Ranking: Βάλαμε τους 36 παίκτες του Ολυμπιακού στη σειρά

Με την τύχη της σεζόν να βρίσκεται στον αέρα ελέω COVID-19 και τις ομοσπονδίες να εξετάζουν λύσεις, το Contra.gr αξιολογεί τους παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος με την φανέλα του Ολυμπιακού, ανάλογα με την προσφορά τους στην πορεία των 'ερυθρολεύκων' εντός κι εκτός συνόρων.

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει με τον Ελαμπντελαουί το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, χάρη στο οποίο οι 'ερυθρόλευκοι' προκρίθηκαν στην φάση των 32 του Europa League, ως τρίτοι από το Group B του Champions League (11/12/2019)
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει με τον Ελαμπντελαουί το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, χάρη στο οποίο οι 'ερυθρόλευκοι' προκρίθηκαν στην φάση των 32 του Europa League, ως τρίτοι από το Group B του Champions League (11/12/2019) ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Μαι πρωτόγνωρη κατάσταση βιώνει ο αθλητισμός σε όλο τον κόσμο, φυσικά και στην Ευρώπη. Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει την διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την δημόσια υγεία. Ανάμεσα στα μέτρα πρόληψης για τον COVID-19 είναι και η διακοπή κάθε δραστηριότητας που συγκεντρώνει πολύ κόσμο σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Όπως όλες οι ομάδες λοιπόν, έτσι και ο Ολυμπιακός είναι σε στάση αναμονής, περιμένοντας τις εξελίξεις. Αν και οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν δεν ξεπερνούν το 50%, στο αισιόδοξο σενάριο.

Οι 'ερυθρόλευκοι' ήταν έτοιμοι να μπουν με ένα μεγάλο προβάδισμα στα playoffs της Super League, τέτοιο που δεν άφηνε αμφιβολίες για την κατάκτηση του τίτλου. Η ήττα με σκορ 3-2 στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου στην Τούμπα, χρίζει φαβορί τον Ολυμπιακό για τη ρεβάνς του Φαλήρου, αν και όποτε αυτή διεξαχθεί. Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες έχουν ήδη κάνει τις υπερβάσεις τους στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την πρόκριση τους στους '16' του Europa League εις βάρος της Άρσεναλ. Αν και όταν εκκινήσει ξανά η διοργάνωση, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει την πρόκριση του στα προημιτελικά στην έδρα της Γουλβς, στη ρεβάνς του 1-1 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Με το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν να έχει παιχτεί, το Contra.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι ξεκίνησαν την χρονιά και φυσικά αυτοί που την συνεχίζουν μέχρι να ολοκληρωθεί. Αν ολοκληρωθεί.

Οι κορυφαίοι: Κώστας Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Ματιέ Βαλμπουενά, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Ντανιέλ Ποντένσε

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι τρομερά βελτιωμένος και... βιονικός την φετινή σεζόν. Πραγματοποιεί εμφανίσεις του κορυφαίου επιπέδου στην Ευρώπη και θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να τον κρατήσει και τη νέα σεζόν. Τα έβαλε με επιθετικούς μεγάλης κλάσης και βγήκε νικητής. Αποκορύφωμα οι εμφανίσεις του κόντρα σε Ομπαμεγιάνγκ και Τραορέ. Η τιμή του έχει εκτοξευθεί και σύντομα θα αγωνίζεται σε ένα από τα Top-5 πρωταθλήματα της ηπείρου.

