Ranking: Βάλαμε τους 28 παίκτες του ΠΑΟΚ στη σειρά

Ο 1ος γύρος ολοκληρώθηκε και το Contra.gr καταγράφει τους καλύτερους και τους χειρότερους παίκτες του ΠΑΟΚ με βάση τα πεπραγμένα τους στη Super League 1.

Ο Γιόσιπ Μίσιτς του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΛ για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019
Ο Γιόσιπ Μίσιτς του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΛ για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 MOTIONTEAM

Νταμπλούχος, αήττητος, αλλά και 2ος στο τέλος του 1ου γύρου της Super League 1, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα την οποία προσπαθούν να αποκαθηλώσουν οι ανταγωνιστές του, ο εξής ένας, ο Ολυμπιακός. Ο 'δικέφαλος του βορρά' είχε μια περίεργη σεζόν μέχρι στιγμής, η οποία άρχισε με μεγάλη απογοήτευση στα προκριματικά του Champions League και του Europa League, με μία κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, αλλά και μία μεγάλη βελτίωση στη συνέχεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να βρίσκεται ισόβαθμη με τους 'ερυθρολεύκους' στην κορυφή και να προϊδεάζει για μεγάλη μάχη τίτλου μέχρι τέλους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο: να πάρει μία άκρως επιτυχημένη ομάδα και να την αλλάξει! Η φιλοσοφία του αρχίζει να φαίνεται το τελευταίο διάστημα, με έναν ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, που βασίζεται κυρίως στο πόσα τέρματα θα βάλει και όχι στο πόσα δεν θα δεχθεί. Γι' αυτόν τον λόγο, εξάλλου, ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε ήταν ο Κάρολ Σβιντέρσκι, πρώτος σκόρερ της κατηγορίας για αρκετά μεγάλο διάστημα (πλέον 2ος με 7 τέρματα), όπως και ο Δημήτρης Γιαννούλης, που πήρε τη θέση του Βιεϊρίνια ως αριστερό μπακ, αλλά διακρίνεται κυρίως για τις δημιουργικές και επιθετικές αρετές. Πιο μικτό και μεστό το παιχνίδι του Γιόσιπ Μίσιτς, ο οποίος αποτελεί την έκπληξη του πρωταθλήματος και ίσως τον MVP μέχρι στιγμής, ενώ στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που όχι μόνο πήρε τα 'γάντια' από τον περσινό κορυφαίο τερματοφύλακα της κατηγορίας, Αλέξανδρο Πασχαλάκη, αλλά δεν δείχνει διατεθειμένος να τα δώσει πίσω.

Στο ranking των παικτών του ΠΑΟΚ, ένα σκαλί πιο κάτω βρίσκονται ποδοσφαιριστές που έκαναν πολύ δουλειά στο πρωτάθλημα, όμως όχι στο ίδιο επίπεδο με τους 4 προαναφερθέντες. Ο Δημήτρης Λημνιός συνεχίζει την κατακόρυφη άνοδο στην απόδοσή του, κυρίως προσέχοντας την αποτελεσματικότητά του στην τελική πάσα (4 ασίστ). Ο Δημήτρης Πέλκας άφησε πίσω του τις κακές εμφανίσεις στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ τα δύο περσινά ακραία μπακ πλέον συνεργάζονται σε κάποιες περιπτώσεις στη δεξιά πτέρυγα, με τον Λέο Μάτος σαφώς αναγεννημένο σε σχέση με το περσινό κλείσιμο της σεζόν και τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει δυναμικά από τον τραυματισμό του.

