Ο Ρανιέρι έστεψε ήδη τη Φούλαμ πρωταθλήτρια Αγγλίας

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι επέστρεψε στην Premier League για λογαριασμό ομάδας που πασχίζει να παραμένει στην κατηγορία. Θυμίζει κάτι αυτό; Το ποντάρισμα η Φούλαμ να κατακτήσει τον τίτλο είναι αυτονόητο.

Ο Ρανιέρι έστεψε ήδη τη Φούλαμ πρωταθλήτρια Αγγλίας
AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η ανακοίνωση, παραπλανητική. 'Ο Ιταλός φέρνει την τεράστια εμπειρία του από τις θητείες σε Τσέλσι, Ίντερ και Βαλένθια', ήταν ο πρώτος υπότιτλος στην είδηση 'η Λέστερ προσέλαβε τον Κλάουντιο Ρανιέρι ως πρώτο προπονητή'.

Ο νο1 οπαδός των 'αλεπούδων', ο πρώην επιθετικός τους, Γκάρι Λίνεκερ, ήταν φειδωλός και συνάμα κατατοπιστικός στο twitter: 'Κλάουντιο Ρανιέρι; Σοβαρά;'. Ο Μάρκους Κρίστενσον στον Guardian δεν μπορούσε να εξηγήσει την αποπομπή του Νάιτζελ Πίρσον που ανέβασε την ομάδα στην κατηγορία έναν χρόνο νωρίτερα και την κράτησε στην Premier League το 2014-2015 . 'Αν η Λέστερ θέλει κάποιον ευγενικό, τότε τον έχει. Αν θέλει κάποιον να την κρατήσει στην κατηγορία, τότε ίσως επέλεξε τον λάθος άνθρωπο'. Δικαιολογημένη αντίδραση, αφού μερικούς μήνες νωρίτερα ο Ιταλός είχε απολυθεί από την Εθνική Ελλάδας για ήττα από τα Νησιά Φερόε...

Ο Ρανιέρι έστεψε ήδη τη Φούλαμ πρωταθλήτρια Αγγλίας

Η ιστορία έγραψε και δεν θα ξεγράψει ποτέ αυτό που συνέβη τους επόμενους μήνες. Η Λέστερ ουσιαστικά ήταν πρωτοπόρος από την 15η αγωνιστική μέχρι το τέλος (με εξαίρεση ένα διάστημα 3 αγώνων που έπεσε στη 2η θέση) και τερμάτισε με 10 βαθμούς διαφορά από την Άρσεναλ που βρέθηκε από πίσω της. Κανένας ανταγωνισμός στο αγγλικό πρωτάθλημα για ακόμα μία σεζόν, μόνο Ρανιέρι...

Θαύμα; Σίγουρα. Επαναλαμβάνεται; Πιθανόν! Ή τουλάχιστον, αυτό σκέφτηκαν στη Φούλαμ, όταν απέλυσαν τον άνθρωπο που αναμόρφωσε την ομάδα στην Championship και την επανέφερε στα 'μεγάλα σαλόνια'. Ο Σλάβισα Γιοκάνοβιτς και το διαφορετικό ποδόσφαιρό του δεν λειτουργούσε στην Premier League και οι Λονδρέζοι προτίμησαν να χρεώσουν στον 50χρονο Σέρβο την 20ή θέση μετά από 12 αγωνιστικές και την αποτυχία αξιοποίησης ενός ρόστερ καλύτερου από τη βαθμολογική συγκομιδή του.

Το καλοκαίρι, ο Πακιστανός παρολίγον ιδιοκτήτης του 'Γουέμπλεϊ' και μεγαλομέτοχος της Φούλαμ, Σαντίκ Καν, έδωσε την έγκριση για εκταμίευση 109.000.000 ευρώ για μεταγραφές. Οι 'νεοφώτιστοι' κατέπληξαν την κοινή γνώμη όταν εξασφάλισαν την υπογραφή του Ζαν Μικαέλ Σερί για 30.000.000 ευρώ, ενός κεντρικού μέσου που το περσινό καλοκαίρι πάσχιζε να τον αγοράσει η Μπαρτσελόνα από τη Νις.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός μέσος Αντρέ Ζαμπό Ανγκισά αποκτήθηκε από τη Μαρσέιγ για το... φουσκωμένο ποσό των 25.000.000 ευρώ, ενώ ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς που ήταν δανεικός, παρέμεινε στο 'Κρέιβεν Κότατζ' για αντίτιμο 20.000.000 ευρώ που κατέληξαν στη Νιούκαστλ. Με 5 γκολ και μία ασίστ, ο 23χρονος διεθνής Σέρβος, την πλάτη του οποίου βλέπει ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στην εθνική ομάδα, έχει εξελιχθεί σε 'λίρα εκατό' για τη Φούλαμ.

Ο 24χρονος στόπερ Άλφι Μόσον (17.000.000 ευρώ), ο 24χρονος αριστερός μπακ Τζο Μπράιαν (6.700.000 ευρώ), ο Ισπανός τερματοφύλακας Φάμπρι (6.000.000 ευρώ), ο Γάλλος στόπερ Μαξίμ λε Μαρσάν (4.000.000 ευρώ) και φυσικά οι δανεικοί Αντρέ Σίρλε, Κάλουμ Τσέιμπερς, Λουσιάνο Βιέτο, Σέρχιο Ρίκο και Τίμοθι Φόσου Μενσά σχημάτισαν ένα ρόστερ αντάξιο για πορεία κοντά στις θέσεις Ευρώπης, όχι για μάχη αποφυγής του υποβιβασμού.

Ο Ρανιέρι τα κατάφερε όταν υπό τις οδηγίες του είχε την 17η ομάδα της Premier League σε μισθολόγιο, με παίκτες που είχαν απορρίψει μεγάλες ομάδες ή που δεν τους γνώριζε κανείς. Με αυτό το ρόστερ, τι μπορεί να πετύχει;

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

News 24/7

24MEDIA NETWORK