Ο Γκιλιέρμε έχασε ένα μήνα της σεζόν με τραυματισμό, επέστρεψε σε χαμηλές πτήσεις αλλά από τα μεσά Φλεβάρη θύμισε ξανά τον σπουδαίο Βραζιλιάνο χαφ που κοντρολάρει το παιχνίδι της ομάδας του. Εξαιρετικός στο πρώτο μισό της σεζόν, κομβικός στα μεγάλα 'διπλά' του Ολυμπιακού σε Τούμπα και Λονδίνο, που έδωσαν στον Ολυμπιακό μεγάλο αβαντάζ για τον τίτλο και μια τεράστια πρόκριση στους 16 του Europa League. Από την δική του απόδοση θα εξαρτηθούν πολλά και στην έκβαση της μάχης των 'ερυθρολεύκων' με την Γουλβς, με φόντο τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Για τον Ματιέ Βαλμπουενά, οι αριθμοί δίνουν την πλήρη εικόνα. Σε 33 συμμετοχές μετράει 8 γκολ και 21 ασίστ, πραγματοποιώντας την κορυφαία σεζόν της καριέρας του στα 35 του χρόνια. Κουβάλησε τον Ολυμπιακό όταν έχασε τον Φορτούνη, πέρασε δύο μυικούς τραυματισμούς, επέστρεψε και συνέχισε από εκεί που είχε μείνει. Σημείο αναφοράς στην δημιουργία. Δικαίως κέρδισε συμβόλαιο ενός ακόμη χρόνου με τους Πειραιώτες.

Τυχεροί θα πρέπει να αισθάνονται στο Λιμάνι, που δεν προχώρησε το καλοκαιρινό φλερτ με τον Μάρκους Μπεργκ. Αντί του Σουηδού φορ αποκτήθηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός επιθετικός αποδείχθηκε λίρα εκατό στην γραμμή κρούσης. Σε 39 συμμετοχές μετράει 24 γκολ και 6 ασίστ, υπογράφοντας τις μεγαλύτερες φετινές επιτυχίες των 'ερυθρολεύκων'. Με 7 γκολ στην Ευρώπη, είναι αυτός που δίνει ουσία στην προσπάθεια της ομάδας του για διάκριση εκτός συνόρων.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε επέστρεψε στο 'Γ. Καραϊσκάκης' ως αντίπαλος των Πειραιωτών με τη φανέλα της Γουλβς, σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας. Μέχρι να παραχωρηθεί στην αγγλική ομάδα αντί 20 εκατ. ευρώ, είχε προλάβει να βάλει το δικό του πολύ σημαντικό λιθαράκι στη σεζόν του Ολυμπιακού. Με 5 γκολ και 5 ασίστ, ήταν ο παίκτης που έδινε ποιότητα στις πτέρυγες των 'ερυθρολεύκων', έχοντας έναν ρόλο playmaker σε ρόλο ακραίου. Εξαργύρωσε τις ικανότητες του με μια μεταγραφή στην Premier League.

Οι σημαντικοί: Ζοζέ Σα, Ρούμπεν Σεμέδο, Ουσεϊνού Μπα, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά, Ομάρ Ελαμπντελαουί

Ο Ζοζέ Σα έχει σημαντικό μερίδιο στην φετινή σεζόν, ως ο γκολκίπερ μιας άμυνας που έχει δεχθεί μόλις 9 γκολ σε 26 αγωνιστικές στην Super League. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ πέρασε μια μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος αλλά γρήγορα ανέκαμψε και πρόσφερε σταθερότητα κάτω από τα γκολπόστ. Εξαιρετική η παρουσία του κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρσεναλ εκτός έδρας, στις δύο νίκες που άλλαξαν την ιστορία της σεζόν του Ολυμπιακού.

Μπορεί τα νούμερα του επιθετικά να μην ματσάρουν αυτά της περσινής σεζόν, ωστόσο ο Ομάρ Ελαμπντελαουί παραμένει ένα σημαντικό γρανάζι στην μηχανή των Πειραιωτών. Σοβαρός, μαχητής, με λιγότερα ρίσκα και περισσότερη σύνεση στο παιχνίδι του, ο Νορβηγός διεθνής μπακ έμεινε αξιόπιστος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μέχρι και τις αρχές Μάρτη. Ήρεμη δύναμη, βάζοντας πάντα το καλό του συνόλου πάνω από το 'εγώ'. Αν δεν καταφέρει να τον κρατήσει ο Ολυμπιακός (εκπνέει το συμβόλαιο του), θα έχει δύσκολο έργο να τον αντικαταστήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο σκόρπισε ενθουσιασμό στο ξεκίνημα της σεζόν, σταδιακά η απόδοση του έφθινε και δεν απέφυγε ορισμένα παιδιαριώδη λάθη, που 'τσαλάκωσαν' την εικόνα του. Εντούτοις παραμένει ο κορυφαίος της γραμμής των στόπερ των 'ερυθρολεύκων', συμβάλλοντας στην δημιουργία μιας σκληρής αμυντικής όπως αποτυπώνεται σε νούμερα στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη πέτυχε σημαντικά τέρματα, ωστόσο έλειψε από τη ρεβάνς στο Λονδίνο εξαιτίας καρτών, το ίδιο θα συμβεί και στη ρεβάνς στο 'Molineux' καθώς αποβλήθηκε στο Φάληρο. Αν συνδυάσει τα φυσικά του προσόντα με τους απαραίτητους δείκτες συγκέντρωσης και σοβαρότητας, θα μπορέσει να επιστρέψει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα της ηπείρου.

Αυτός που κανείς δεν περίμενε, είναι ο Ουσεϊνού Μπα. Ξεκίνησε στην προετοιμασία ως λύση ανάγκης, πέρασε τους πρώτους μήνες της σεζόν μεταξύ πάγκου και εξέδρας και μόλις τα πράγματα ζόρισαν έδωσε τις λύσεις. Με τον Μεριά να 'βυθίζεται' αγωνιστικά και τον Σισέ εκτός μάχης, ο Σενεγαλέζος είναι η πολύ ευχάριστη έκπληξη της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Εξαιρετικός στα 'μεγάλα' ματς του Φλεβάρη, σοβαρός, απλός στο παιχνίδι του, παρουσιάζει στοιχεία ενός αξιόπιστου στόπερ. Μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιζε στην 2η κατηγορία της Γαλλίας...

Μπορεί να έχει ακούσει πολλά, μπορεί να είναι αντιεμπορικός, μπορεί να μην είναι ο χαφ που ονειρεύεται ένας οπαδός, ωστόσο την δουλειά του την έχει κάνει φέτος. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ως ένας μέσος που προσπαθεί να συνδέσει αρμονικά τις γραμμές στον άξονα. Ακούραστος και πρόθυμος να βάλει την εικόνα του σε δεύτερο πλάνο, προκειμένου να αναδείξει τις ικανότητες του Γκιλιέρμε και των συμπαικτών του στην μεσοεπιθετική τριάδα. Έφτασε ήδη τις 39 συμμετοχές με περισσότερα από 3300 αγωνιστικά λεπτά. Και συνεχίζει. Ένας ακόμη παίκτης που δεν έχει ακούσει λίγα. Εξαιτίας κυρίως της δυσκολίας να 'παντρέψει' το ταλέντο και τα σωματικά του προσόντα με την ουσία.

Ο Μαντί Καμαρά κουβαλούσε τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και έβγαλε το πρώτο μισό της σεζόν ουσιαστικά ως 12ος παίκτης. Από τον Γενάρη και μετά ανέβασε στροφές κατακόρυφα και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο 4-3-3 που χρησιμοποιούσε ολοένα και περισσότερο ο Μαρτίνς. Τόσο στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και στα ματς με Άρσεναλ και Γουλβς ήταν αν όχι ο κορυφαίος, σίγουρα εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού. Ανεβάζοντας στα ύψη τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Περνούν την βάση: Παπ Αμπού Σισέ, Γιώργος Μασούρας, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, Αχμέντ Χασάν, Χιλάλ Σουντανί, Άνχελ Γκερέρο

Ο Παπ Αμπού Σισέ έχασε σχεδόν όλο το πρώτο μισό της σεζόν, επέστρεψε αρχές Γενάρη, έπαιξε δύο 90λεπτα στο Κύπελλο με την Καλαμάτα, το ντέρμπι με την ΑΕΚ (0-0) και το ματς με τον Πανιώνιο (4-0) στο πρωτάθλημα, διέπρεψε στη ρεβάνς Κυπέλλου με την Λαμία πετυχαίνοντας 2 γκολ, διέπρεψε στο Λονδίνο σκοράροντας το 0-1 με την Άρσεναλ, είχε μια κακή βραδιά στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (3-2), μπήκε στο ματς με την Γουλβς μετά την αποβολή του Σεμέδο και ήταν θετικότατος. Το δείγμα δεν είναι μεγάλο, αλλά σίγουρα αρκετό για να δώσει βαθμό άνετα πάνω από τη βάση στον Σενεγαλέζο στόπερ.