Στις πρώτες δύο κατηγορίες συνήθιζε να βρίσκεται και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ τα τελευταία χρόνια, όμως φέτος δεν προσφέρει τα ίδια. Ομοίως και ο Τσούμπα Άκπομ που έχασε τη θέση του από τον Σβιντέρσκι και δυσκολεύεται να ανακτήσει το περσινό στάτους που είχε, τουλάχιστον έπειτα από την πώληση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο δεν έχει... θορυβήσει ούτε με εκπληκτικές ούτε με κακές εμφανίσεις. Οι 3 στόπερ που διαγωνίζονται για τις 2 θέσεις στο βασικό σχήμα έχουν διαφορετικούς λόγους που βρίσκονται σε αυτήν την ενότητα. Ο Φερνάντο Βαρέλα αγωνιζόταν στην εκκίνηση της σεζόν μέχρι να τραυματιστεί, δηλαδή στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ δεχόταν πολλά γκολ. Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον δεν κατάφερε να βρει θέση βασικού στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα, παρότι αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Τελικά έγινε βασικός επειδή τραυματίστηκε ο Βαρέλα και σημείωσε και το γκολ της ισοπαλίας στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ο περσινός MVP του ΠΑΟΚ στο αντίστοιχο ranking της σεζόν, ήταν αγνώριστος στην αρχή της σεζόν και βελτιώθηκε στη συνέχεια, αλλά απέχει παρασάγγας ακόμα από τον παίκτη του 2018-2019.

Δύο εξίσου μεγάλες μεταμορφώσεις προς το κακό, αλλά χωρίς τη σταδιακή βελτίωση με την πάροδο του χρόνου είναι εκείνες του Πασχαλάκη και του Λέο Ζαμπά. Ο πρώτος δεν έχει καταφέρει να βρει τη φόρμα του με τον ΠΑΟΚ, παρότι στην Εθνική Ελλάδας έχει αγωνιστεί βασικός, ο δεύτερος βρέθηκε σε κακή κατάσταση, μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά σε αγώνα κυπέλλου με τη Δόξα Δράμας. Αντιθέτως, ένας παίκτης που παίζει διαρκώς, αλλά χωρίς να δικαιώνει την πίστη του προπονητή του είναι ο Ομάρ ελ Καντουρί, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τα περσινά στάνταρ σε όποια θέση κι αν αγωνίστηκε. Ο πιο μονοδιάστατος Άντερσον Εσίτι δοκιμάστηκε στην αρχή της σεζόν, αλλά δεν είχε να προσφέρει πολλά πράγματα, πλην ορισμένων ανασταλτικών βοηθειών.

Όλοι αυτοί, βέβαια, ίσως στη συνέχεια προσφέρουν κάτι στην ομάδα, μικρό ή μεγάλο. Υπάρχει μια κατηγορία παικτών, όμως, από την οποία ο Φερέιρα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα. Οι νεαροί Λάζαρος Λάμπρου και Ενέα Μιχάι έχουν περιθωριοποιηθεί από την αρχή της σεζόν, με τον τεχνικό της ομάδας να μην τους υπολογίζει, παρά το ταλέντο τους. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ δεν έχει επανέλθει ακόμα από τον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα και σε συνδυασμό με την ηλικία του, δύσκολα θα φτάσει στο επίπεδο για το οποίο τον απέκτησε πέρυσι ο σύλλογος. Ο Μίροσλαβ Στοχ επίσης δεν έχει πείσει ότι άξιζε η θερινή επένδυση που ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ, αφού όσες ευκαιρίες κι αν πήρε, δεν προσέφερε κάτι, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον αναπληρωματικό μπακ Ροντρίγκο (έπαιξε μόλις σε έναν αγώνα), έστω κι αν κόστισε λίγα χρήματα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι νεαροί Συμεών Παπαδόπουλος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Χάρης Τσιγγάρας και Αντώνης Γαϊτανίδης που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν έχουν πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής, ενώ ο Μαουρίσιο επέστρεψε από τον δικό του σοβαρό τραυματισμό, αλλά με μόλις 170 λεπτά δεν μπορεί να κριθεί ακόμα.

Το ranking του ΠΑΟΚ για τον 1ο γύρο

Ranking: Βάλαμε τους 28 παίκτες του ΠΑΟΚ στη σειρά

Μην χάσετε:

Το ranking του Ολυμπιακού

Το ranking της ΑΕΚ

Το ranking του Παναθηναϊκού

Πρέπει να παίζουν βασικοί οι Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK