Ranking: Βάλαμε τους 33 παίκτες του Άρη στη σειρά

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε και το Contra.gr καταγράφει τους καλύτερους και τους χειρότερους παίκτες του Άρη, με βάση τα πεπραγμένα τους στη Super League Interwetten.

Γκάμα, Μπερτόγλιο και Λόπεθ σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από την φετινή σεζόν της Super League Interwetten 2020-2021.
Γκάμα, Μπερτόγλιο και Λόπεθ σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από την φετινή σεζόν της Super League Interwetten 2020-2021. EUROKINISSI SPORTS

Εξαιρετικό πρώτο μισό της σεζόν για τον Άρη στην Super League Interwetten. Με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο τους οι 'κίτρινοι' ανέβασαν στροφές και η περίοδος των εορτών τους βρίσκει στην 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις στο -3 από τον Ολυμπιακό. Διαφορά που δημιουργήθηκε από το μεταξύ τους ντέρμπι, όπου οι 'ερυθρόλευκοι' τους υποχρέωσαν στη μοναδική τους ήττα μέχρι σήμερα. Με 9 νίκες και 2 ισοπαλίες στα υπόλοιπα ματς και γκολ 20 υπέρ με 7 παθητικό, ο Άρης παρουσιάζει την τρίτη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας στην επίθεση και την δεύτερη καλύτερη στην άμυνα. Η μέχρι στιγμής πορεία των 'κιτρίνων' είχε πρωταγωνιστές και απογοητεύσεις, ενώ στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου αναμένεται να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις του ρόστερ.

Οι κορυφαίοι

Ο Λίντσεϊ Ροζ. Πασπαρτού στην άμυνα του Άρη, ο Γάλλος είναι πάντα εκεί για να δώσει λύσεις είτε ως στόπερ είτε ως δεξιός μπακ. Διακρίνεται από την σταθερότητα του και το γεγονός πως σπάνια βάζει σε μπελάδες την άμυνα του. Διόλου τυχαία ο βασικός πρωταγωνιστής για τα μόλις 7 γκολ παθητικό των 'κιτρίνων' στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα.

Ο Χαβιέρ Ματίγια. Εξαιρετικός ο Ισπανός χαφ, έχει αφήσει από καιρό τα διαπιστευτήρια του στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Ορθώς λογίζεται εκ των ηγετών του Άρη στο χορτάρι. Φτιάχνει το παιχνίδι, σκοράρει, εκτελεί με ακρίβεια τα στημένα και δεν παραλείπει τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Υπερπολύτιμος.

Ο Μπρούνο Γκάμα. Τύποις εξτρέμ, απολαμβάνει ελευθερία κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο και αποτελεί τον πλέον επικίνδυνο παίκτη για τις αντίπαλες άμυνες. Με 5 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, δημιουργεί για τους υπόλοιπους, ταλαιπωρεί τους αμυντικούς με την ντρίμπλα και την τεχνική του κατάρτιση.

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο παίκτης που δίνει την απαραίτητη επιθετική ποικιλία στο σύνολο. Με την ίδια ευχέρεια παίζει στα άκρα και τον άξονα, με την ίδια άνεση σκοράρει (4 γκολ) και δημιουργεί (3 ασίστ). Απρόβλεπτος και ουσιαστικός, κάλυψε ιδανικά το κενό του Φετφατζίδη.

Οι σημαντικοί

Ο Λούκας Σάσα. Οργώνει το γήπεδο ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, που έχει αποδώσει εξίσου καλά και ως πλάγιος μπακ όποτε χρειάστηκε. Πολλές φορές η πολύτιμη παρουσία του στον άξονα της μεσαίας γραμμής δεν αντανακλάται στη στατιστική. Κανένα πρόβλημα για τον Άκη Μάντζιο, ο Σάσα κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω, αποτελώντας σταθερή αξία στην ενδεκάδα του Άρη.

Ο Εμάνουελ Σάκιτς. Ξεκίνησε ως δεξιός μπακ, συνεχίζει ως αριστερός, στα ζόρια μπορεί να βοηθήσει και ως αμυντικός μέσος. Προσφέρει αμυντική ασφάλεια και με τα ανεβάσματα του συνδράμει στην ανάπτυξη δίνοντας επιθετικό πλάτος. Ανεξάντλητος από δυνάμεις, συνεπής τακτικά, βασικό γρανάζι της άμυνας του Άρη. Μεταγραφή που βγήκε και με το παραπάνω.

Ο Τζέιμς Τζέγκο. Δυναμικός κεντρικός μέσος, καλύπτει σωστά τον χώρο, δίνει στηρίγματα ως σκαλοπάτι στην ανάπτυξη, πιέζει σωστά στη μπάλα, κερδίζει τις μονομαχίες. Ιδανικό συμπλήρωμα για τους Σάσα και Ματίγια.

Ο Γιώργος Δεληζήσης. Ψυχή από τις λίγες. Αθόρυβος εργάτης, πάντα έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις όποτε του ζητηθεί. Είναι ο μπαλαντέρ της άμυνας, με την εμπειρία και τον αγωνιστικό του τσαμπουκά παραμένει πολύτιμος στα πλάνα του Άκη Μάντζιου.

Ο Δημήτρης Μάνος. Άργησε να πάρει μπρος αλλά μόλις βρήκε πατήματα πρόσφερε γκολ (2) και ασίστ (2). Κάνει πολλή δουλειά στις συνεργασίες με τους Γκάμα και Μπερτόγλιο, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις ειδικά παό τη στιγμή που ο Λόπεθ έδειξε να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.

Ο Ζακαρί Μπουσέ. Τέσσερις φορές κλήθηκε να υπερασπιστεί τα δοκάρια του Άρη, ισάριθμες κράτησε το μηδέν! Συνυπολογίζοντας ότι αποκτήθηκε για τον ρόλο του μπακ απ, δεν θα μπορούσε να του ζητήσει κανείς τίποτα περισσότερο. Αυτομάτως περνά στους διακριθέντες.

Περνούν τη βάση

Ο Γιοάν Μπεναλουάν. Για πιο ψηλά είναι, απλά είναι σχετικά μικρό το δείγμα. Πάντως στα 6 ματς που αγωνίστηκε ο πολύπειρος στόπερ και ειδικά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είχε απόλυτα ικανοποιητική παρουσία. Παίζει με τις παραστάσεις του, ξέρει να παίρνει σωστές τοποθετήσεις και να κατευθύνει τους υπόλοιπους.

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν. Από τη στιγμή που τον ενεργοποίησε εκ νέου ο Μάντζιος, δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα. Πολύ δυναμικός στις επεμβάσεις του, ξέρει να καλύπτει σωστά τον χώρο και είναι απλός στις επιθετικές του ενέργειες. Ξέρει από πίεση και πρωταθλητισμό, δύσκολα θα λυγίσει, ακόμη πιο δύσκολα θα εκθέσει τους συμπαίκτες του σε κίνδυνο.

Ο Σάντε Σίλβα. Από ταλέντο να φάνε κι οι κότες, αλλά ακόμη ατίθασος στο παιχνίδι του. Ωστόσο έχει δώσει λύσεις με γκολ και ασίστ, είναι απρόβλεπτος και ικανός να αλλάξει την ροή μιας αναμέτρησης με την ταχύτητα και την τεχνική του.

Ο Μάριος Σιαμπάνης. Σταδιακά πήρε τα γάντια του βασικού, έχει αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια και κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε 3 από αυτά. Έχει σπουδαία προσόντα, στο χέρι του είναι να συνεχίσει να βελτιωνέται και να εδραιωθεί κάτω από τα δοκάρια.

Προσέφεραν λίγα

Ο Ματέο Γκαρσία. Αναμφίβολα πρόκειται για ικανότατο μεσοεπιθετικό, γρήγορο, με εξαιρετική τεχνική και ποικιλία στο παιχνίδι του. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής και υστερεί στην παραγωγικότητα. Για να μείνει ο Άρης στο κυνήγι του τίτλου, θα πρέπει ο Γκαρσία να ανεβάσει στροφές στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Φιλότιμος, προσπαθεί πολύ στο γήπεδο, πολυθεσίτης. Έρχεται συνήθως από τον πάγκο. Η αναποτελεσματικότητα του είναι που του στερεί μεγαλύτερο ρόλο στα πλάνο του Μάντζιου.

Ο Εργκίς Κάτσε. Αποκτήθηκε αργά στις μεταγραφές, δεν είναι ακόμη στο 100% και αναμένεται να τον δούμε περισσότερο στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Για να φεύγουν

Ο Κριστιάν Γκανέα. Από τη στιγμή που έχασε τη θέση του από τον δεξιό μπακ Σάκιτς, το μέλλον του αριστεροπόδαρου Ρουμάνου αμυντικού μοιάζει δυσοίωνο στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Δεν έμειναν ικανοποιημένοι στον Άρη από τις εμφανίσεις του και δύσκολα θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Τόνι Ντάτκοβιτς. Μια πολύ δαπανηρή μεταγραφή για τον Άρη αυτή του Κροάτη στόπερ, που στοίχισε 600.000 ευρώ για την μεταγραφή του από την Λοκομοτίβα, αλλά δεν βγαίνει... Κοντά στην έξοδο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Κριστιάν Λόπεθ. Με εμπειρία από τα αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά γήπεδα ο 31χρονος φορ αλλά δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Μόλις ένα γκολ η προσφορά του και ήδη ο Άρης ψάχνει για φορ ενόψει μεταγραφών...

Ο Χουλιάν Κουέστα. Ψάχνει την ευκαιρία για να πάρει φανέλα βασικού. Νιώθει κοντά στην ομάδα αλλά η καριέρα του σε αυτή τη φάση δεν του επιτρέπει να κάθεται στον πάγκο. Και ο Κουέστα πολλές φορές είναι ακόμη και εκτός αποστολής, τη στιγμή που είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με την προοπτική να είναι το Νο1. Ήρεμος χαρακτήρας, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα, έτσι αν υπάρξει διαζύγιο αναμένεται να είναι 'βελούδινο'.

Ο Λέριν Ντουάρτε. Η απόκτηση του το καλοκαίρι του 2019 δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε. Ήταν και άτυχος καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και απουσιάζει για μήνες. Είναι κοντά στην επιστροφή και ο ίδιος βγάζει διάθεση να το παλέψει για να μείνει. Κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο...

Δεν κρίνονται

Χρήστος Μαρμαρίδης, Παναγιώτης Σενγκιέργκης, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Κώστας Χατζηπιρπιρίδης είναι διαθέσιμοι για την πρώτη ομάδα αλλά αγωνίζονται κυρίως στην Κ19. Πέτρος Μπακούτσης, Πέτρος Μπαγκαλιάνης έχουν ελάχιστη συμμετοχή. Απόστολος Μαρτίνης, Αλί Αντέμ αποκτήθηκαν με το βλέμμα στο μέλλον. Φαμπιάν Έμαν, Γιάννης Φετφατζίδης, Ούγκο Σόουζα ξεκίνησαν τη σεζόν με τον Άρη αλλά αποχώρησαν.

ΤΟ RANKING ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2020-2021

Ranking: Βάλαμε τους 33 παίκτες του Άρη στη σειρά

News 24/7

24MEDIA NETWORK