Και ο Γιώργος Μασούρας είναι στην... κατηγορία Μπουχαλάκη. Έχει εισπράξει μπόλικη γκρίνια, αλλά δίχως να τον επηρεάσει στην προσπάθεια του. Δεν είναι ο πιο τεχνίτης εξτρέμ του κόσμου, ωστόσο η τακτική του συνέπεια και η αγωνιστική του πειθαρχία τον καθιστά χρήσιμο στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Με 7 γκολ και 5 ασίστ σε κάτι παραπάνω από 2500 λεπτά συμμετοχής δεν εντυπωσιάζει από πλευράς παραγωγικότητας, ωστόσο η προσφορά του μόνο αμελητέα δεν είναι. Πιστώνεται πολύ μεγάλο μερίδιο για το γκολ πρόκρισης των Πειραιωτών στο Emirates στο 119', μένοντας όρθιος σε αντικανονικό μαρκάρισμα, για να κάνει στη συνέχεια την απόλυτη ασίστ στον Ελ Αραμπί.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν, 'σκοτώνοντας' της Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ στην πορεία του Ολυμπιακού ως τους ομίλους του Champions League. Σταδιακά οι συμμετοχές του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς αραίωσαν, καθώς έπρεπε να δουλέψει πολύ το παιχνίδι του τακτικά για τις άμυνες - πούλμαν που συναντούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επέστρεψε δυναμικά καθώς πρωταγωνίστησε στα ματς του Φλεβάρη. Ειδικά σε αυτό της Τούμπας και το 'διπλό' τίτλου των 'ερυθρολεύκων' αλλά και στη ρεβάνς με την Άρσεναλ. Παίκτης με προσόντα και προοπτική, αρκεί να δουλέψει.

Ο Χιλάλ Σουντανί έψαχνε να βρει τα πατήματα του προερχόμενος από έναν σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού), έμεινε εκτός λίστας Champions League αλλά πείσμωσε, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και τα 7 γκολ με τις 5 ασίστ σε μόλις 1100 αγωνιστικά λεπτά, του άνοιξαν την πόρτα για το Europa League. Κάπου εκεί η ατυχία τον επισκέφθηκε ξανά. Ρήξη χιαστού στο άλλο γόνατο και τέλος η σεζόν. Αν μη τι άλλο, ο Αλγερινός έδειξε πως σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό δεν θα είχε πρόβλημα να γράψει double double σε γκολ και ασίστ ως το τέλος της σεζόν. Παίκτης με ποιότητα και απώλεια για τους 'ερυθρόλευκους'.

Ένας τίμιος επιθετικός ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Σε καμία περίπτωση σκόρερ και με χαρακτηριστικά παίκτη συνόλου. 'Κλείδωσε' την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Βικτόρια Πλζεν, άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο του Φαλήρου επί της Κράσνονταρ με μια εξαιρετική εκτέλεση. Δύο τέρματα πέτυχε και στο πρωτάθλημα ως τον Δεκέμβρη. Με τον Ελ Αραμπί πρώτο βιολί, ο Μαρτίνς ήθελε έναν διαφορετικού τύπου φορ. Έτσι ο Ισπανός έφυγε για την Λεγανές τον Γενάρη. Η παρουσία του δεν ήταν καταλυτική, δεν ήταν και επιζήμια. Περνάει τη βάση.

Πολύ κουβέντα σήκωσε η απόκτηση του Αχμέντ Χασάν, που ήρθε για να δώσει λύσεις στο πλάι ή πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ο Αιγύπτιος φορ άμεσα δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του. Μπήκε αλλαγή και στις καθυστερήσεις σκόραρε το γκολ της νίκης του Ολυμπιακού στο Περιστέρι (0-1), σκόραρε το γκολ της αντεπίθεσης στη ρεβάνς Κυπέλλου με την Λαμία, γκολ με τον Πανιώνιο, γκολ με στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Χασάν έχει ήδη σκοράρει 4 γκολ που μπορεί να αποδειχθούν κομβικά στο ταμείο της σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Ranking: Βάλαμε τους 36 παίκτες του Ολυμπιακού στη σειρά

Προσέφεραν λίγα: Μπρούνο Γκασπάρ, Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Λεονάρντο Κούτρης

➔ Ο Μπρούνο Γκασπάρ αποκτήθηκε για να 'τσιγκλήσει' τον Ελαμπντελαουί στην θέση του δεξιού μπακ, ωστόσο δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον Νορβηγό. Ο Πορτογάλος μπακ αρκέστηκε σε ρόλο back up και στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός χαφ όταν 'λύγισε' από κούραση ο Βαλμπουενά, κυρίως για να συνδράμει ανασταλτικά.

➔ Μόλις 6 συμμετοχές και 265 αγωνιστικά λεπτά μετράει ο Βασίλης Τοροσίδης στη σεζόν. Ωστόσο ο πολύπειρος αμυντικός αποκτήθηκε για να έχει έναν σύνθετο ρόλο στην ομάδα, όχι απόλυτα αγωνιστικό. Πολύτιμος στις ισορροπίες εντός αποδυτηρίων και στην καθημερινότητα του Ρέντη, δίχως ωστόσο να δώσει πολλά στο χορτάρι.

➔ Δεν είναι πολύ διαφορετική η ιστορία με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο έμπειρος στόπερ έδωσε λύσεις το δίμηνο Σεπτέμβρη - Δεκέμβρη στα ματς της Super League και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε δύο ματς Κυπέλλου με Καλαμάτα και Λαμία. Σύνθετος και ο δικός του ρόλος στην λειτουργία του τμήματος.

➔ Την περσινή σεζόν μοιράστηκε την θέση του αριστερού μπακ με τον Τσιμίκα. Φέτος ωστόσο η αγωνιστική έκρηξη του συμπαίκτη του τον άφησε σε δεύτερο πλάνο στα σχέδια του Μαρτίνς. Τον Γενάρη έφυγε δανεικός για την Μαγιόρκα, ξεκίνησε πολύ καλά τις υποχρεώσεις του εκεί όμως στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Υπέστη ρήξη χιαστού, χειρουργήθηκε και πλέον ξεκίνησε αποκατάσταση, βλέποντας τη νέα σεζόν.

➔ Ο Ολυμπιακός επένδυσε κοντά στα 4 εκατ. ευρώ αγοράζοντας τον Μαξιμιλιάνο Λοβέρα από την Ροζάριο το καλοκαίρι. Ο Αργεντίνος κυνηγός έχει 25 συμμετοχές, οι περισσότερες ολιγόλεπτες όπως αποδεικνύουν τα μόλις 1039 αγωνιστικά λεπτά στο σύνολο, με 3 γκολ και 3 ασίστ. Οι 'ερυθρόλευκοι' περίμεναν περισσότερα, ωστόσο στα 20 του χρόνια, κάνοντας το βήμα στην Ευρώπη και σε μια ομάδα πρωταθλητισμού με πολύ μεγάλη πίεση θα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει αμέσως. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη του.

Για να φεύγουν: Μπρούνο, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιασίν Μεριά, Γιασίν Μπενζιά

➔ Ο Μπρούνο είναι μυστήρια περίπτωση την φετινή σεζόν. Ο Μαρτίνς ήταν απόλυτα ευχαριστημένος στην προετοιμασία μαζί του, το παραλίγο... καταστροφικό δεκάλεπτο που αγωνίστηκε στην Κωνσταντινούπολη με την Μπασακσεχίρ του στοίχισε σε ψυχολογία και την ιεραρχία, επανήλθε ορεξάτος τον Δεκέμβρη αλλά πάνω που διεκδικούσε περισσότερα υπέστη έναν τραυματισμό που τον κρατά εκτός δράσης για δύο και πλέον μήνες. Δεν είναι κακός παίκτης, είχε όμως κακό... timing γενικότερα και πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ της νέας σεζόν.

➔ Ο Γιασίν Μπενζιά αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δίχως κανείς ποτέ να καταλάβει ποια ακριβώς είναι η θέση του. Ξεκίνησε στο ματς του Βελιγραδίου και η αποβολή του είχε ως αποτέλεσμα την ήττα του Ολυμπιακού από τον Ερυθρό Αστέρα. Έπαιξε στο Κύπελλο, ουσιαστικά πρόσφερε στο νικηφόρο ντέρμπι του Φαλήρου με τον Παναθηναϊκό. Πέραν τούτου ουδέν και ορθώς αποχώρησε τον Γενάρη.

➔ Ο Γιασίν Μεριά τράβηξε ζόρι με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ήταν στο πλάι του Σεμέδο στο ξεκίνημα της σεζόν και μάλιστα είχε πολύ καλή παρουσία στην προκριματική φάση του Champions League. Σταδιακά η απόδοση του έκανε 'βουτιά', τα λάθη έγιναν ο κανόνας και μοιραία έχασε την θέση του. Τον Γενάρη έφυγε δανεικός στην Τουρκία.

➔ Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πάλευε να επιστρέψει από την ρήξη χιαστού, δύο φορές αντιμετώπισε μυικές ενοχλήσεις και χρειάστηκε να περιμένει. Άρχισε να παίρνει δειλά δειλά χρόνο συμμετοχής, σκόραρε σε ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα, έβγαλε μια τενοντίτιδα και πήγε πάλι λίγο πίσω. Με ματς ανά τρεις μέρες από τον Γενάρη και μετά, ο Μαρτίνς δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής, ποντάροντας στους ετοιμοπόλεμους. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και μάλλον θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Δεν κρίνονται: Μπομπί Αλέν, Ηλίας Καραργύρης, Καφού, Γιώργος Ξενιτίδης, Κώστας Φορτούνης, Εμρέ Μορ, Θανάσης Κωστανάσιος, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, Κώστας Τζολάκης

➔ Ο Μπομπί Αλέν αποκτήθηκε για back up του Ζοζέ Σα, έχει 4 συμμετοχές στο Κύπελλο και έχασε το ματς τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, όπου μπορούσαν να βγουν κάποια πιο ρεαλιστικά συμπεράσματα.

➔ Ο Ηλίας Καραργύρης συμπληρώνει την 3άδα, ο Μαρτίνς τον πιστεύει, αλλά αποτελεί ένα project για το μέλλον.

➔ Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Ξενιτίδη, που έχει πάρει 107 λεπτά συμμετοχής σε ματς Κυπέλλου.

➔ Στην ίδια κατηγορία και ο Θανάσης Κωστανάσιος.

➔ Ο Καφού αποκτήθηκε τον Γενάρη ως μια έξτρα λύση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ωστόσο με σκάρτα 120 λεπτά συμμετοχής δεν μπορεί να κριθεί επί της ουσίας.

➔ Ανάλογη η περίπτωση του Εμρέ Μορ, την οποία έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Ταλεντάρα ο Τούρκος, αλλά με θέματα ένταξης στο σύνολο, που δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που όριζε η προοπτική του. Περίπου 50 λεπτά δράσης μετράει με τα ερυθρόλευκα.

➔ Ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε τον Γενάρη από την ρήξη χιαστού, πήρε σιγά σιγά χρόνο συμμετοχής και πάνω που έδειχνε να βρίσκει πατήματα, ήρθε ένα πειθαρχικό παράπτωμα να τον κρατήσει εκτός ομάδας για τρεις εβδομάδες, πριν επιστρέψει ως αλλαγή κόντρα στη Γουλβς. Ουσιαστικά αυτή η σεζόν θα τον ωφελήσει ως σκαλοπάτι για την επόμενη.

➔ Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς αποκτήθηκε το καλοκαίρι αντί 1,5 εκατ. ευρώ από την Παρτίζαν, ωστόσο ήταν δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων που δεν σήκωναν το παραμικρό λάθος. Τον Γενάρη πήγε δανεικός στην ΑΕΛ.

➔ Ο Κώστας Τζολάκης αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα για τον Ολυμπιακό. Ο οργανισμός τον πιστεύει πολύ, αγωνίστηκε στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πήγε καλά, δίχως να φέρει ευθύνη στα γκολ που δέχτηκε. Γκολκίπερ με μεγάλη προοπτική, αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη του.

Διαβάστε εδώ για το ranking του 1ου γύρου

Ranking: Βάλαμε τους 36 παίκτες του Ολυμπιακού στη σειρά

News 24/7

24MEDIA NETWORK