Ranking: Βάλαμε τους 31 παίκτες του Παναθηναϊκού στη σειρά

Ο 1ος γύρος στη Super League 1 ολοκληρώθηκε και το Contra.gr κατατάσσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού με βάση τα πεπραγμένα τους.

Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του αγώνα με την ΑΕΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του αγώνα με την ΑΕΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Μέτριος έως κακός, προβληματικός κατά κύριο λόγο, με μόλις 4 νίκες σε 13 αγωνιστικές. Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μισού της Super League 1 απογοήτευσε τον κόσμο του και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των καλοκαιρινών φιλικών. Αν και άρχισε τη χρονιά με ορμή, θέλοντας να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, η ομάδα του Γιώργου Δώνη κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να είναι ζωντανός στο κυνήγι της εισόδου στην πρώτη εξάδα των πλέι οφ, ουδείς βάζει το χέρι του στη 'φωτιά' για το αν θα τα καταφέρει.

Σε ένα πρώτο μισό της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος όπου ο Παναθηναϊκός τελείωσε με μόλις 4 τρίποντα και καμία back-to-back νίκη, είναι κάπως οξύμωρο να υπάρχουν κορυφαίοι. Παρ' όλα αυτά, δύο παίκτες κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τη γενικότερη εμφάνισή τους. Ο ένας είναι ο Σωκράτης Διούδης, με 13 αγώνες στο ενεργητικό του, όλους δηλαδή έως τώρα στο πρωτάθλημα. Με σωτήριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, διανύει μία πολύ καλή χρονιά, σίγουρα μία από τις καλύτερες της καριέρας του και πιστώνεται το γεγονός ότι παρά την προβληματική πορεία, ο Παναθηναϊκός παραμένει σε τροχιά πλέι οφ. Ο δεύτερος είναι ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Δώνης στερήθηκε στην αρχή τον Ολλανδό αμυντικό, αλλά στη συνέχεια έγινε εκ των βασικών. Αισίως, με τις αρχηγικές συμπεριφορές και δηλώσεις, ο 29χρονος δείχνει ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης του προσεχούς μέλλοντος και η 'φωνή' στα αποδυτήρια που χρειάζονται οι 'πράσινοι' για να αφυπνιστούν.

Χρήστος Δώνης, Φεντερίκο Μακέντα, Γκαγιάς Ζαχίντ, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Δημήτρης Κουρμπέλης ανήκουν στην κατηγορία με τα 'αξιοσημείωτα'. Δεν έκαναν τη διαφορά, αλλά προσέφεραν. Όπως λέμε στην καθομιλουμένη, μπορούν και καλύτερα. Ο Δώνης μετρά 13 αγώνες στο πρωτάθλημα, με γεμάτες, χρονικά, συμμετοχές. Δεν παίζει με... μέσο, αλλά είναι πολύτιμος, αν και ακόμα παραμένει ένας ποδοσφαιριστής που θα τον επηρεάσει το λάθος. Ο Μακέντα είναι ό,τι καλύτερο έχει μπροστά ο Παναθηναϊκός αν και τα 4 γκολ σε 11 παιχνίδια θεωρείται φτωχή συγκομιδή. Ο Ζαχίντ, από την άλλη, ξεκίνησε προβληματικά (έως... τραγικά), αλλά πήρε τα πάνω του με αποκορύφωμα την εμφάνιση που έκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δίνοντας συνολικά 3 γκολ στο πρώτο μισό. Ο Κουρμπέλης είναι από τις βασικές μονάδες του 'τριφυλλιού', αν και δεν έχει κάνει τη σούπερ σεζόν, ήτοι δεν έχει φτάσει στα δικά του στάνταρ, ενώ ο Χατζηγιοβάνης πήρε τα πάνω του μετά την ανανέωση συμβολαίου και αφού έγινε ξανά μία από τις βασικές επιλογές του Δώνη. Ψυχολογικά δείχνει ανεβασμένος κι ένας από αυτούς που, όπως φαίνεται, θα τραβήξουν το 'κουπί' στον 2ο γύρο.

Σε αντίθεση με τους ως άνω, υπάρχουν και αυτοί που κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα και δεν έχουν ξεχωρίζει. Σε αυτούς βρίσκονται οι Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Αχιλλέας Πούγγουρας, Ματίας Γιόχανσον και Χουάν Χοσέ Περέα. Ο Γιόχανσον ήταν από τις παρουσίες που έκαναν τη διαφορά στο περσινό πρωτάθλημα, ειδικά στην αρχή του, αλλά εφέτος δεν έχει φανεί, πλην κάποιων εξαιρέσεων. Ο Περέα είναι ο πιτσιρικάς που έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά χρειάζεται πρώτα να μπει στο σωστό ποδοσφαιρικό 'καλούπι'. Έχει τις προοπτικές και την όρεξη, δεν έχει -τουλάχιστον ακόμα- κάνει το ξεπέταγμα.

Ακόμα πιο κάτω από τους προαναφερθέντες, μία τετράδα ποδοσφαιριστών με υψηλές απαιτήσεις, αλλά χαμηλή προσφορά. Ο Εμανουέλ Ινσούα έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια στην εφετινή Super League 1, αλλά η προσφορά του είναι σχεδόν μηδαμινή. Ο Αργύρης Καμπετσής εξακολουθεί να βρίσκεται στη 'σκιά' του Μακέντα, ο Δώνης του δίνει ευκαιρίες, αλλά δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη (εναλλακτική) λύση στην επίθεση. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι από τις λεγόμενες 'τίμιες' περιπτώσεις με 6 συμμετοχές και 1 γκολ, αυτό που έκρινε το χιτσκοκικό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ο Δημήτρης Κολοβός παραμένει η μεγαλύτερη απογοήτευση, βάσει των προσδοκιών που υπήρχαν όταν αποκτήθηκε. Ο Γιάννης Μπουζούκης, τέλος, αναζητά τον περσινό καλό εαυτό. Είναι από τις βασικές επιλογές του Έλληνα προπονητή, αλλά η έως τώρα εικόνα του δεν είναι ικανή να 'σπρώξει' τον Παναθηναϊκό, ειδικά στα δύσκολα.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Ούφε Μπεκ ίσως να ταλαιπωρείται από ακόμη έναν τραυματισμό. Ο Δανός αποκτήθηκε με τον αστερίσκο ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, αλλά ακόμα κι ο πιο απαισιόδοξος δεν περίμενε αυτήν την τροπή. Μαζί με τον Γιοάν Μολό είναι η δυάδα που βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου από τους 'πράσινους'. Ο Γάλλος, με τις ουκ ολίγες αλλαγές ομάδων στην καριέρα του και τον προβληματικό χαρακτήρα, δεν κατάφερε να μπει στον καλούπι του Δώνη, ο οποίος τον στέλνει προς το δρόμο της αποχώρησης, αφού δεν μπόρεσε να τον τιθασεύσει.

Τέλος, Κωνσταντίνος Κότσαρης, Βασίλης Ξενόπουλος, Νίκος Χριστογεώργος, Κώστας Αποστολάκης, Βαγγέλης Θεοχάρης, Νίκος Βέργος, Φάνης Μαυρομάτης, Ζοάο Νούνες, Χρήστος Σέχου, Πάνος Αρμενάκας, Βαγγέλης Οικονόμου, Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Γιώργος Βαγιανίδης, Βασίλης Ζαγαρίτης, Φαούστο, Αντονί Μουνιέ, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Σερπεζής δεν μπορούν να κριθούν είτε γιατί είχαν ελάχιστο έως μηδενικό χρόνο συμμετοχής είτε γιατί λογίζονται για το 'αύριο' του συλλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά στον Μαυρομάτη, που αν και φαινόταν πέρυσι ότι θα αποτελέσει έναν εκ των 'στυλοβατών' του restart, τελικά δεν βρίσκεται στα πλάνα του Δώνη.

Το ranking του Παναθηναϊκού στον 1ο γύρο

Ranking: Βάλαμε τους 31 παίκτες του Παναθηναϊκού στη σειρά

Μην χάσετε:

Το ranking του Ολυμπιακού

Το ranking του ΠΑΟΚ

Το ranking της ΑΕΚ

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα και τον μέλλον ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK