, ο Ολιβερ Καν και ο Μπερντ Ντρέχερ, οι αμυντικοί Βίλι Σανιόλ και Βισέντ Λιζαραζού, οι μέσοι Μίκαελ Μπάλακ, Οουεν Χάργκριβς, Μεμέτ Σολ, Ζε Ρομπέρτο, Γενς Γερεμις και Σεμπάστιαν Ντάισλερ και ο επιθετικός Ρόκε Σάντα Κρουζ μένουν εκτός συμβολαίου τον Ιούνιο.

Ψωνίστε από τη Μπάγερν… Συμφέρει
Ο νόμος Μπόσμαν και η οικονομική στενότητα των περισσοτέρων ομάδων ανά την υφήλιο έχει φέρει ανακατατάξεις στο σκεπτικό των μεταγραφών που διενεργούν οι σύλλογοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών περιμένουν τη λήξη του συμβολαίου του παίκτη που ενδιαφέρονται, ή πιέζουν την ομάδα στην οποία ανήκει να τον παραχωρήσουν σε τιμή ευκαιρίας, εάν απομένει μόνο ένας χρόνος για τη λήξη του συμβολαίου.

Στη δεύτερη κατηγορία, μάλιστα άνηκε ο Μάικλ Οουεν όταν μετέβη από τη Λίβερπουλ στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι φτωχού αντιτίμου, ενώ το ίδιο κινδυνεύει να πάθει και η Αρσεναλ με τον Τιερί Ανρί, αφού ο Γάλλος δεν δέχεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους "κανονιέρηδες" που λήγει το 2007 και φαίνεται πως… υπακούει στις Σειρήνες της Μπαρτσελόνα.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα-θέλγητρο για το επόμενο μεταγραφικό παζάρι. Δύο τερματοφύλακες, ο Ολιβερ Καν και ο Μπερντ Ντρέχερ, οι αμυντικοί Βίλι Σανιόλ και Βισέντ Λιζαραζού, οι μέσοι Μίκαελ Μπάλακ, Οουεν Χάργκριβς, Μεμέτ Σολ, Ζε Ρομπέρτο, Γενς Γερεμις και Σεμπάστιαν Ντάισλερ και ο επιθετικός Ρόκε Σάντα Κρουζ μένουν εκτός συμβολαίου τον Ιούνιο.

Μάλιστα, το θετικό για τις… υπόλοιπες ομάδες είναι η μεγάλη δόση αδιαφορίας με την οποία χειρίζεται την υπόθεση η ίδια η Μπάγερν. "Δεν θα έρθει το τέλος της ομάδας εάν φύγει ο Μπάλακ. Όπως δεν έγινε όταν εγώ και ο Γκερντ Μίλερ φύγαμε για τις ΗΠΑ", τόνισε ο πρόεδρος των Βαυαρών, Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Λίγοι μένουν, πολλοί φεύγουν

Οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους προτάσεις για τον διεθνή αρχηγό τους και για τον Σανιόλ, ενώ έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον Χάργκριβς. "Οι προτάσεις είναι στο τραπέζι για τους Μπάλακ και Σανιόλ. Ακολούθως θα δούμε και την περίπτωση του Σάντα Κρουζ και με αυτήν του Χάργκριβς συμπληρώνουμε το καρέ που εξετάζουμε πιο άμεσα. Θα κοιτάξουμε αυτές των Καν, Σολ και Γέρεμις μετά την διακοπή του χειμώνα", τόνισε ο διευθυντής της ομάδας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε.

Από εκεί και πέρα, ο Ντρέχερ είναι 38 ετών και πιθανώς θα σταματήσει την καριέρα του, ενώ οι Σολ, Λιζαραζού και Γέρεμις έχουν μεγάλη ιστορία στην ομάδα και θέλουν να παραμείνουν, αν και η Μπάγερν δεν έχει δείξει "ζεστή" σε αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα, ο Γάλλος είχε αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι αλλά επέστρεψε, με τον Ρουμενίνγκε να κάνει δηλώσεις σε ανύποπτο χρόνο ότι πέρυσι θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να "κρεμάσει" τα παπούτσια του.

Αγοραστές για τους Ντάισλερ, Ζε Ρομπέρτο και Σάντα Κρουζ είναι εύκολο να βρεθούν. Ο 36χρονος Καν, αν και σε αρκετά καλή φόρμα μετά από καιρό, δείχνει διατεθειμένος να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ιαπωνία (με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια). Από την πλευρά του, ο Μπάλακ είχε προϊδεάσει από πέρυσι για την αποχώρησή του με πιθανότερο προορισμό τη Μπαρτσελόνα. Κάτι τέτοιο δεν ευοδώθηκε, χωρίς να αποκλείεται τίποτα στη συνέχεια για τον καλύτερο παίκτη της περσινής σεζόν στην Bundesliga.

Η απόφαση του αρχηγού

Η διοίκηση των Γερμανών έχει δώσει περιθώριο στον 29χρονο μέσο μέχρι τον Νοέμβριο για να απαντήσει σχετικά με τα σχέδιά του και το αν θα αποδεχόταν νέα συμφωνία, η οποία θα τον έκανε με διαφορά τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός του συλλόγου, Φέλιξ Μάγκατ, πάντως, έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του.

"Εάν ο Μπάλακ φύγει, ο Ντάισλερ θα πάρει πολλές ευκαιρίες", τόνισε αυτόν τον μήνα. Ο τελευταίος δήλωσε από την πλευρά του ότι "δεν γνωρίζω το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η Μπάγερν είναι η προτεραιότητά μου, αλλά δεν έχω καμία άλλη προσφορά μέχρι στιγμής".

Αξιοσημείωτο είναι ότι και πριν δώδεκα μήνες, στη Μπάγερν γινόταν μεγάλη συζήτηση για το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και την αποχώρηση πολλών παικτών, ώστε να μην υπάρξουν οικονομικά προβλήματα. Μετά από ένα χρόνο, κι ενώ η ομάδα είναι νταμπλούχος παρά τις τότε αποχωρήσεις, η κατάσταση δεν δείχνει να έχει αλλάξει. Ακόμα και τα μεγαλύτερα ονόματα είναι προς πώληση, ωστόσο η Μπάγερν παραμένει κυρίαρχος στο παιχνίδι που ονομάζεται Bundesliga.

News 24/7

24MEDIA NETWORK