Κουίζ: 12 ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Με αφορμή το 'μήλον της έριδος' για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, Μπραχίμ Ντίαθ, το Contra.gr σου δίνει ένα κουίζ: Μπορείς να βρεις 12 παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων;

Κουίζ: 12 ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/CESAR RANGEL

Ο Μπραχίμ Ντίαθ αποτελεί έναν 19χρονο μέσο, με καλή τεχνική κατάρτιση, που προσφέρει ακόμα μία αφορμή για να... τσακωθούν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, έστω κι αν δεν έχει αγωνιστεί με καμία εκ των δύο.

Άρχισε την καριέρα του στις ακαδημίες της Μάλαγα και από εκεί πωλήθηκε στους 'πολίτες' το 2013 για 300.000 ευρώ. Συνέχισε 3 χρόνια στη δεύτερη ομάδα των Άγγλων, μέχρι να κάνει ντεμπούτο το 2016.

Κουίζ: 12 ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Πώς εμπλέκονται οι δύο 'αιώνιοι' του ισπανικού ποδοσφαίρου; Το 2012 η Μπαρτσελόνα σχεδόν υπέγραψε τον ταλαντούχο 13χρονο, όμως ο ιδιοκτήτης της Μάλαγα, ο σεΐχης Αλ Τάνι, έπεισε τους γονείς του και δη τη μητέρα του από το Μαρόκο να παραμείνει ο παίκτης στην Ανδαλουσία για το καλό του.

Έναν χρόνο μετά πωλήθηκε στη Σίτι, ωστόσο αυτό δεν εμπόδιζε τον Ντίαθ να έχει ως ινδάλματα τον Λιονέλ Μέσι και τον Αντρές Ινιέστα, ενώ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην ομάδα πλέον, να ζει σε ρυθμούς... Μπαρτσελόνα.

Ο Καταλανός τεχνικός, όμως, δεν μπορεί να προσφέρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε ο Ντίαθ, ο οποίος το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Από την Πρωτοχρονιά έχει δικαίωμα να συμφωνήσει με άλλη ομάδα και ανεπισήμως το έχει κάνει ήδη. Με ποια; Μα φυσικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Εν αναμονή της επισημοποίησης της μετακίνησης, το Contra.gr ετοίμασε ένα κουίζ με 12 από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και για τους δύο του clasico της Ισπανίας. Μπορείτε να τους βρείτε;

Photo credits: AP Photo/Cesar Rangel, Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK