Ψυχρολουσία με Φλάβιο-Μανώλη

Δίχως Κονσεϊσάο και Ολισαντέμπε θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο "Φρίουλι". Στον Ολυμπιακό, όλα καλά με Τουρέ.

Ψυχρολουσία με Φλάβιο-Μανώλη

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Σα να μην έφταναν τα προβλήματα τραυματισμών στον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ήρθε ο νέος κανονισμός της ΟΥΕΦΑ να στερήσει από τον Παναθηναϊκό την συμμετοχή των Φλάβιο Κονσεϊσάο και Εμάνουελ Ολισαντέμπε στο εναρκτήριο παιχνίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Ουντινέζε (14/09), επί ιταλικού εδάφους.

Σχετικό εδάφιο αναφέρει πως παίκτης ο οποίος συμμετέχει στα προκριματικά της διοργάνωσης και δέχεται κίτρινη κάρτα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, είναι αναγκασμένος να εκτίσει τιμωρία μίας αγωνιστικής. Ο Βραζιλιάνος μέσος και ο Νιγηριανοπολωνός στράικερ έπεσαν θύματα του προαναφερθέντος εδαφίου και έτσι δεν θα κάνουν το ταξίδι στην Ιταλία.
Όσον αφορά στους ομίλους, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται με μία αγωνιστική όταν συμπληρώνει τρεις κάρτες ή οποιονδήποτε μεγαλύτερο μονό αριθμό καρτών (πέντε, επτά).

Παράλληλα, αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση της 14ης Σεπτεμβρίου θα δώσουν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και η ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού που ενημερώθηκε για τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός του αγώνα της εθνικής με το Καζακστάν, αλλά περιμένει την επιστροφή του διεθνούς επιθετικού για να διαπιστώσει με κάθε λεπτομέρεια της έκταση του προβλήματος.

Είναι μία σημαντική απουσία για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, σε μία περίοδο που ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και θα πρόσφερε σημαντικές λύσεις στο παιχνίδι της Νεάπολης.
Τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο δύσκολα εν όψει Ιωνικού, δεδομένου ότι ο Νόρντιν Βόουτερ υπέστη διάστρεμμα και δύσκολα θα προλάβει.

Τον πρώτο λόγο για την «γραμμή πυρός» έχουν πλέον οι Εμάνουελ Ολισαντέμπε και Φάνης Γκέκας, ενώ σημαντικό έδαφος κερδίζει πλέον και ο Σαντόρ Τόργκελε, τόσο με τη δουλειά του στις προπονήσεις, όσο και με την εκτελεστική δεινότητα που επέδειξε και πάλι με το εθνικό του συγκρότημα.

Έτοιμος ο Γκούμας

Τα ευχάριστα από την εκδίκαση της έφεσης για τον Νασίφ Μόρις στα γραφεία της δευτεροβάθμιας επιτροπής μπορεί να δικαίωσαν τα επιχειρήματα του Παναθηναϊκού και να δίνουν την δυνατότητα στον Νοτιοαφρικανό κεντρικό αμυντικό των «πρασίνων» να αγωνιστεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την 7η αγωνιστική, δεν ήταν όμως δυνατόν να λύσει τα χέρια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι για το παιχνίδι με τον Ιωνικό.

*** Απεσταλμένος του Παναθηναϊκού θα παρακολουθήσει για δεύτερη φορά την Ουντινέζε στο εκτός έδρας παιχνίδι για το Καμπιονάτο, με τη Ρόμα. Ο Νίκος Κόβης είχε δει εντός έδρας την προσεχή αντίπαλο των «πρασίνων» στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος.

*** Στις 7.30 μ.μ. τοπική ώρα (8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η προπόνηση του Παναθηναϊκού στο «Φρίουλι» την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου. Η συνέντευξη τύπου του Αλμπέρτο Μαλεζάνι θα δοθεί στις 7 μ.μ. ώρα Ιταλίας (8 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

Εκεί μοναδική ανάσα είναι η διαφαινόμενη επιστροφή του αρχηγού. Ο Γιάννης Γκούμας ξεπέρασε πλέον τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν από το φιλικό παιχνίδι με την Σαραγόσα και θα είναι στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού», με τη συνεργασία του Λουκά Βύντρα, αφού θέση στο δεξί άκρο παίρνει ο Μίκαελ Νίλσον για το επίσημο ντεμπούτο του.

Απολογία Μόρις

Ενώπιον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη παρουσιάστηκε ο Νασίφ Μόρις και μίλησαν για πρώτη φορά μετά την αποβολή του στο ντέρμπι της πρεμιέρας.

Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού επανέλαβε την συγγνώμη που είχε ζητήσει και δημοσίως μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας και απέδωσε την ανάρμοστη συμπεριφορά του στον εκνευρισμό για την ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδινογιάννης επανέλαβε όσα είχε πει και στους άλλους δύο αρχηγούς του ποδοσφαιρικού τμήματος (Γκούμα, Γκονζάλες), ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον διαμαρτυρίες προς διαιτητή, πολύ δε περισσότερο της έντασης με την οποία συμπεριφέρθηκε ο Νοτιοαφρικανός άσος και υπογράμμισε ότι τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα θα του κοινοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας το χρηματικό πρόστιμο που θα επιβληθεί.

Εν τω μεταξύ ο Μόρις συνεχίζει την θεραπεία ώστε να ξεπεράσει τον μικροτραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι της Νοτίου Αφρικής με την Μπουρκίνα Φάσο και να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για το ματς στο «Φρίουλι»

News 24/7

24MEDIA NETWORK