Ρανιέρι: "Δική μου η ευθύνη"

Την ευθύνη για την ήττα από τη Βόρειο Ιρλανδία ανέλαβε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ρανιέρι: "Δική μου η ευθύνη"

Αναλυτικά τόνισε στο ΝΕΡΙΤ: " Δεχθήκαμε δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων. Ξέραμε ότι είναι πολύ ισχυροί στις αντεπιθέσεις. Δεν είχαμε τη δύναμη να αντεπεξέλθουμε. Ο πίνακας λέει την αλήθεια πάντα. Το πρόβλημα είναι όταν αντιμετωπίζεις κλειστές άμυνες να έχει καλούς παίκτες στο έναν εναντίον ενός. Μόνο ο Τοροσίδης το έκανε αυτό σήμερα.

Θέλαμε παίκτες να σπάσουν την αμυντική γραμμή του αντιπάλου. Γι αυτό μπήκαν μαζί οι Αθανασιάδης και Μήτρογλου. Οι μέσοι μας δεν έκανα την προσπάθεια που θα έπρεπε να κάνουν.

Πλέον πρέπει να βρω τις λύσεις, να μιλήσω με τους παίκτες μας. Κάθε ματς είναι καθρέφτης των παικτών. Πάντα την ευθύνη έχει ο προπονητής, είναι ξεκάθαρο. Εγώ από την πλευρά μου θα ψάξω να βρω τι φταίω".

Λίγο μετά, στη συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός δήλωσε:

Για την εικόνα της Βορείου Ιρλανδίας: "Είχα δει την Βόρεια Ιρλανδία στα προηγούμενα ματς και έδειξα στους παίκτες μου να είναι προσεκτικοί στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις. Όμως, αυτό ακριβώς δεχθήκαμε. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη".

Για το εάν η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του παραμένει ίδια: "Όταν θες να αλλάξεις κάτι, θα πρέπει να το αλλάξεις όλο. Δεν είναι εύκολο αυτό".

Για το εαν προλαβαίνει η ομάδα να μπει στην δυάδα ή πάει για τον στόχο της τρίτης θέσης: "Κατά την άποψή μου όλα είναι ανοικτά. Είμαστε σε μειονεκτική θέση, αλλά όταν έρχεται αλλαγή, χρειάζεται χρόνος. Για παράδειγμα μερικοί παίκτες κατάφεραν να δεχθούν την αλλαγή μας. Δεν έχουμε τον χρόνο, αλλά πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε με τις διακοπές, αλλά μέσω από τα παιχνίδια, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε".

Για το πιστεύει πως έρχεται η… καταστροφή: "Πιστεύω ότι έχουμε πολλά παιχνίδια. Έχουμε 21 βαθμούς μπροστά μας. Πρέπει να περιμένουμε πριν πούμε οτιδήποτε".

Για το εάν η Βόρεια Ιρλανδία κέρδισε το ματς ή το έχασε η Ελλάδα και αν η αλλαγή του Αθανασιάδη έγινε λόγω τραυματισμού: "Ο Αθανασιάδης ήταν πολύ καλός. Μου άρεσε στην Φινλανδία. Είναι ένας μοντέρνος επιθετικός. Αισθάνθηκε μερικές ενοχλήσεις και θέλησα να τον αντικαταστήσω για να μην έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι δύσκολο να πούμε αν εκείνοι άξιζαν τη νίκη ή εμείς δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Είναι κάπως στην μέση. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αν και ξέραμε πως θα παίξουν, ενώ αυτοί αγωνίστηκαν σωστά".

Για το εάν μπορεί η Εθνική να παίξει επιθετικά: "Εγώ όταν κάποιο λάθος ξέρω να αναγνωρίζω τις ευθύνες μου. Προσπαθώ πάντα να δώσω το καλύτερο και αυτός είναι ο στόχος μας. Εάν παίζαμε συγκεκριμένο παιχνίδι με την μπάλα κάτω, τότε η Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούσε να είχε υπεροχή. Εμείς χάσαμε λόγω στημένης φάσης και αντεπίθεσης. Χάσαμε γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και όχι ότι δεν παίξαμε καλά".

Για το εάν ο περιορισμένος χρόνος που έχει με την ομάδα τον οδηγεί σε πειραματισμούς: "Συμφωνώ με αυτό. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος. Όταν θες να αλλάξεις κάτι, κάποια πράγματα θα πάνε καλά και άλλα όχι. Θέλω να στέκομαι μόνο στα καλά πράγματα στην ομάδα μου".

Για το γεγονός ότι οι παίκτες έπαιξαν καλά ατομικά και όχι ομαδικά: "Δεν είπα ότι οι παίκτες μου έπαιξαν καλά. Είπα ότι έδωσαν τα πάντα, ατομικά και όχι ως ομάδα. Τρέξαμε περισσότερο σήμερα, αλλά οι αντίπαλοί μας μοίρασαν το παιχνίδι σε όλους τους παίκτες και για τον λόγο αυτό πήραν τη νίκη".

Για το πως οι Έλληνες παίκτες θα προσαρμοστούν σε αυτά που θέλει: "Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε μεγάλο χρόνο μαζί. Είδα τα δικά μου λάθη και τα λάθη των παικτών μου και μπορώ να τους τα πω, αλλά θα έχω την ευκαιρία να τους δω σε έναν μήνα".

Για το εάν αν υπάρχει μεγάλο άγχος στην ομάδα: "Αν θυμάμαι καλά, στο πρώτο γκολ δύο αντίπαλοι δεν είχαν επιτήρηση. Άρα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο, ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Αλλά στο δεύτερο, μετά το γκολ δεν το κάναμε όπως θα ήθελα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK